Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 25, 2009

Peristiwa Hari Ini...

hurm... aku tak tau la aku patut cerita tak menda nih... tapi akhir nya aku cerita juga... untuk bacaan dan peringatan pada diri sendiri dan org len...

melalui facebook aku kenal sorang perempuan nie... kami kenal melalui seorang bro nie yang aku pun bukannya kenal sangat... kami kenal sebab selalu memberi pendapat atas topik masing2... tapi perempuan nie memang giler la obses nya dengan UMNO... hohoho... penyokong org melayu tu beb... aku pun sokong org melayu tapi aku tak la obses sebegitu... hurm...

pekenalan kami mula tu mcm besa jer... sampai dia add aku kat YM... tapi aku tak penah chat ngan dia pun... nak dijadikan citer... satu hari aku chat ngan dia... tak ingat sape mulakan... aku kot yg mulakan... hurm... chat punya chat punya chat... akhirnya aku sedar aku ngan dia berbeza pendapat... entah la... kadang2 aku rasa dia low mentallity pun ada... hurm tau jek la kan org low mentalilty mcm na... rasa cam ckp ngan org bodoh jer... sori la aku kutuk ko... tapi kali nih jer... tak tahan sangat... then dia mula komen pasal cara berpakaian aku and so on... dia cakap aku mcm mak cik... okeeeee fine... biar lah aku mcm mak cik pun... dia sibuk ape... dan yang pasti aku tak penah kenal dia pun... and dia hanya judge aku based on the gamba aku kat profile facebook tu... adil ker? tapi aku malas la layan... dalam hati aku persetankan dengan org yang low mentallity nih... kalo di layan kita pun gol sekali...

tapi sejak hari tu aku mula benci dia... sori la memang sikap aku begitu... bila aku benci aku dah tak leh stop... hurm so aku remind awal2 jangan buat aku benci kalian... huhuhuhu ape saja yg dia comment kat facebook aku, aku ignore and aku persetankan... cuma tadi jer... bila aku upload gambar budak2 6 atas sejahtera nie kat facebook... dia comment... "pencabulan hak asasi"... aku mcm panas jer... so aku pun buat la comment pedas kat bawah tu... sori la aku tak nak ckp aku comment apa... hehehe... tapi memang menampakkan personaliti aku yang memang aku benci dia... lantak ler...

then dia pun delete aku terus dari fren list dia... hahaha aku yg benci dia dari dulu pun tak sampai nak delete dari frenlist aku dia baru ari nie sakit hati dah terus delete aku... hurm oke fine... aku tak rugi tak dak kawan mcm dia... aku pun bila dia dah delete aku dari frenlist, aku pun delete la dia dari senarai YM aku... huhuhu lagipun dah lama aku buat aku appear offline kat dia... malas aku nak layan...

then aku dapat satu mesej... dia cakap aku cikgu desperate... hahahaha gelak melintang aku... aku desperate kat sapa plak... hidup aku bahagia jer... ke dia yang tak tau apa makna desperate tu... main guna jer... kalo aku desperate pun dia peduli apa... ada aku kaco dia... appppppaaaaaaa raaaaa... hurm then... dia siap ckp lagi kat mesej tu... have a bad day... hah well for your information i have a very very very 100x good day ari nie... dah insyaAllah seterusnya... hurm then aku sangat ler geram aku pun reply kat dia... dengan azam bahawa kalo dia balas kali nie aku akan buat bodoh jerk... aku pun reply... low mentallity... close minded... thats u... hah!!! puas hati aku...

peringatan aku la... tolong la jangan mudah menilai orang dari appearance atau dari pandangan pertama jer... ko mungkin tengok gambar org tu muka dia baik... tapi sebenarnya bila ko kenal dia baru ko tau warna diri dia sebenarnya... ko mungkin nampak org tu mcm ganas dan brutal... tapi ko takkan tau dia ganas atau brutal selagi ko tak kenal dia... mungkin hati dia lebih lembut dari org yang lemah lembut... aku tak penah nilai org dari appearance... aku tak penah nilai org dari hanya cuma melihat muka... aku mesti kaji org tu dulu sebelum buat penilaian... and aku juga tak suka nak tegur org itu ini... salah itu and salah ini... sebab aku tau aku pun bukan betul sangat... dan aku tau aku pun kadang2 buat juga salah tu... so aku heran la org yang suka tengok org dan terus cop org tu tanpa mula mengenal irg tersebut dulu... pastu siap label lagi org tu as itu and ini... adil ker?

lagipun kan manusia kat dunia ni ada hak masing2... kita kena la juga jaga hak tu... mana bleh langgar sesuka hati... hak peribadi... nak pakai baju apa, nak buat apa... sumer nya hak kita... nak jadi mak cik ker, nak jadik nenek ker... hak org tu... aku pa kisah...

ada setengah kawan memang aku kenal dia betul2... mcm meon a.k.a mohd akmal, mcm wan, ija, nor... tapi ada juga curtain kawan yg aku close tapi aku tak kenal... mcm syahmi and shakiran... aku tak tau derang cemana kat luar , sebab aku xpenah jumpa derang... tapi xler aku komen derang...

ada kawan2 aku yg berpakaian lebih dasyat... tapi tak la aku tegur... sebab aku tau tu hak derang... as long as derang mengikut syariat... aku tegur mana yg jadi kawajipan aku jer...

so moral of the story... JAGA LAH HATI ORANG LAIN KALO NAK HATI KITA TERJAGA...

6 comments:

syahNURazni said...

Aqil... pelajar 3 dedikasi... muka dan perangai ganas giler... suka memberontak... tapi hati dia lembut... mudah menangis dan mudah tersentuh...
nurul huda... kawan aku masa kat u... lemah lembut giler... sopan dan ayu... tapi hati dia keras, pendirian dia tetap...
manusia tu berbeza kan... kalo tak kenal org mungkin akan anggap Aqil ganas dan Nurul Ayu... tapi bila kenal baru tau...

khairul anuar said...

akak bg email die viar sy buat kutukan maut kt die!

ni da lebey pggl org makcik2!

rmai org yg mcm ni... lebih suka bermuka2 pas2 talam 40 muka. ape lg ek?

tp xpe, aka wat tindakan betul dgn mendelete beliau dr fren list akak.

budak gile mcm tu jgn dilyan. sy rase sbb UM NO kot die jd low mentality!

hehehhe

gurau jer..

syahNURazni said...

hurm... hehehe... tak perlu lah amik email and nak kutuk dia... kang kita jadik low mentality sekali ngan dia... hahaha...
kalo kita layan dia, maknanya kita pun sama ngan dia... lantak dia la...
tak rugi xkawan ngan dia pun

khairul anuar said...

hehehe..

sy tarik balik kata2 dulu...

huhuhuh...

rajin betul update skang ni eh..

kahuna pun tak mcm tu..

khairul anuar said...
This comment has been removed by the author.
syahNURazni said...

hurm... ada citer best atau menda yg nak dishare atau diluahkan sy citer la... sy xmo stress lagi and simpan masalah saya... takut cepat gila... hahaha cikgu kan penghuni majoriti rumah sakit jiwa... so saya tak nak la jadi salah sorg dari mereka...
satu lagi sebab ada masa... sebenarnya saya dalam proses melatih diri menjadi sorg multitasking... hehehe... nak prove kat budak2 yg saya bleh buat banyak kerja dlm 1 masa... bukan nak riak, tapi nak bagitau derang yg bila kita bahagi masa yg betul dan baik, kita akan dapat manage life kita walau sebanyak mana kerja yg kita ada...