Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 11, 2009

Siti Suraya...

Siti Suraya... aku kenal dia masa di universiti... actually aku satu course dengan dia... tapi we are very different... aku nie banyak bercakap, kepoh dan memang gila2... bila aku dgn 3 kawan aku lagi... mas, jijah and che lazer masuk jer dewan tu... sumer org asyik pandang kami jek... tapi dia nie pendiam, bersopan... hehehe...

mula2 aku kenal dia... aku ingatkan dia org sabah... loghat sabah dia bleh tahan juga... dan dia memang kawan dgn budak sabahan... so lagi la aku ingat dia org sabah... dan aku tak satu geng ngan dia... so ckp pun gitu2 je la... tak la mesra mana...

bila dah grad... and dapat posting... aku jumpa dia kat kelab shah alam masa taklimat posting... masa tu aku dah tau aku dpt posting kat selangor cuma daerah dan skolah jek yg blom tau... skali ngan aku is che lazer and dia... tu pun aku jumpa dia masa kat kelab shah alam tu... dia call aku...

bila time amik surat dan buka... ketiga2 kami dpt daerah gombak... aku harap la kami sumer dpt skolah dkt2... senang nak cari umah sewa... bila dia buka dia bagitau sekolah gombak setia... che lazer buka smk tmn selayang... aku buka... hahaha... gombak setia juga... mean aku satu skolah dengan dia... dalam hati aku ada best ada tak best masa tu... yang best sebab aku ada kawan yg satu skolah... yang xbest is... aku tak berapa kenal dia... so takut tak leh ngam...

bila dah lapor diri... kami duk sekali... kami sewa bilik kat wisma ibu enjah... masa tu sewa bilik dia rm230... kami duk satu bilik... so share sewa... rm115 sorang... kira oke la tempat tu... tapi problem sket sebab owner dia sewakan pada org laki juga... so tak selesa la... aku decide nak pindah... masa tu dah ramai kat situ... ada idah, kak atun dan kak mar... aku ngan idah jln2 cari umah... dan jumpa... so kami bincang... so 4 org kami pindah... kak tun tak pindah... so dia stay kat wisma ibu enjah... masa tu lelaki tu dah pindah kuar... sebenarnya temapt tu oke... cuma bila dah gaji oke... kami nak set out tempat yang lebih selesa... so bila pindah umah baru... rumah nie ada 3 bilik jek... sedangkan kami berempat... so aku still ngan dia satu bilik... sebab idah maybe akan kawen tak lama lagi... so tak kisah la...

lama juga aku sebilik ngan dia... ntah la... aku tak leh ckp aku ngam ngan dia... sebab kdg2 ada masanya tak ngam juga... tapi seriusly aku tak banyak borak ngan dia sangat... masing2 bawak haluan sendiri... tido jek sebilik... tapi aku tak penah tau perihal peribadi dia dan dia pun sebaliknya... so far tak dek la sampai bergaduh sampai tak leh tengok muka...

bila idah dah kawen dan pindah... aku duk kat bilik idah... masa nie msg2 dah ada bilik sendiri so... msg2 lagi la buat hal sendiri... kalo aku ada problem... aku lebih suka citer kat member kat sekolah... dia pun mcm 2... tapi kami still lagi oke...

awal tahun hari tu... aku tengok dia mcm lain jer... hehehe... ntah la nie anugerah dari tuhan atau apa... tapi yang pasti aku memang bleh agak apa yang org tu fikir dan aku memang bleh teka apa yang jadi dlm hidup dia... bukan semua la... yang rapat2 ngan aku jer... masa tengok dia tu... aku nampak cincin kat jari dia... aku agak dia dah tunang... tapi aku tak berani tanya... pada aku tu personal dia... kalo dia rasa nak cerita dia akan citer... kalo tak terpulang... so aku diam jer...

lepas sekolah beberapa hari... kak mar... housemate aku yang sorang lagi cerita yang suraya dah citer ngan dia... aku pun oke la... tak kisah...

semalam bila aku kat umah kakak aku... aku online... dan dia antar mesej dari YM aku... cerita dan bagitau yang dia akan berkahwin pada bulan 6 nanti... can you imagine... aku tak leh ckp ngan dia mesra2 kat face to face tapi bleh sembang kan main baik lagi kat Yahoo Messenger... hahaha... tapi oke la bila dengar dia akan berkahwin... Alhamdulillah akhirnya seruan untuk dia dah sampai...

so entri nie aku buat untuk dia... dengan doa dan harapan semoga dia berbahagia hingga ke syurga... semoga semua impian menjadi kenyataan...

Su... terima kasih untuk segalanya... terima kasih untuk semuanya samada secara langsung atau tak... halalkan sumer makan minum aku dan maafkan perbuatan aku sepanjang kita menjadi housemate... aku doakan ko bahagia... walaupun aku tau kisah disebaliknya... aku yakin... itulah org yang terbaik untuk ko... semoga semua kenangan yang kita lalui bersama akan menjadi pengalaman yang mematangkan kita...
aku doakan juga semoga frenship nie forever... walaupun kita jarang sembang dan gelak gila2... tapi aku tau kita oke... aku minta maaf atas sumer dosa2 aku...

No comments: