Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 18, 2014

Jangan berdengki dengkian...

Hari ini saya terima quote ni yang dihantar seseorang kepada saya...

Kata beliau... "hidup engkau terlalu berwarna warni, menyeronokkan, dan membahagiakan... sebab tu ramai yang dengki dengan engkau... biarkan mereka mengata engkau... sebab hidup mereka terlalu membosankan hingga tiada apa yang nak diceritakan... sebab tu mereka memilih untuk mengata dan mendengki engkau..."

Wednesday, June 11, 2014

APC lagi...

Alhamdulillah dengan nikmat Allah... saya bekerja bukan seorang... saya bekerja berkumpulan... andai ini anugerah untuk saya... sebenarnya mereka juga layak menerima hal yang sama...

Bila balik rumah... tunjuk dekat mak... mak peluk... mak bangga... sama mcm masa terima keputusan masuk MRSM dulu... mcm tu la juga reaksi mak...

Bapak?! Rilex je...  tapi saya tahu... dia bangga...

Terima kasih Allah... untuk nikmat ini... terima kasih kawan2 untuk kejayaan ini... memang 2013 cukup meninggalkan kenangan manis saya dengan GS... untuk saya kenang sampai bila2...

Bertemu cinta dengan Tuan,  berjimba sana sini dengan kak aini dan kak noridah, tunjuk potensi terbaik dalam disiplin dan kelab staff dan ini yg terakhirnya...

2013 di GS pasti dalam ingatan... urat nadi saya tidak pernah melupakan GS kerana disitulah saya bermula...

Terima kasih Allah... sujud syukur hamba padaMu...

Saturday, June 7, 2014

Hilang

Lama menghilang bukan bererti sesat...
Lama menghilang sekadar mahu melepaskan hela...
Mungkin nanti... saatnya tiba... hamba akan kembali...

Sunday, November 3, 2013

Cinta Dalam Hati

Alhamdulillah akhirnya saya berada di kampung halaman...

Seronok dan gembira dapat bertemu mak dan bapak, hanya Allah sahaja yg tahu... terlalu merindui mereka... ye lah... hampir 3 bulan tak balik... last balik waktu hari raya dulu...

Tapiiiii... kepulangan kali ini ada sedikit kelainan... entah la... persekitaran, orang2 disekeliling semuanya nampak asing... adakah benar2 mereka berubah ataupun sebenarnya... saya yang berubah?!

Apa juga pun... redah sahaja... mahu tenangkan diri setenang2nya sehingga balik ke Gombak semula selasa nanti...

Dalam rasa asing itu... hati masih sentiasa ingatkan Tuan... rindu untuk Tuan tak pernah padam... cinta untuk Tuan tidak pernah berubah...

Saya sayang Tuan...

31 Oktober lepas... Tuan buat satu akaun FB yg baru... beliau menggunakan nama beliau sendiri...

Tuan sengaja komen pada wall di tempat saya komen (saya tak tahu niat Tuan... tapi saya anggap Tuan memang sengaja nak saya tahu yang beliau sudah buat akaun FB baru)

Mungkin Tuan expected yg saya akan add beliau... tapi setakat akal waras saya... saya tak akan add mana2 akaun FB Tuan...

Samada yg lama atau yang baru... biarlah... biarlah Tuan tidak membaca status2 saya secara terus... biar Tuan membacanya berdasarkan komentar2 rakan2... atau biarlah Tuan stalk FB saya...

Sengaja saya tidak securekan FB saya... sebab saya mahu Tuan baca dan Tuan boleh comment bila2 yg beliau mahukan... sengaja dalam setiap status yg saya post... saya tag orang2 yg tertentu... supaya Tuan boleh nampak status tersebut...

Itu cara saya... saya tidak mahu friend dan tag Tuan sendiri... saya tidak mahu nampak jelas perasaan pada Tuan...

Banyak yang harus dipertimbangkan untuk menjelaskan rasa ini... jadi... biarlah rasa ini hanya kekal jelas dalam hati saya sahaja...

Saya tidak perlukan balasan rasa yang sama dari Tuan... cukuplah dengan cinta pada Tuan membuatkan kami saling kuat dan menguatkan... cukup lah dengan cinta dalam hati kami ini... buat hari2 kami bahagia... tidak perlulah kami zahirkan rasa cinta kami... tidak perlulah kami satukan hati kami...

Saya tahu... hal itu hanya akan merumitkan keadaan... hal itu hanya akan menyakitkan hati dan perasaan...

Biarlah hanya kami sahaja yg merasa perasaan itu... saya tahu rasa hati saya untuk Tuan dan Tuan tahu rasa hati Tuan untuk saya... cukup...

Cinta tidak semestinya bersatu... cinta itu cukup sekadar menguatkan antara satu sama lain... =)

Thursday, October 10, 2013

Selamat Pagi...


Selamat Pagi... Mulakan hari dengan senyuman...

mode: saya sangat nervous hari ini... entah mengapa... doa saya moga Allah beri kelapangan dan dipermudahkan segala urusan...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"