Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 21, 2009

Lain Kali Taubat Dahhhhh... Tak Buat Lagi Cam Nie...

hari nie aku pi sekolah... janji dengan kak ana nak jumpa disekolah pukul 7.45 pagi... aku terlajak tido jadi pukul 9.30... hahaha... so kul 9.45 pagi aku sampai sekolah... tapi jangan salah faham... sebab aku sempat mandi dan gosok gigi dengan bersih sebersihnya...

sampai disekolah... aku terus lepak dengan dorang... dengan perut yang kosong aku pun tengok budak2 nie berkawad... hurm memang dorang nie bersemangat betul... tengah panas pun dorang sanggup... aku risau ada yang jatuh pengsan jer... perasaan nie dikongsi bersama oleh zack... student form 5 merangkap komaden lelaki... hurm... dia asyik remind jer budak2 nie kalo rasa nak pengsan... keluar baris... sebabnya isnin lepas ada pelajar PKBM yang pengsan semasa perhimpunan... huhuhu... tapi Alhamdulillah tak dak yang pengsan...

bukan isu pengsan yang aku nak bawak kat sini... tapi isu lain... hurm sambung balik... hehehe... lepas jer habis kawad... dorang nie nak pegi makan... kak ana, wahib and ada beberapa org lagi... sampai jek kat ong tai kim tu.. kami pun masuk restoran mamak... nak dijadikan cerita... dalam hati aku nie ada la niat nak belanja dorang nie sumer... tapi takut juga duit dalam wallet tak cukup... huhuhu... jadi aku pun diam jek ler... tak cakap nak belanja dorang... dalam hati aku cakap... tak pe nanti bila dah habis makan baru aku cakap... aku pun amik ler nasik beryani, ayam goreng and sotong goreng tepung... kuah campur... air teh ais... maka bermula lah sesi makan memakan... hampir habis kami makan... tengah dok makan tu datang la waiter dia nak kira... ala stail kedai mamak kan... dia kira dan letak kertas harga tu kat bawah pinggan kiter... so oke ler... aku punya nasik tu sekali dengan air harga dia RM 11.60... GILAAAAAA BETULLL!!!! MAHAL siot... aku terkejut rasa cam nak tercekik jek... tapi cover cun la depan students aku nih... so dah siap makan aku pun pi basuh tangan and keluarkan wallet aku... dan alangkah terkejut nya aku.......

dalam wallet aku tu cuma ada RM1... memang terkejut tahap cipan masa tu... dah la janji nak balik dengan ayu yang join makan sekali dengan kami tu naik teksi... mana aku nak cari duit nak bayar teksi tu... and mana pulak aku nak cari duit nak bayar nasik yang dah aku makan nie... hahaha... nasib baik la aku seluk poket aku... ada RM12... huuuuuu Alhamdulillah... cuma sekarang aku kena fikir cemana nak cari RM2.60 untuk teksi... hehehe... selesai bayar nasik... baki RM0.40... dalam poket sebelah lagi ada duit RM1... oke dah RM1.40 dah... mana nak cekup lagi RM1.20... buka wallet aku balik and check bahagian diut syilling... Alhamdulillah la ada banyak duit sposen2... maka aku pun mula la mengeluarkan semuanya... kira2 campur dengan duit dalam tangan adala RM2.80... kira oke la cukup la sampai sekolah nie... aku pun ajak ayu and wani naik teksi... janji dengan dorang turun disekolah balik... nasib baik tak janji nak sampai umah, kalo tak mati aku... hahaha

on da way dalam teksi tu aku perasan la yang driver teksi tu tak pakai meter... sebab meter dia gelap jer... dalam hati aku jangan la dia "katok" mahal2... harap2 cukup2 la dengan duit yang aku ada... selalu nya kalo pakai meter dalam rm2.50 - rm2.60 jek... hehehe... sampai jek depan gate sekolah aku pun tanya..."berapa bang?"... driver tu pun jawab... "tiga ringgit dik"... hah!!! tak cukup dua posen... mana nak cari nie... nak minta wani atau ayu tambah... malu pulak... aku cikgu... tak cukup duit... hehehe... then aku pun terus bagi semua duit syiling aku tu kat driver tu dengan harapan dia tak kira la... dan Alhamdulillah dia tak kira... sorry la bang... saya bagi duit tak cukup tapi abang juga silap tak pakai meter... sapa suruh tak guna meter... tak jujur namanya tu...

begitulah cerita aku hari ini... dan aku berjanji dengan diri aku sendiri lain kali aku dah tobat tak nak buat lagi menda nie sumer... pas nie kalo nak kuar gi mana2 aku akan pastikan duit aku cukup... hahaha

2 comments:

khairul anuar said...

Hah, tu rezeki tu kak!

cepat sujud syukur! hehehe

syahNURazni said...

hahahaha... tu la pasal... tapi memang pengajaran la untuk saya