Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 20, 2018

21 Mei

esok 21 Mei... apa yang special? esok result UPU Syawal...

aduhaiii saya risau dua perkara... pertama, takut peristiwa result spm berulang lagi... saya harap tidak...

saya yakin Syawal dah ready dan bersedia sebaiknya... saya juga sudah berpesan, supaya terima seadanya result dan tempat yang dah diberikan...

semoga dia dapat dekat2 je... semoga dia dapat apa yang dia inginkan...

perkara kedua, saya takut dia dapat jauh... hurmmm... harap2 tak lah...

tapi saya memang dah ready mental dan fizikal... mungkin bila dia dah sambung belajar, dia akan lupakan saya... kalau dia tak lupakan saya pun... mungkin dia sudah tak ada masa untuk saya...

haritu, ada sekali, terlintas difikiran saya... kalau la dia jumpa girlfriend kat tempat dia sambung belajar... mesti dia dah sibuk... mesti dia dah tak ada masa untuk saya...

saya kena la bersedia untuk itu... saya kena terima hakikat yang dia juga akan sibuk... 

takpe lah... saya redha... walaupun nanti mesti sedih jugak kan... tapi apa yang boleh dibuat selain redha... harap2 dapat la berbuka dengan dia... mungkin itulah iftar terakhir saya dengan dia... hehehe tapi tu la... malam2 nak berbuka, nak ajak siapa? Alia hanya balik sehari sebelum hari raya... dan terus balik kampung dikedah... mungkin agaknya saya tak berpeluang la nak berbuka dengan dia... takpe lah... REDHA... tu je la yang boleh dibuat...

tapi saya dah janji dnegan diri sendiri... saya tak nak close dengan mana2 anak murid lagi... saya penat hati nak fikir, depa ni akan lupakan saya... pergi macam tu je... huhuhu... cukup la sampai takat ni... lepas ni saya akan letak gap pada semua students... actually sekarang pun saya tengah letak gap... saya tak nak terlalu close... saya tak mau la dilupakan... saya sedih... banyak sangat orang lupakan saya.. tapi saya still ingat mereka... thats make me sad... huhu

whatever pun... sebab yang seorang ini... sudah jadi macam ni... apa2 pun saya kena terima... terima la untuk dilupakan... terima la dengan redha... cuma insyaAllah doa saya takkan pernah berhenti untuk dia... moga2 esok dia dapat apa yang dia nak... dia dapat tempat yang dia nak... 

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Saturday, May 5, 2018

Kuatkan Hatimu Adikku

Semalam ada sesi luahan perasaan... Syawal bercerita...

Saya faham berat bebanan yang dia hadapi... jauh disudut hati... memang saya nak je bg kunci rumah saya kat dia... suruh dia pegi duduk kat sana...

Tapi apekan daya dia masih anak orang... saya juga ada uang menjaga... huhu...

Saya doakan dia mampu bersabar... semoga Allah berikan dia kesabaran yang tinggi...

Dia yang ajar saya... baik buruk adik beradik kita kena terima... kita kena sabar... kita kena hadapi dengan baik... saya doakan dia juga diberikan kesabaran...

Saya tahu dia serabut fikiran... saya nak je bawa dia berjalan2... hilangkan stress dia... tp macam2 pula yang datang... saya harap nti lepas pilihanraya... saya dpt bawa dia pegi berjalan2...

Syawal... tabahkan hati ye... kuatkan semangat dan sabar demi mak ayah dan adik... awak la lelaki yang menjadi kekuatan keluarga sekarang... walaupun sekarang awak rasa tersisih dan di anak tirikan... mungkin tu bukan maksud mereka... cuma mereka yakin awak org yang kuat utk hadapi semua ni...

Saya sentiasa mendoakan awak... dan keluarga awak... 😊

Thursday, May 3, 2018

Stress Level Dewa

Saya benci hidup macam ni... yang masa bergerak tak berhenti2... sampai tak terkejar...

Saya benci hidup macam ni... yang orang sekeliling saya langsung tak boleh tumpang kongsi cerita

Saya benci hidup macam ni... yang semua benda kena buat sendiri...

Sorry... saya tahu... saya tak berhak nak soal benda ni semua... but still... saya nak soal juga...

Kenapa saya kena hadap semua ni?

Kenapa saya yang kena lalui semua ni?

Kenapa mesti saya...

Serius... saya penat... penat sangat sangat penat...

Kalau boleh... saya nak hentikan masa dan saya nak lari jauh2... pegi ke tempat yang tenang... huhuhu...