Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 31, 2009

Surat Untuk Zack a.k.a Zakaria Salam

Zack... saya takut tengok awak serius!!!! serius saya takut tengok mcm tue... sebab seolah2 tue bukan awak... huhuhuhu...

saya cuba untuk bagitau awk saya maafkan awak... tapi setiap kali tue jugak saya rasa berdebar and masa tue jugak air mata nak jatuh... saya tau tue maksudnya saya blum dapat lupakan sumer tue...

puas dah buat mcm2... baca yasin, and segala ikhtiar... Alhamdulillah saya dah dapat let go sumer kekecilan hati nie dengan ikhlas... saya dah dapat terima yang sumer tue dengan rela hati... saya dapat terima sumer tue dengan redha... saya tau awak tak sngaja masa tue... saya tau awak penat masa tue...

sekarang saya sudah fully recovered... saya harap awak jugak begitue... hurm... saya doakan awak dapat bawak team nie sampai negeri... awak dah buktikan awak dah berjaya kalahkan hillcrest hari tue... dan saya harap awak dapat bawa team awak nie ke peringkat yang lebih tinggi... kali nie memang saya hanya akan duduk sajer tanpa buat apa2... ya memang kali nie saya akan duduk dan tengok jer awak... dan kali nie kalo perkataan tue keluar lagi dari mulut awak, saya tak akan marah lagi... sebab memang betul saya duduk saja...

doa saya moga pengalaman nie menjadi pengajaran untuk kita semua... semoga awak berjaya dunia akhirat... menjadi komanden terbaik dimana mana pun jugak... menjadi anak yang baik, menjadi pelajar yang baik... menjadi ahli pengakap yang baik... menjadi segala2 nya yang terbaik... saya akan sentiasa mendoakan kejayaan dan kebahagiaan anak2 murid saya... termasuk la awak... semoga saya dapat tengok senyuman dan dengar lawak awak lagi sebelum awak habis sekolah... sebab tue lah yang natural sebenarnya...

mungkin awak akan jumpa blog saya dan mungkin jugak awak akan jumpa suatu hari nanti, dan mungkin jugak awak tak akan pernah jumpa... but whatever it is, saya tetap sudah memaafkan awak dengan seikhlas hati, saya dah lupa pun peristiwa tue semua, dan saya redha dengan sumer nya, saya juga selalu mendoakan kejayaan awak ke peringkat negeri tahun 2009 nie dan saya juga selalu mendoakan kejayaan dan kebahagiaan awak...

p/s: nampak awak sayang sangat "dia" awak tue... hurm semoga kekal hingga ke syurga...

Kami Semakin OK

lanjutan dari kisah aku terasa dengan pelajar aku... huhuhuhu aku yang terasa aku pulak yang kena pujuk dia... ape tak nyer dia serius sungguh masa training... hahahaha... takut pulak aku... tak senyum langsung... mcm tu bukan diri dia...

sebelum tue ari isnin dia ada datang jumpe aku nak minta tanda tangan borg kebenaran keluar kelas... bila dia datang jumpa aku... aku terus blah buat dunno... padahal aku masa tue dah siap pun borg kebenaran tue... hehehehe... aku nak dia tau ape perasaan yang aku rasa...

then bila aku dah bagi kat sumerang borg tue... baru aku panggil dia and kawan2 dia... then aku bagi borg tue tanpa memandang dia... bila sumer dah turun petang tue... baru aku tersenyum tapi bukan jugak pada dia... aku tau dia terasa... aku nak dia faham apa aku rasa...

then pagi tadi dah oke sket... and petang nie aku dah mula cakap ngan dia... aku cakap aku maafkan dia, dan ari nie aku maafkan dia dengan ikhlas dan aku redha dengan apa yang dah jadi... aku faham masa tue dia penat... cuma aku pesan dengan dia, supaya menda nie tak jadi lagi pada masa hadapan... walau dengan sape pun aku dah ingatkan dia... dan aku harap dia faham...

dan tadi sebelum dia naik bus balik, aku dah nampak senyuman dia balik... dan masa tue aku dah rasa senang hati... thanks zack for the smile...

