Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 21, 2018

Mimpi Indah Tapi Menakutkan

Semalam saya mimpi sesuatu... mimpi yang saya katakan indah... tapi juga menakutkan...

Bila terbangun... saya terfikir... siapakah lelaki bertshirt putih itu... sungguh2 saya tidak kenal wajahnya...

Saya juga tidak mendengar namanya bila lafaz itu disebut...

Bila bangun... otak saya puas memikir... siapa orang itu... siapa dia? kenalkah saya dengan dia?

Kalau la mimpi itu petunjuk dari Allah... saya mohon moga Allah kurniakan dia yang boleh bawa saya ke syurga... boleh jaga saya... boleh tenangkan hati saya...

Tapi kalau mimpi itu mainan syaitan... saya mohon moga Allah lindungi saya dari angan2 yang sia2...

Thursday, January 18, 2018

Anak Kesayangan

Petang tadi sukantara... bila acara berakhir dan mahu pulang...

Saya terserempak dengan Faris... hehe siapa Faris? saya x pernah mention lagi nama dia..

He is my ketua pengawas for this year...

Faris tegur... dia cakap... Cikgu... tu Syawal...

Saya pun jawab... Mana? sambil mata tercari2...

Faris balas... Kalau Syawal... laju je...

hahahahahahahahahahahahahaha...

Saya cakap lagi... Mesti la... anak kesayangan saya yang nombor satu tu... hehe...

Faris tanya... habis saya ni yang keberapa?

Saya jawab... xde nombor... hehe... sambil bergurau...

hurmm... Yes... itulah dia anak kesayangan saya... hurmm kenapa ye?

Sebab dia ni tau banyak sangat pasal saya... and... hurm belum pernah lagi la... jumpa anak murid yang sekepala macam ni... selain dia dan bitah...

Mampu Ke Tidak

Okay... this entri is for real... haha case close dah semalam...

Entah kenapa... i feels like saya ni burden  to some people... and some people is the people I love most...

Sometimes saya selalu decide... decide untuk just walk away... supaya burden yang mereka tanggung tu hilang terus... hurmm but sometimes I have no choice... saya tak mampu pun nak buat macam tu... sebab hakikat sebenarnya... saya sangat2 perlukan mereka... saya tak mampu pun nak teruskan hari2 saya tanpa mereka... so macam mana saya mampu untuk walk away...

I just hope... they are not just be with me sebab terpaksa... thats all... saya lagi sanggup kalau mereka yang decide untuk walk away... rather than me... saya harap sangat mereka tak berada dengan saya sebab terpaksa... huhu...

I love you El... I hope you will stay with me by my side... even though I know that we weren't meant to be together...

Wednesday, January 17, 2018

Surat Terbuka Untuk Shahryzal Ikhwan

Assalamualaikum... waktu saya menulis post ini... saya harap awak dapat membacanya dengan tenang...

Saya mohon maaf dengan awak... kalau2 kehadiran surat ini buat awak tak tenang... dan buat awak rasa bersalah...

Saya juga harap awak dapat membaca entri ini sehingga habis...

Saya sayang Syawal... saya memang mengharapkan Syawal tu macam awak... ambil berat... empati tinggi... sentiasa ada saat susah dan senang... and yes... sebenarnya sehingga saat ini... Syawal sentiasa ada dengan saya... Syawal sentiasa sokong saya... sentiasa berkongsi cerita dengan saya...

Cuma kadang2 emosi kami terganggu bila akal awak yang panjang tu... mereka macam2 situasi yang buatkan kami stress...

Jadi semalam... kemuncaknya... Saya rasa Syawal dah tak mampu nak tanggung lagi dah... jadi kami putuskan untuk kami berdua *PRANK* awak...

hehehe... maka terwujudlah entri yang sebelum ni... maka berlakonlah kami... maka sebenarnya Syawal tak block saya pun... malah dia kongsikan semua yang awak berdua wasap...

Maafkan saya ye... maafkan kami... awak terkena kali nih... hehe...

Syah... saya nak cakap... AWAK KENA BANG BANG BOOM!!! HAHAHA...