Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 25, 2018

Yes You Are Different

Semalam berwhatsapp dengan Syawal, hurm actually selalu saja berwhatsapp dengan dia... topik semalam is tentang status whatsapp saya...

selepas naikkan entry kat blog ni pasal hide story... saya pun naikkan status kat whatsapp...

saja nak bagi yang empunya diri terasa dengan kenyataan saya tu.... tapi yang empunya diri tu relax je, tak de apa response pun... rasa macam nak delete saja nombor dia dari senarai contact saya...

Syawal pulak yang bertanya... siapa yang empunya diri... tanya punya tanya... rupanya baru la saya perasan yang perkara yang sama juga berlaku pada Syawal... hahaha hadoiii kenapa boleh jadi macam tu

Saya la salah... tuduh tak tentu pasal padahal whatsapp saya yang problem... tapi pasal DP whatsapp tu yes saya akui la tu sebab masalah whatsapp saya...

tapi pasal story whatsapp tu... saya yakin dia memang hide saya... yakin 200 peratus...

huh okay lupakan soal tu, bukan cerita tu yang nak diceritakan kat entry nih...

tapi lanjutan dari perbualan tu... saya ada screenshot tunjuk pada Syawal yang DP whatsapp dia pun tak naik... 

and Syawal reply... katanya "Cikgu tukar la nama contact Pengawas Syawal tu"

katanya lagi... "tukar kepada Syawal Student Saya"

and ayat yang seterusnya ni yang menangkap dan kekal dalam hati saya

"Saya nak jadi berlainan"

and yes... after that saya memang tukar nama contact tu kepada #Student Syawal

and saya beritahu dia yang hashtag (#) tu memang ada k=pada semua contact family saya... 

and dia reply "saya jadi family cikgu la"

yes, another word lekat dihati

if only he knew... tak tukar nama pun... dia memang different dari orang lain... berbeza segala - galanya... and for no reason, dia memang berbeza daripada anak - anak murid yang lain... and yes, to me he is part of my family... saya pun tak pasti nak jadikan dia apa... anak... adik... but yes... he is part of my family... sebahagian daripada hidup saya sebenarnya... most of the time dia ada... 

tahu tak... bila lama orang itu kekal dalam hidup kita, dia akan menjadi sebahagian daripada hidup kita... and yes... dia sudah menjadi sebahagian daripada hidup saya... 

saya sentiasa mahukan yang terbaik untuk dia... saya sentiasa mahu dia berjaya... saya sentiasa mahu dia bahagia... itulah kebahagian saya dan kegembiraan saya...

cuma kadang2... saya tak mahu benda - benda begini diperkatakan... sebab bukan semua orang faham apa yang ada dalam hati kita...

mungkin nanti ada yang akan kata... saya ada perasaan lain pada dia... Allahu... mana mungkin saya punyai rasa begitu... untuk saya dia anak murid saya sahaja... jauh perjalanan hidup dia... 

jadi rasa yang ada dalam hati saya... biar saya tahu apa yang saya rasa... yang penting... Allah tahu apa yang ada dalam hati saya... 

selalu saya doakan diberjaya dan bahagia... dipermudahkan semua urusan... berjaya graduate... berjumpa jodoh yang baik... dapat pekerjaan yang baik... bina keluarga yang bahagia... bahagiakan mak dan ayah dia... hantar mereka ke Mekah... dan penuhi semua permintaan mereka...

and yes.... itulah juga kebahagiaan saya... melihat orang yang dah menjadi sebahagian dari hidup saya... capai semua tu... so apa lagi kepuasan yang saya nak... itulah yang terbaik...

and saya tak pernah kisah pun dia nak anggap saya apa... mungkin dalam hidup dia... saya tidak sepenting mana... but its okay... itu hak dia... yang penting saya tahu dia is DIFFERENT dan PART OF MY FAMILY...



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Saturday, February 24, 2018

Hide Story

El... lama betul dia x buat status kat whatsapp... saya pun dah tak tahu dah perkembangan dia mcm mana...

Saya dok fikir2 juga... sebab dia boleh view status saya... means dia save nombor saya...

So... semalam... kawan saya tanya... nampak tak story yang El tulis?

saya tanya balik... ada ke?

Dia cakap ada... El tulis tentang seorang perempuan...

Dia pun screen shot status El tunjuk pada saya...

Wowowo... hurm nampaknya dia hide saya dari view status dia...

Harini pun sama... kawan saya cakap El buat story lagi tentang perempuan tu...

Hurm... dan yang pasti perempuan dalam status El tu bukan saya...

But tentang story perempuan tu... saya tak kisah pun... sebab macam saya cakap dari awal... we are not meant to be together... tak pe... saya tak de rasa apa pun...

tapi part dia HIDE STORY dia dari bagi saya baca tu... perghhhh menusuk ke jiwa... apa tujuan dia? tak nak saya baca sebab tak nak kecilkan hati saya? ke memang dia tak nak saya tahu tentang aktiviti dia?

Hurm... okay la... takpe... sekarang saya faham siapa saya dimata dia... mungkin di mata dia... saya seorang penyibuk yang nak tahu semua tentang dia... okay takpe...

I'll delete your number so that you don't have to hide your story anymore... yang heran... kenapa dia tak delete saja nombor saya... thats better dari nak hide story bagai...

okay... bye... nak pi menangis dibucu katil jap...

#sajabuatteruks

Friday, February 23, 2018

Menakutkan

Bila belek2 kalender... aduhaii lagi 3 minggu je result SPM bakal diumumkan...

Saya ada 2 perasaan... risau dan teruja...

Risau... kalau2 ada yang kecewa... tapi saya berharap itu tidak berlaku...

Teruja... tak sabar nak tahu berapa Syawal akan dapat...

Kalau la saya boleh korbankan apa sahaja untuk dia menjadi yang terbaik...

trust me... saya sanggup... saya sanggup korbankan apa sahaja... asalkan dia berjaya... asalkan dia menjadi yang terbaik...

Semoga Allah makbulkan semua doa saya untuk dia...