Sunday, March 29, 2009

Aku Masih...

Ya Allah aku masih berkecil hati dengan mereka nie ker? sebab hati aku akan sebak bila aku teringatkan peristiwa yg berlaku semalam... dan entah kenapa peristiwa tu memang asyik dok terbayang kat dalam kepala otak aku nie... tak mau meninggalkan kotak kenangan nie... semalam aku berdoa semoga pagi nie bila aku bangun pagi aku dah fresh dan dapat lupakan sumernya... tapi malangnya bila pi sekolah pagi tadi ada org tanya kenapa suara aku dah mcm serak nak hilang... aku pun cerita la yang aku marahkan budak pengakap... huhuhu kisah tu ku ungkit kembali... dan aku sekali lagi rasa sebak, dan balik jer sampai umah, peristiwa tue masih bermain dalam hati dan fikiran aku... huhuhuhu... dan sekali lagi aku menangis... sekarang masa aku tengah taip blog nie aku juga tengah chat ngan adik aku di YM... hurm sambil menangis aku menaip untuk dia, mengadu... hahahaha... sedih tapi masih bleh taip lagi ayat ketawa tue... means aku dah makin oke la... kalo ikut adik aku dia suh jer aku nie buat tak tau jer kat budak2 nie, biar derang kalah sebagai pengajaran kat derang sebab buat cikgu mcm tue... tapi aku tak sampai hati la...

aku harap sangat aku akan dapat ikhlaskan mereka secepat mungkin... aku akan dapat memaafkan derang secepat mungkin... aku tak mau la sebab aku nie berkecil hati dengan derang, derang akan dapat effect yg negatif... aku tau la aku nie bukan siapa2... bukan org yang baik pun... bukan org yang baik, bukan org alim, aku nie banyak buat dosa pun... tapi aku takut jugak sebabkan title aku sebagai seorang guru menyebabkan keberkatan kepada mereka tersekat... sebab tue aku selalu berdoa semoga aku cepat baik...

entah la... mungkin sebab aku bersungguh2 kali nie dan bila aku diakatakan tak buat apa2... aku sedih sungguh... terasa yang tak pernah aku rasa selama nie... selalunya kalo aku merajuk atau terasa hati dengan siapa2 pun tak lama, kalo ari nie merajuk bangun pagi esok mesti dah oke... tapi nie sampai dah tengah hari pun aku masih tak oke... tu yang aku risau...

bagi yang membaca blog aku nie, doakanlah aku supaya dapat aku mengikhlaskan diri aku dan memaafkan derang sumer...

Saturday, March 28, 2009

Feels Bad... Very Bad...



hari nie aku bangun awal... pukul 4.30 pagi aku dah bangun... tapi tertido balik... then pukul 5.30 pagi aku bangun balik sebab wahib dah call suh aku bangun... aku terus bangun dan mandi... buat pertama kalinya dalam hidup aku mandi pukul 5.30 pagi... memang pelik dan ajaib la tue... nak nak ari sabtu nie...

pukul 6.30 pagi aku dah kuar rumah untuk ke sekolah... hari nie ada kawad pengakap peringkat unit antara daerah... pertama kali aku bersemangat sebab aku dah mula sayang pengakap dan aku dah sebab kali nie aku memang komited dengan derang... every day aku turun... sampai duit gaji aku pun belum sempat sentuh... hurm tapi aku tak kesah asalkan aku puas hati... hurm pagi tadi sumer dah complete... petang semalam keluar pi Campbell beli seluar uniform pengakap... ada 6 org yang tak dak uniform... habis la jugak RM200 duit aku... nasib baik dapat kutu kalo tak mati la aku tak makan... tak pun kena korek balik duit ASW aku... then pagi nie bila dah ready sumer kami pun bertolak pi SMK Hillcrest... hurm aku yang buat cabutan... lelaki kena turn ke 11 dari 12 pasukan dan perempuan kena turn ke 2 dari 8 pasukan... bila tanya urusetia cakap yang lelaki akan mula dulu dan bila lelaki habis perempuan pulak akan buat... aku pun mula setuju la sebab perempuan mcm kurang yakin dan perlu lebih masa untuk bertenang... then bila dah sampai masa untuk lelaki baru aku sedar bila pasukan lelaki tengah kawad pasukan perempuan akan menjalani pemeriksaan pakaian... bahaya tu sebab lelaki dan perempuan berkongsi alatan mcm scarf, wogel dan forage cap... hurm aku pun minta la budi bicara juri yang memeriksa pakaian supaya bagi masa sampai budak lelaki siap... Alhamdullillah dipermudahkan urusan... kalo tak mati la aku... huhuhu...

budak laki masuk gelanggang kawad pukul 11.30 pagi... masa tue aku memang tengok derang kawad dari mula sampai habis... memang oke cuma ada sedikit kecacatan la... musuh tradisi pelajar lelaki ada pasukan lelaki SMK Hillcrest.. selalunya kami akan dapat nombor 2 dan Hillcrest dapat no 1... tapi bila pergi peringkat daerah kami akan menang... entah mcm mana ntah derang punyer spesifikasi nie aku pun tak tau la...

aku memang dah ingatkan budak lelaki yang derang lepas kawad jer bila dah habis terus datang bagi barang2 pada perempuan pulak... dan memang aku terkejut dengan komitment derang... as soon jer as keluar dari gelanggang tu semua berlari dan bagi barang2 derang pada pengakap perempuan malahan siap tolong pakaikan lagi... aku memang kagum dengan tindakan derang... yes... my boy scout, you all memang dah tunjukkan yang terbaik... aku kagum... betul2 aku impress...

then bila tiba giliran pengakap perempuan masuk... aku memang tengokd dari awal sampai habis... banyak jugak gerakan mereka yang salah... masa tengah tengok derang berkawad, wahib datang dan tunjukkan markah pengakap lelaki kat aku... dia kata sekolah kami johan... masa tue aku sangat happy sebab pertama kalinya kami dapat beat Hillcrest... masa tue pengakap lelaki belum tahu dan kami memang plan tak nak bagitau... tapi aku memang ada janji dengan derang kalo derang kalah setiap seorang akan kena sepak ngan aku, ana dan wahib... sebab derang kalah bukan kerana mereka patut kalah tapi sebab main2... then bila aku dah tau result aku dah tak berenti tersenyum... aku tau budak2 aspek derang akan dapat no 2 mcm selalu maklum la hillcrest masuk... so aku biarkan saja... then bila sumer dah habis kawad sampai la ke majlis penyampaian hadiah... aku dah standby port baik punya untuk tangkap gambar sebab aku tau derang akan menang... pengakap perempuan pulak banyak saingan dan aku tak dapat keputusan terkini dari wahib...

then bila keputusan diumumkan, tempat ketiga dan tempat ke dua bukan derang, derang mcm frust... pastu bila umum SMKGS sebagai johan... derang bukan main terkejut dan happy... dan aku sempat merakamkan detik2 derang terima piala sorg satu... masa tue rasa sebab tuhan saja yang tau... masa jumpa pelajar lelaki, sumer happy, sumer kerumun aku dan menunjukkan pipi masing2... sumer cakap kalo cikgu nak sepak banyak kali pun tak pe kami dah tak terasa... pada aku tue kenangan yang paling manis sebab sejak aku bawak budak kawad dah 3 tahun, tak pernah budak kerumun aku untuk kongsi kejayaan derang ngan aku... nie pertama kali dan aku mesti tak kan lupa sampai bila2... kenangan tu sungguh manis bagi aku yang bukan cikgu favourite... huhuhu mcm dulu, masa 1st time bawak budak, derang menang pun aku tak berapa kena derang, tahun kedua plak derang menang tapi derang tak cari aku... lelaki cari zafri dan perempuan cari kak ana... tapi aku tak kesah sebab aku tau mereka2 inilah yang membantu aku untuk kemenangan nie... walaupun kat dalam hati nie nak la jugak dilayan mcm tue... hurm tapi tak pe lah as long as mereka berjaya... tapi kali nie aku merasai nya... terima kasih sebab bagi peluang untuk saya rasa sumer tue... dan mungkin untuk kali terakhir... saya bangga dengan kejayaan awak semua.

tapi kegembiraan tu tak sepenuhnya sebab pengakap perempuan gagal dapat apa2 nombor pun... sedih jugak aku... tengok kak ana dah diam... tapi aku nie memang jenis tak berperasaan... menang ker kalah ker aku steady jer...

pengakap lelaki meraikan kejayaan dan pengakap perempuan kekecewaan... hurm ntah la, kami cikgu2 duk ramai2 memujuk kak ana... aku tau dia frust... maklum la dia all out untuk pengakap perempuan... dia berusaha bersungguh2 untuk pengakap perempuan...

then bila balik sampai sekolah, aku pun bagi makan... kak rose bagi peluang kat kak ana untuk meluahkan perasaan... so aku bagi peluang derang mkn dulu then aku suh derang i solat zohor dan tunggu kami disurau... sampai jer disurau aku memang berniat nak diam jer tak mo ckp apa2... cukup la selama nie aku bercakap... aku memang nak bagi peluang pada kak ana dan wahib jer... then bila sumer dah berkumpul, aku pun mula la mukaddimah... aku ucap tahniah pada lelaki yang berjaya dan pada perempuan jangan sedih sebab mungkin ada hikmah disebalik sumer tue...

then aku ada cakap something, aku tak ingat la... kemudian zack, komanden lelaki cakap kat aku yang aku nie bukan buat apa pun dan aku just duduk jer dan derang yang penat berkawad... ni bukan pertama kali, tadi dalam bus pun dia ada cakap mcm tue... tapi aku tak amik kisah sangat... aku tau dia memang penat... dan kali nie pun aku senyum jer... dalam hati masa tue kosong... tak dak apa2... tapi tiba2 aku terasa something dalam hati... then aku cakap yg aku touching la dengan apa yg zack cakap... dan masa tue juga air mata aku jatuh... tak leh tahan... aku terus keluar dari surau tue...

masa tue kak ana ikut aku keluar... serius air mata nie memang keluar tanpa disuruh dan aku memang rasa nak menangis teresak2 cuma aku ingatkan diri yang aku tak leh menangis teruk depan derang... bila kak ana masuk zack pulak keluar... masa tu ya Allah, lagilah aku nak menangis... zack minta maaf dan dia kata dia tak berniat... hati aku masih rasa kecik hati dengan dia sampai sekarang... walaupun aku dah cuba pujuk diri aku supaya memafkan derang... tapi aku masih terasa dengan kata2 zack yg aku tak buat apa2...

dia tak tau apa yg aku dah buat... sebab dia tak penah amik tau... dia tak tau yang aku setiap petang turun ikut derang latihan... kehadiran aku tu mcm halimunan jer tak disedari, dia tak tau yang aku dah habiskan duit aku untuk cover makan derang dan beli uniform ahli yg tak lengkap uniform, dia tak tau yang aku penat berjalan dari satu kedai ke satu kedai sepanjang masjid jamek tu untuk cari tudung yang sama kaler dengan pelajar perempuan, dia tak tau yang air yang setiap petang dijamu kat derang tue adalah air dariduit aku sendiri bukan duit pengakap, dia tak tau yang aku tak hantar buku rekod sebab nak mengejar masa pi beli uniform derang yg tak lengkap tu dan akibatnyer ari isnin nie aku kena mengadap puan pengetua... dia tak pernah tau semua tue... dan aku tak pernah bagitau sebab sumer tue pada aku tanggungjawab aku... tapi bila kerja aku dipertikaikan, aku mula mengungkit...

dan daripada berniat nak senyap jer kat dalam surau tu sebab nak bagi peluang untuk kak ana dan wahib terus aku yang bersuara... sumer yang aku citer kat atas aku ungkit... nasib baik dok dalam surau, jadi syaitan tu tak banyak menggoda, tapi suara aku memang power la... tak dak control2 lagi...

lepas habis aku cakap kak rose pun sampai, kak rose pulak cuci derang... then lepas kak rose cuci, kak rose pun lepaskan pelajar perempuan balik... dan lepas tue dia lepaskan pelajar lelaki pulak... sumer datang dan mintak maaf kat aku... tapi aku tak sambut satu pun salam derang termasuk zack... mintak maaf semua pintu hati saya masa tue belum ready untuk maafkan awak semua... mungkin satu hari nanti saya akan maafkan awak semua bila hati saya dah terbuka... cuma doa saya semoga awak semua perjaya peringkat unit di seri kundang sabtu nie...

saya mungkin tak buat apa2 dan tak menyumbang apa2 untuk kejayaan saya... tapi saya doakan awak berjaya sampai ke peringkat negeri... minta maaf lah mungkin awak semua rasa saya nie cikgu yang tak cukup bagus untuk lead pasukan kawad awak... saya ingatkan saya dapat membantu rupanya saya hanya menambah beban awak semua jer... mintak maaf la... tapi saya nak ucapkan terima kasih sebab kenangan nie kenangan yang paling bermakna dalam hidup saya... saya tak akan lupakan... terima kasih banyak2 sebab realisasikan impian nie untuk saya...




Friday, March 27, 2009

hectic week...

hurm minggu nie sangat la memenatkan... ingatkan bleh la relax sket tapi rupanya lebih teruk dari biasa... dari hari isnin sampai la ke hari ni, aku asyik balik lewat jer... hurm esok kemuncak nyer... lepas jer habis pertandingan kawad tu, menang ker kalah ker aku nak kuar dan lepak2 untuk release tensyen... ari nie lagi meletihkan dan mengeringkan duit poket aku... huh uniform budak tak lengkap dan aku kena kuarkan duit sendiri untuk beli sumer uniform budak tue... nasib la bulan nie aku dapat duit kutu... so tak la kaco sangat gaji aku...

esok awal2 pagi aku dah kena ada kat sekolah... huhuhu kat luar umah aku nie pulak ada majlis bacaan yasin dan tahlil... tapi dah habis, sekarang nie bersanji pulak sebab jiran sebelah umah aku nie nak kawenkan anak dia... huhuhuhu... ntah la bleh tdo dengan aman ke tidak... bilik aku pulak macam hape ntah... serabut dan sepah serta kotor... ntah bila bleh setle... tadi puan siti pulak bagi kerja hujung minggu... hohoho memang aku tak dak masa langsung... hurm posibilities aku nak jadik andartu memang tinggi... huhuhu minta simpang la...

Wednesday, March 25, 2009

Aku Betul Betul Jatuh Cinta

masa aku taip entri nih aku tengah dengar lagu benar2 dari adam... huh bukan la minat sangat tapi secara kebetulan lagu tue tengah on sekarang... hah betul aku benar2 cinta dan aku benar2 sayang... pada siapa... pada Haze... suddenly bila jalan2 kat giant baru caves tadi aku teringat kat Haze... aku rasa dia dah ada dalam hati aku sekarang... kalo dulu aku jalan mana2 pun tempat yang paling jarang aku singgah adalah bahagian eksesori kereta... sebab pada aku tak dak kaitan dengan aku... lagipun bukan minat aku nak tengok sumer tue... tapi sekarang sejak ada Haze aku dah mula masuk bahagian eksesori kereta... hehehehe beli perfume keter, cover kete yang baru and aku pasni aku looking forward nak beli kunci steareng kete plak... yg tu memang wajib beli tapi since Haze masih kat kampung so aku tangguhkan dulu... hurm tak sabar nak bawak haze mai sini... so aku ada lah masa nak kumpul duit... hurm... hehehehe

dua tiga hari lepas hidup aku cam teratur jer... sumer nya berjalan lancar... then hari nie dah mula tersekat2... sebenarnya sebab aku gak... hurm tak yah la citer ek... hehehehe...

sekarang aku ada lagi satu masalah... hurm bulan 6 nih su, hosmate aku akan kawen... so dia akan pindah... tinggal la aku ngan kak mar... then tadi kak mar cakap... dia plan nak beli kete... dia cakap gak kalo dia beli kete dia akan pindah duduk ngan abang dia untuk kurangkan kos... hurm kalo su pindah kuar and kak mar pun nak pindah kuar... umah nie tinggal aku sorang la... aduyai... bukan nya aku takut... isu tue tak dak hal sebab jiran aku dekat2... tapi masalah nya adalah isu sewa rumah... aku rasa tak mampu aku nak tanggung kos sewa umah ni sorg2... kalo la lepas su keluar tak dak hosmate baru masuk... then aku terpaksa la cari umah sewa baru... tapi sebenarnya problem jugak kalo nak pindah... barang2 aku banyak... lagipun aku sayang la tempat nie... dah selesa sebenarnya... huhuhuhu cemana yer?!

Monday, March 23, 2009

Semoga Apa Dirancang Menjadi...

ari nie sepatutnya aku balik pukul 3.30 ptg tak menjadi jugak sebab aku kena tengok budak kawad (walaupun aku tak reti kawad) and aku meeting ngan kak rose regarding projek UMJ... hohoho pertama kali aku nak jadi kem komanden nie... dan aku harap semuanya berjalan lancar... aku nampak wahob dan kak ana, especiallynya wahib la bersemangat nak bincang ngan aku pasal UMJ nie... so since dia dah bersemangat aku tak leh pudarkan semangat dia sebab nanti dengan keje aku sekali tak menjadi... aku akui kak ana and wahib tulang belakang aku... hahahaha...

hohoho sure ada yang tanya sapa kak ana and wahib... actually aku kenal derang nie melalui pengakap... hurm first2 masuk pengakap dulu masa 2007, wahib masih pelajar sekolah nie... form 5... time tue bila dia tau aku cikgu pengakap dia selalu datang jumpe aku... dia nie jenis yang pandai amik ati org so kita aka senang dengan dia... lagi satu dia selalu bantu aku dalam apa hal pun... walaupun aku tak ajar dia... hurm bagus kan... itulah ciri pengakap... membantu org setiap masa...

kak ana plak aku kenal dari satu camping nie... aku tak ingat camping apa... mula kenal dia cam tak leh ngam tapi dah lama kenal oke la... mula ingat cam dia sebaya atau muda atau tua setahun dua dari aku... so aku asyik panggil dia ana jer... bila tau dari kawan2 yang len yang dia tua melangit dari aku... hehehehe slow2 aku tambah title kakak depan tue... jadik ler kak ana... hehehehe...

hal2 melibatkan pengakap kak ana and wahib la selalu bantu... aku lancarkan derang yang buat pengisian... sebab aku tak tau sangat silibus pengakap nih... kalo suh aku guide and isi borg2 aku bleh ler... hehehehe...

hurm alkisah mcm mana aku bleh jadi kem komanden untuk kem UMJ pulak... bermula masa nak buat camping untuk lencana keahlian... hurm masa aku diberitahu nak buat camping tu oleh kak rose... aku diberitahu cikgu2 dan kelana SMKGS jer yang akan ikut... bila aku sampai malam tue... aku tengok kak ana and ahli kelana lain cam dok sajer je... so aku tanya... derang cakap cikgu rose ada jemput member dia yang "kerek" itu... hahahaha...

