Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 8, 2009

Dinesh and Vegra

hari nie aku ada lab dengan kelas 6 atas sejahtera... sajer jek aku nak buat entri nie... sebab tetibe aku teringat gelagat dorang dalam lab tadi... hari nie buat lab pasal kinetik reaction...

11 orang sumer nya dalam kelas nie... indian girls satu group, loggeta, netya and kayathri... masing2 kalut dan nak cepat jek... tapi dorang nie oke... loggeta dan kayathri akan buat lab... netya akan salin jawapan dari whiteboard...

2nd group is chinese girls... fui khey, khai wei, dan li yeen... dalam 3 nie... li yeen nampak lebih pandai sket dan nampak dedicate... tapi fui khey dan khai wei pun oke... cuma dorang nie lebih diam sket... li yeen bukan la kepoh juga... tapi dia banyak bersuara... so dia nampak lebih menyerlah... hari nie li yeen pecahkan bikar, dan aku nampak mcm dia tak bleh menerima hakikat yang dia dah pecahkan bikar tu... walaupun dipujuk oleh aku dan kak kiah... sebenarnya peralatan lab nie dah lama... so memang akan pecah... lagipun peralatannya banyak dan menurut kak kiah (lab assistant)... tak perlu ganti sebab masih banyak... ye lah lab kimia tu hanya digunakan utnuk eksperiment form 6 jek... tapi aku nampak li yeen mcm tak bleh trima... hehehe... look li yeen, sumer org buat silap and kita kena terima kesilapan kita dan revise balik... apa yg perlu diperbaiki...

3rd group is Malay girls... ahaha... 3 different races... asalnya group nie pun ada 3... tapi sorang dah keluar dan tinggal la 2... aini dan farzana (muka dia mcm minah arab... pada aku cun la)... ari nie lab dorang tak menjadi... patut nya eksperiment nie di buat dalam 4 suhu persekitaran yg berbeza... suhu bilik, bawah suhu bilik dan atas suhu bilik... sepatutnya di bawah suhu bilik tindak balasnya lambat... dan bila di atas suhu bilik, tindak balasnya cepat... tapi dorang dapat berbeza... ntah apa sebabnya aku pun tak pasti... bila nak repeat, bahan dah habis... so aku suruh mereka ambil bcaan dari kumpulan lain...

4th group, adalah group lelaki... aman, dinesh and vega... aman nie slow and steady... dia akan ikut dan buat steps by steps ikut arahan... ari nie aku memang nak gelak bila tengok gelagat vegra dan dinesh... dua2 bijak... aku salute kat dinesh... walaupun last year dia sakit dan jarang datang skolah... dia bleh study sendiri dan jawab soalan exam dgn baik... fuhhh tabik spring aku... aku yakin dia ada potensi yang tinggi... sama mcm vegra... dalam kelas... selain li yeen yg selalu bertanya, vegra nie juga salah sorang yg menggugat ilmu aku... hehehe... dia selalu tanya soalan buat aku kecut perut... hahaha... hari nie dinesh and vegra nie asyik tak sama pendapat jek... dinesh cakap mcm tu, vegra tak setuju, vegra ckp mcm ni, dinesh tak setuju... masing2 baca lab instruction based on kefahaman sendiri... itu ler jadi nya... tapi memang best la tengok gelagat dorang nie... sayangnya aku tak dak kamera... kalo tak aku dah snap... nanti la aku bawa kamera pi skolah... bleh aku snap moment best dan upload kat blog nie... especially bila dorang buat lab inorganik nanti... banyak solition2 cantik yang terhasil dari campuran beberapa bahan... cantik warna dia...

to upper 6 sejahtera... aku akan try jadi guru yang baik... dan aku harap... korang dapat terima aku seadanya... dengan kelemahan dan kekurangan aku...

No comments: