Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 15, 2017

Change

Semalam... Syawal cakap saya macam dah berubah...

hurmmm... berubah apa?

saya tunggu2 dia respons sampai pukul 2... tapi macam dia dah tido...

pagini... Shah pulak kata saya dah berubah...

Saya reply sms Shah... berubah apanya?

then Shah call... actually dah tak nak angkat... tp isu berubah ni dari semalam tak selesai... then saya angkat...

Shah kata saya sekarang mudah sangat terasa dan mudah sangat marah?

Mana Shah tahu? saya bukannya cerita ap dekat dia... mesti Syawal yang cerita... mesti Syawal yang rasa macam tu... then dia bgtau Shah... huhu

betul ke saya dah berubah jadi macam tu? sebab saya rasa saya okay je... tak de apa2 yang change pun...

Shah kata Syawal takut... Shah kata perubahan saya menyebabkan orang2 yang dekat dengan saya takut nak berlebih2... sentiasa berhati2 bila bercakap takut nanti saya akan terasa dan marah mereka...

okay... i feels like a sleeping monster... "jangan cakap kuat2 nti dia bangun dia serang kita..." "kena cakap baik2 je nti kita kena makan"

hurmm....thanks Shah... I'll try to figure out how to change my bad attitude... tp yes... kita ni terasa dengan orang yang kita sayang je... kalau org yang kita tak sayang... x de la kita nak merajuk ke terasa ke... tapi x pe la... nti saya ubah slow2...

Tahniah Azri

Nak buat 2 post... but i choose to buat post ni dulu... sebab post ni membanggakan saya... yang satu lagi tu nanti lah...

Semalam scroll wall Facebook... then i found gambar di bawah... Azri Fared... izikan cikgu post gambar awak disini...

Azri Fared adalah nama orang yang ada dalam gambar ni... dulu dia adalah salah seorang anak pengakap saya...

Azri ni pandai cuma dia ni nakal sikit...

theres something happen and melibatkan ayah dia yang sangat garang and also involved me...

saya mungkin menjadi org yang sangat beliau benci... but trust me Azri waktu tu... cikgu tak fikir pun nak biarkan awak kena marah atau kena pukul dengan ayah awak... I'm just doing that with 2 reason... sebab saya tak nak awak ulangi kesilapan awak... dan sebab saya nak tengok awak berjaya...

and today... bila saya melihat awak berjaya macam ni... and i don't feels regret at all... seriously it worth kalau you hate me... it worth you kalau betul awak block saya di Facebook... it worth...

TAHNIAH AZRI FARED... saya tumpang bangga... kami cikgu2 ni... hanya mampu menumpang kebahagiaan dan kejayaan anak2 murid dia... moga langkah awak selepas ini dipermudahkan Allah dan diberi keberkatan dunia dan akhirat... insyaAllah...

Thursday, December 14, 2017

Dibelakangkan

Harini dapat tahu sesuatu... terus hati jadi kecil...

Terasa betul dibelakangkan... at least... cakap la sepatah nak buat apa...

ini tidak... tak beritahu apa pun...

Hish... BENCILAH MACAM NI!!!

Wednesday, December 13, 2017

Best Stalker

Harini saya dapat satu info terbaru... dalam masa 15 minit... saya berjaya menemui orang tersebut... haha

Thanks to social media... in just sekali tekan... i found everything that I want to know... hahaha... bangga sekejap...

but what i can conclude from apa yang saya tahu harini...

Muka2 perempuan yang dia admire ni... spesen je... haha sama je... hahaha dari Yang pertama saya tahu... kemudian yang kedua saya tahu... seterusnya yang ketiga saya tahu... and bila tahu yang keempat pun rupa lebih kurang tu la juga... and now yang kelima saya jumpa pun... saya boleh katakan begitulah taste dia...

and me? haha saya bukan dalam kategori taste dia... hurmmm... so mungkin kami tak berjodoh... so? I think I should not menaruh harapan lagi dah...

hurmmm macam mana nak move on ni? Macam mana nak cuba hidup tanpa ada dia? Macam mana? huhu dia macam dah sebahagian daripada diri saya ni... susah la nak buang dia jauh2...

Ya Allah... kalau dia bukan jodoh saya... jauhkan dia... biarkan dia pergi dari hidup saya... biarkan saya belajar untuk hidup tanpa dia...

dan kalau dia bukan jodoh saya... temukan dia dengan perempuan yang baik... yang boleh sayang dia sampai syurga...

dan kalau dia jodoh saya... mudahkanlah halangan2 antara kami... walaupun pada pandangan manusia jahil macam saya... harapan untuk kami berjodoh itu cuma 5%... tapi apa juga pun... hamba redha dengan ketentuanMu...

Mahu Meluahkan... Tapi Tersekat Di Dada...

Masih dalam mood meeting...

Bila melihat skema jawapan ini... dalam hati terdetik... tak mungkin anak2 murid saya seperti Arina... Shafika... Aziahatun... Nurin... Anusiah... Fitrah... Zairul dapat jawab dan dapat fullmark...

Tapi tak pe la... saya redha sahaja... ini adalah usaha kami...

Saya nak cerita benda lain... ada benda lain yang saya nak cerita kan... hal lain... tapi hal yang saya nak cerita ini terlalu private...

saya risau saya tak mampu nak kawal rasa saya... walaupun saya tahu... perkara ini tak akan mungkin menjadi kenyataan...

kalau benar la... itu takdir saya... Allahuakbar... saya boleh bayangkan betapa besarnya dugaan dan cabaran yang harus saya tempuh...

hati saya berbelah... separuh hati... saya mahu itu berlaku... tapi separuh lagi saya tak mahu itu berlaku...

tapi sebenarnya... lebih baik la itu tidak berlaku... kerana cons nya lebih banyak dari pro...

saya? tak mengapa la... saya sudah biasa berkorban... tidak salah untuk saya berkorban sekali lagi... untuk kebahagian dia... untuk kegembiraan semua orang...

cuma saya mohon... agar Allah jaga hati saya dan bantu saya, beri kekuatan untuk kawal perasaan saya...

itu sahaja yang saya minta... sebab bila saya mampu kawal hati dan perasaan saya... InsyaAllah semua akan berjalan lancar...

Dia berhak dapat orang yang lebih baik... yang sama taraf... yang boleh sentiasa bersama2 dengan dia susah dan senang... saya akan bahagia kalau dia bahagia... insyaAllah...