Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 22, 2018

23 hari lagi

Hari2 saya counting days...

Lagi 23 hari lagi Syawal nak mendaftar ke uitm... mesti dia sangat teruja nak sambung belajar... saya harap semangat dia kekal sampai dia bergraduat...

saya harap Allah lindungi dia dari tersasar di pertengahan jalan...

sebenarnya sejak saya tahu tarikh daftar dia... saya dah install countdown apps... sehari ke sehari...

and sekarang makin dekat... huhu...

selepas 15 julai... a lot of things could happen...

sama macam hari last dia spm... saya counting days juga... tapi lps spm... keadaan x berubah... Alhamdulillah...

tapi apapun... saya kena bersedia... bersedia apa?

bersedia utk dilupakan... haha buat teruk la saya ni kan... xpe la... asalkan dia sentiasa berjaya dalam pelajaran dia... cukup la utk saya...

seronoknya kalau 15 julai tu... saya dapat pegi sekali time dia mendaftar... tapi hahaha apesal pulak yang saya sibuk2 nak pegi... time tu la keseronokan mak ayah dia...

seronok sebenarnya... tadi kat mr. diy... ada parents bawa anak dia shopping baldi... hanger... toiletries... saya agak mesti anak dia nak sambung belajar... seronoknya buat semua tu...

tak pe la... nak buat mcm mana kan... belum ada rezeki saya... entah2 saya ni ditakdirkan mati awal... xberkesempatan utk semua tu...

ni pun entah kenapa... dah 2 hari saya sakit belakang... but don't worry... saya still boleh berjalan dan drive... hehe

Syawal... saya doakan semoga awak berjaya dunia akhirat... x digoda gadis2 cantik yang buat awak lupa tujuan utama awak ke uitm... hahaha...

Sunday, June 17, 2018

Raya Day 2

Syawal ajak saya beraya dirumah dia... dia ajak saya ke rumah dia masa mlm raya 1st tu...

tapi biasalah... mak saya tu bukannya nk bg... so I promised him to go on esoknya...

esoknya... saya wasap dia dulu... sebab takut dia belum bangun atau keluarga dia terima ramai tetamu... segan la saya... tapi tak berbalas... its just double tick...

so saya decide nak pegi juga... pukul 11.30 saya pegi... sampai rumah dia saya call...

syawal cakap dia kat luar... time tu saya memang decide nak patah balik... what for saya pegi kalau dia tak ada...

then saya fikir balik... biskut raya yang saya bawak ni nak pegi letak kat mana... satgi mak saya mesti tanya...

so saya pegi juga... kat rumah dia ada kawan2 perempuan sekelas dgn dia dulu... saya minta salah sorg dari mereka utk wasap dia bgtau yang saya dah sampai rumah dia...

tak lama kemudian dia balik... his face change... hurmmm...

saya rasa saya buat keputusan yang salah sebab decide nak pegi rumah dia...

masa saya call dia... dia cakap... xpe pegi je lah... syamilah kan ada... saya dah rasa nak menangis... sebab saya pegi bukan sebab syamilah... tapi sebab dia... so i could see... saya ni orang tua yang menyusahkan sahaja...

second bila dia sampai... saya nampak... saya tak ditegur pun... masuk... terus dengan telefon... terus his face change... saya ingat muka tu... saya ingat sampai harini... yes... sekali lagi saya rasa yang ni orang tua yang menyusahkan...

what do you expect azni? nak org bentang karpet merah ke? welcome you macam raja? kau cuma cikgu cabuk yang dah x dak apa2 makna dah... kau menyusahkan dia je...

tapi yes... hati saya redha... sebab masa saya decide nak pegi rumah dia lps cakap phone dengan dia tu... pun sebab fikirkan mak dia... xpe... saya pun faham... saya memang silap sebab pegi rumah dia... kalau saya xpegi rumah dia... mesti saya tak terasa mcm tu...

tapi tak pe... saya tak nak dia tahu pun... hal kecil je... lagipun ni hari raya... biar lah... soon benda ni akan hilang mcm tu...

cuma bila bersembang dengan mak dia... ada juga beberapa benda yang tak sedap saya dengar... tapi saya faham... sebab saya dulu pun macam tu...

Saturday, June 16, 2018

Terlebih

Selamat Hari Raya Aidilfitri... Maaf Zahir dan Batin...