Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 18, 2017

Strength

semuanya berlaku sekelip mata... in a flip... its change everything...

mula2 hati redha... saya ingat saya kuat... saya ingat saya boleh...

rupanya bila kita ulang2 buat benda yg sama for 12 years... its becomes habits... dan bila jadi habit... mmg susah nk buang... huhu

but... saya harus berpegang pada janji... kamu juga... dia juga... kita... harus pegang pada janji tu...

saya harus belajar mengurus masalah saya sendiri... saya harus belajar mengisi ruang kosong yang ditinggalkan tu dengan baik... supaya saya x merasa kekurangan...

mungkin apa yg berlaku ada hikmahnya... mungkin Allah mahu saya berkongsi masalah saya dengan Dia...

kuat... saya harus kuat menghadapi semuanya... jiwa... dan mental...

untuk awak yang membaca... jangan risau... saya masih okay... jangan risau... pesan saya... jangan berpatah balik... teruskan berjalan ke hadapan...

this quotes is for you...

Jika engkau pergi, bulan dan bintang tetap masih di langit
Jika engkau pergi, air mengalir takkan berhenti
Jangan khuatir tentang diri ku
Ku janji takkan merindui mu

saya doakan awak... dia... baik2 sahaja... dan kalau awak baca... pasti awak baca... doakan saya baik2 sahaja jugak...

Wednesday, August 16, 2017

Trial Chemistry Is Just Around The Corner...

Esok... anak2 5 Ibnu Sina akan trial Chemist... finally sampai sudah ke giliran mata pelajaran kimia...

ya Allah... x tahu la apa yg ada dalam hati ni...

saya sedih... sebab x mampu nak bantu mereka sampai ke akhirnya... tapi saya sentiasa mendoakan mereka... insyaAllah...

so do Syawal... dia antara yang akan menghadap kertas kimia esok... selepas apa yang berlaku... saya cuba ikhlaskan hati...

Syawal... saya pun x tau nak describe apa la yang saya rasa ni... tapi tu la... saya je faham apa yang saya rasa... sebab mungkin awak dah jadi sebahagian daripada hidup saya sehari2... jadi habit dah kot... sampai x boleh buang... hehe... x kira apa yg berlaku pada hati saya... saya tetap x boleh nak putus harapan pada awak... saya tak boleh utk tidak pedulikan awak... saya doakan awak berjaya dunia dan akhirat... saya doakan awak dapat jawab paper kimia esok dengan tenang dan dipermudahkan... insyaAllah...

mungkin pada awak... saya sama je mcm cikgu2 lain... ye la kan... nak expect mcm mana lagi... hehe... tapi x pe... its okay... yes... I'm just an ordinary teacher yang cuba utk beri semangat dan dorongan pada my extraordinary student which is you... nak terima... x nak terima its your part... and I'm doing my part... bukan sebab terpaksa... bukan sebab itu tugas saya... tapi sebab saya nak buat... sebab saya suka buat...

mode: hahaha budget Syawal baca je... hehe... no... no... i hope dia x jumpa... sampai bila2...

Sunday, August 13, 2017

Suka Lawannya Duka

Bila kita terlalu gembira... Allah akan hadirkan kedukaan supaya kita lebih mengingatinya... ya selepas seharian bergembira di hari sabtu... maka Ahad yang hadir penuh kedukaan...  bertubi tubi hati saya diuji... 

rasanya inilah ujian yang paling hebat yang saya kena hadapi... 

semoga Allah berikan petunjuk dan jalan supaya saya mampu menghadapi hari isnin dengan kuat dan tabah... dan yang paling penting... dengan penuh SENYUMAN!!!


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"