Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 3, 2009

aku JELES...

ekceli aku nak cerita panjang dalam facebook tapi aku rasa tak wajar... sebab yg ada dalam facebook aku tu semua nya kawan2 aku... jadi tak lek pulak... so aku decide nak cerita kat blog nie... at least walaupun satu mesia mungkin akan baca blog aku... tapi dorang tak kenal aku...

aku suka mamat nie... kisah 1 dalam salah satu kisah yang pernah aku ceritakan... aku pun tak ingat tajuk entri dia apa... hehehe aku kan pelupa... erm sekarang hubungan kami baik... close sangat... aku dan dia selalu centact dan hang out together... tapi dia masih ada sorang bestfren perempuan lain... dan aku rasa semacam bila aku tau dia berhubung dengan perempuan tu... xkira ler jumpa ker, sms ker atau YM ker... tapi aku rasa semacam jer...

hati aku jadi kecutttttt sangat... urat perut aku mcm ditarik2 dan dipulas2... jantung aku mcm di renyuk2... aku rasa sakit sangat... badan aku jadi seram sejuk... tu lah rasa yg aku rasa bila aku tau dia masih contact dengan perempuan nih... adakah aku jeles?!

aku admit... sure yg dah baca akan ckp aku jeles... tapi wajar ker aku jeles... aku dah tunggu mamat nie 10 tahun dan tetibe jerk ada yang len kaco daun...

aku faham urusan jodoh nie ditangan Tuhan... tapi kadang2 aku terfikir juga...
1. aku nie tak layak ker untuk dia?
ye lah aku tau la aku tak ler secantik perempuan tu... dan lagipun aku nie tak la pandai mengayat mamat nie mcm perempuan tu mengayat dia... serius aku tak pandai... dan aku rasa geli untuk mengucapkan ayat2 tu semua... huh geli...
2. kalo dia pilih perempaun tu, aku mcm mana
siapa akan pilih aku... hati aku mcm mana? sure aku kecewa sebab aku dah tunggu dia 10 tahun... erm bleh ker aku hadapi kekecewaan tu... dan pada siapa aku nak cerita semua nih... huhuhu...

aku yakin Tuhan ada jawapannya tapi aku tak pasti aku redha atau tidak dengan semua jawapan tu... sebab hati aku sekarang hanya ada 2 benda... aku jeles dengan perempuan tu... dan aku hanya mahukan mamat tu dan bukan orang lain...

5 comments:

khairul anuar said...

kak, don wory. ade rezeki tak kemana mamat tu. akak kene bg hint la kat die. org laki skang ni takut bertepuk sebelah tgn. sy sendiri pon suke kt bdk pompuan ni. tp takut die tolak.

akak kene buat2 cemburu la bile die ckp pasal pompuan tu. biar die tau akak minat kt die. jgn la senyap jer.. ok?

syahNURazni said...

thank my bro... hehehe... sy dah bagi hint tapi lelaki nih lambat pick up... susah tol la... tapi saya masih berusaha dengan usaha saya sendiri serta doa dan tawakal... dan saya masih yakin dia adalah untuk saya...
insyaAllah Allah akan buka pintu hati dia kalo betul dia la org tu yg tercipta untuk saya... =)

~nasrah~ said...

salam.
the right one will 'see' through your heart. only Allah knows the best for us.

10 thn..kalo umor pjg mungkin ada 50-60thn. so..10thn xbyk sgt kan?
ayat sedapkan hati. hehe..

syahNURazni said...

thanx nasrah... hurm... try my best to comfort myself... tp ntah ler... semakin nak buang dia dari dalam hati ni... semakin sy kuat perasaan nie...
skarang sy hanya berdoa dan berusaha yg terbaik... moga dia milik saya!!!

syahNURazni said...

1 ogos 2011 = saya stalk FB ppuan tu and found out yg dia dah kawen... ahhh legaaaa