Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 15, 2009

Bad Day...

hari nie aku rasa hari aku yang paling buruk... hari buruk yang pertama untuk tahun 2009 nie... tak tau la kan berapa banyak hari buruk lagi yang akan aku hadapi... tapi aku harap sangat... semoga tidak seburuk hari nie...

semalam aku decide tak nak buat keje... then aku asyik surf internet, makan, minum, tengok tv and then aku terus masuk tido... selalunya aku akan prepare dulu apa yang patut aku buat untuk dan apa yang patut aku bawa untuk esok... bangun esok nya just masuk jek sumer barang dalam beg... tapi pagi nie aku bangun dah lambat... sampai jek kat skolah aku nampak puan pengetua dah dok tercegat kat depan gate... malu aku nak pass by dia... nak tak nak kena gak masuk... tapi malu gila... masuk jek... aku punch kad... tengok dah merah... 4 minit lambat... pastu aku terus gi perjumpaan badan beruniform... patutnya lepas habis perjumpaan tu aku terus pi kelas 3 harmoni... tapi aku lupa yang aku ada kelas dengan 3 harmoni... jadi aku terus gi kantin dan makan... huhuhu... nasib baik la budak2 tu berkelakuan baik... naik dari kantin baru aku sedar yang aku tak masuk kelas tu... dah la 3 harmoni tu kelas last sekali... nak masuk pun... masa dah habis... so aku diam kan aje...

lepas sedar aku dah tak masuk 3 harmoni... aku pun turun ke makmal sains... kononnya nak prepare la untuk lab kul 10.10 nanti... bila buka beg nak amik manual eksperiment... tengok dlm beg tak dak... huhuhuhu... aku lupa bawak rupanya... habis tu... ape aku nak buat dengan dorang... kak kiah sure dah prepare bahan... nasib baik ada soft copy... aku pun print... and baca... cuma aku tak dapat bagi dorang steps untuk buat laporan la sebab sumer dah tertinggal kat umah... what a hell hari nie...

lepas jek lab ngan upper 6... aku pun attend mesyuarat guru... banyak la hari nie yang pengetua tegur... antaranya pasal datang lambat... siap ada cikgu2 yang kena panggil gi bilik dia regarding problem ngan punch kad... puas aku berdoa moga2 nama aku tak dak... dan Alhamdulillah nama aku memang tak dak... pastu dia tegur lagi pasal kebersihan kelas... dia tegur lagi pasal pengawas tak buat keje... dan kali nie nama aku naik la... sebab aku cikgu pengawas... erm tapi aku accept la sebab belum buat apa2 perjumpaan lagi pun dengan pengawas2 nie...

lepas meeting jek aku jumpa dia... masa aku jupe dia... berdebar nya la jantung aku nie... tak sama mcm dengan puan Roh Hati dulu... mungkin Pn Roh Hati dulu dia mcm frenly dan berkonsepkan family... jadi kita rasa close dgn dia... tapi yang nie tak... aku rasa mcm nak tersekat dada aku... tapi aku still positif thinking... still cuba bersifat terbuka

lepas jumpa dia... dan dia comment mcm2 pasal pengawas... aku pun turun bilik persediaan PPSMI... masa tu aku jumpa kak nazifah... dan dia kata aku kena lebih tegas lagi dengan pengawas... aku mcm panas juga... sebenarnya kesan dari perjumpaan dgn pengetua tu... lepas tu dia pulak bagitau benda tu salah time... so aku mcm tinggikan juga suara aku and aku rasa perkataan aku tu memang buat dia terasa... so aku minta maaf sangat kat dia... esok aku akan minta maaf dengan dia...

dok kat bilik persediaan pun aku tak dak mood nak cakap ngan sape2... then aku sms shakiran... bestpren aku ler... citer sume tu... then dia reply... bagi aku kata semangat... dapat jek mesej dia... air mata aku jatuh setitik... hehehe... memang dah rasa nak menangis pun tapi bila dpt jek sms tu... aku dah rasa air mata aku jatuh... cepat2 aku packing barang and balik... tapi aku tau kak zurina, kak maria and kak azrina sedar aku dah macam nak menangis...

aku decide nak balik... biaq aku menangis puas2 kat umah... oke lagi dari menangis depan sumer org... lama dah rasanya tak menangis... on da way balik tu aku sms reply kat shakiran... said thank you untuk moral support dia... and memang aku cakap kat dia aku rasa cam nak balik nangis kat dalam toilet...

sampai umah... masuk umah... shakiran reply... dia ckp nangis puas2 supaya esok datang dgn azam baru... ape lagi... menitik lagi deras le air mata aku... tapi still bleh tahan... aku pun call mak aku... niat dihati nak citer sumernya... tapi aku takut mak aku susah hati... tau tau jek ler mak aku tu memang suka fikir bukan2... nak2 dia ngan bapak jek kat umah... so ape lagi kang dua2 fikir bukan2... so aku just citer kat mak biasa2 jek... tapi bila dengar suara mak... aku bertambah la sebak... huhuhuhu... lepas cakap ngan mak tu aku bantai menangis sepuasnya... sampai aku leh tertidur... hahaha... then aku terjaga bila abang didi call tanya pasal bil telefon... pastu aku mula muhasabah diri...

ya... aku mengaku sumernya adalah kesilapan aku... sumernya salah aku dan memang aku yang salah... so... aku akan cuba perbaiki kesilapan aku... dan aku tak akan ulangi kesilapan2 aku hari nie... insyaAllah...

itu janji aku pada diri aku sendiri...

No comments: