Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 18, 2017

Mimpi

Tadi lepas Zohor... saya tertidur di sejadah... mula plan nak main telefon dsn kemudian mengaji... tapi lepas tu... saya tertidur...

Saya mimpi... Syawal bawa saya ke satu tempat... dia naik motor... dan saya naik kereta ikut belakang dia...

Tempat tu cantik sangat... ada bunga2 yang banyak...

but suddenly... tiba2 motor Syawal tu berhenti ditengah jalan... Syawal turun dan dia pandang saya yang masih dalam kereta...

Muka dia sedih... dia lambai tangan dia macam nak suruh saya turun... tapi tiba2 kereta saya start reverse sendiri... saya tak boleh control pun kereta saya...

tapi macam tinggalkan Syawal di situ seorang diri...

Huhuhu... saya terjaga bila Cik Bu datang pijak pinggang saya... huhuhu...

Syawal ni ada problem ke? ke mimpi saya ni saja2 je... huhu entah la...

apa juga pun... saya harap dia tak ada masalah besar... dia okay...

kalau dia ada masalah pun... saya harap masalah tu dapat diselesaikan... saya tak nak dia susah... saya selalu doa... Allah jauhkan dia dari kesusahan...

Friday, November 17, 2017

Risau Overload

Sakit kepala... ni migraine ke ape ni??? aduhaii Ya Allah... ringankan bebanan sakit kepala ni...

Dalam masa yang sama... terfikir whatsapp Cikgu Jaaizah semalam... banyaknya nak kena fokus... huhu... saat2 akhir yang ada 3 hari tu... banyak pula yang saya belum tekankan pada pelajar... aduhaiiii...

macam mana nak buat ni??? huhu... Ya Allah... mohon Kau perlahankanlah waktu seketika waktu hari Jumaat Sabtu dan Ahad nanti... huhu... Supaya saya sempat fokus dengan mereka topik2 yang Cikgu Jaaizah cakapkan dalam whatsapp semalam...

Dah Nak Mati ke?

Am i? huhu this headache is getting serious... huhu...

Ya Allah... kalau la Kau nak ambil nyawa aku... ambil la dalam keadaan aku beriman kepadaMu... dalam keadaan aku tidak melupakanMu... dalam keadaan aku tidak lalai mengingatiMu...

Thursday, November 16, 2017

Okay Je...

iHarini... paper paling susah dalam dunia... Addmath...

Since semalam saya dah start risau...

Saya wish Syawal Good Luck dari ptg semalam...

Malamnya memang saya tak boleh tidur... mesti terjaga... ada la kot 3 kali saya terjaga...

pukul 2.30 pagi tu... memang mata tak boleh lelap langsung... sampai ambil wuduk solat... pun still tak mengantuk... huhu...

Harini plan nak pegi jumpa Syawal... tapi tuntutan di tapak perhimpunan menyebabkan saya tak jadi berjumpa mereka... tapi saya sentiasa doakan dia...

sebelum Syawal naik... saya sempat nampak dia dari jauh... hanya mampu thumb up utk dia...

Kertas 1 habis jam 10 pagi... dia balik terus... masa saya jenguk kat koridor... tunggu punya la lama... rupanya dia dah balik...

jawapan bila ditanya dia okay ke tak... is Okay Alhamdulillah...

saya betul2 harap dia okay...

Paper petang sempat nampak kelibat naik ke dewan periksa saja... dia mungkin tak nampak saya...

Saya plan nak tunggu dia sampai dia habis paper pukul 4.30... tapi sakit kepala macam makin teruk... rasa mcm nak jatuh bila bangun... jadi saya decide untuk balik...

Huhu... balik pun... berkali2 berenti tepi jalan sebab tak boleh nampak jalan... tak boleh nak buka mata... sebab sakit kepala... huhu... kenapa macam ni ni???

Sampai rumah... terus mandi...terus ambil panadol... lepas tu terus tidur...

bangun dah jam 4.30... terus WhatsApp Syawal... and jawapan dia sama la... Okay je...

dan saya betul2 harap dia okay...

3 paper lagi to go... cepatnya masa berlalu... nanti saya akan dilupakan... huhuhu... sedihnya...

takpe la... just go through masa2 yang ada... lepas ni juga saya dah janji dengan diri sendiri... saya tak nak close dengan mana2 student lagi... biar la Syawal yang last...

ada la sebab kukuhnya... tapi biar la saya simpan sebab tu...

Saya harap saya sihat... supaya dapat bersama2 mereka sampai mereka habis paper kimia...

Semalam... sekali lagi saya tolak peluang nak ke KL 22 dan 23 Nov ni... sebabnya nak spend masa dengan 5IS... they need me the most... and saya perlu ada dengan mereka... takpe... saya harap dan berdoa apa yang saya usahakan ini berbaloi...

InsyaAllah... saya doakan semoga Syawal berjaya dunia dan akhirat... semoga Allah jauhkan dia dari dugaan2 berat dan kesusahan serta masalah2 yang sukar diselesaikan...