aku tak kenal sangat kwn2 kak rose tapi bila kenal hurm derang mcm nak kondem aku jer... aku ngaku la aku tak pandai sangat bab2 kepengakapan nie... kalo stakat management tu oke la, bila sampai pengisian aku tak pandai... so derang nie mcm pandang rendah kat aku... so aku rasa tak comfortable la sangat... istiadat bendera yang aku selalu buat pun bila derang ada terus aku jadik tak yakin... hurm masa istiadat menurunkan bendera kak rose sakit, aku kena amik alih... hurm lagi la aku tak yakin sebab derang ada kat depan... and paling aku sakit ati sekali lepas istiadat turun bendera tue, dia datang dan cakap kat kami, istiadat yang kami buat tu salah... hurm apesal ko tak buat jer? hish sakit ati aku...

disebabkan nak mengelakkan peristiwa itu aku pun bertekad aku nak terima jadik kem komanden sebab nak mengelakkan derang datang lagi... huhuhu... tadi aku dah bincang dengan wahib tentang tentatif program... so sekarang aku nak mula buat kertas kerja... projek nya akan dibuat pada 8, 9, dan 10 mei 2009... aku harap semua berjalan lancar... sebab aku dah banyak kaji kelemahan2 dulu... so kali ini aku harap aku dapat atasi kelemahan2 tu semua...

dan aku harap projek pertama nie berjalan lancar... doakan aku berjaya mengorganise kem UMJ nie dengan jayanya...

p/s:UMJ stand for USAHA, MAJU DAN JAYA... hurm kem nie bertujuan membolehkan pelajar mengambil lencana usaha, maju dan jaya... pelajar baru akan ambil lencana usaha, yg dah amik usaha akan amik maju dan yang dah amik usaha dan maju akan amik jaya... ini adalah prosyarat untuk menjadi pengakap raja...

Sunday, March 22, 2009

Pulang Ke Jalan Asal...

hurm ada lagi 3 jam setengah lagi sebelum aku naik bus dan balik KL... huhuhuhu lepas nie hidup aku akan sibuk seperti biasa... tapi aku dah buat 1 keputusan... mulai isnin nie... aku akan pastikan aku akan balik sekolah selewat2 nya pukul 3.30 petang... kalo dulu melalut sampai pukul 6.30 petang... sekarang aku nak buat ketetapan baru dalam idup aku... siap ke tak siap keje pukul 3.30 ptg aku akan balik... keje akan aku sambung esok... keduanya pulak, aku nak kurangkan bawak balik keje kerumah... selalunya aku just ada msa tengok tv sejam atau 2 jam jer... sebab asyik memerap dalam bilik dan buat keje... so mulai isnin nie aku nak kurangkan keje yang aku bawak balik umah... sebabnya aku nak spend lebih masa untuk diri aku dan masa lapang aku... ketiganya, aku nak spend weekend aku betul2... dan aku tak nak terperap kat umah buat keje2 sekolah jer... aku nak make sure weekend aku is bebas dari kerja...

bukannyer aku malas bekerja... tapi sebab aku nak try manage masa aku untuk kerja dan untuk kepuasan diri aku... kalo selama nie aku asyik fokus pada kerja jer... tak dak masa langsung untuk penuhi permintaan diri aku... so ape la salahnyer mulai sekarang aku penuhi permintaan diri aku nie... hahahaha... am i right?!

Saturday, March 21, 2009

Good Morning!!!!

Selamat pagi!!! pagi nie aku tetibe ingat kan "kakak" tirah... hohoho so cute... bangun jer aku terus teringat dia penah nyanyikan lagu lompat sikata lompat untuk kejutkan aku... hahahaha so cute...

lompat si katak lompat, lompat la tinggi tinggi, cepat la mak lang cepat, cepat bangun la pagi2... kalo mak lang malas bangun, malas bangun pagi.... lalalala, nanti kita rugi...

hahahaha so cute... i miss u kakak... dah sebulan rasanya kita tak jumpa... hurm tak pe... next week kalo tak dak apa apa kat skolah mak lang gi umah kakak...

pagi nie awal2 lagi dah hujan... hurm pe lagi syok la aku belingkar balik kat atas katil lepas breakfast... tau2 jek la bapak aku tue... bangun solat subuh then dia terus nak breakfast... kul 6.30 dah makan pagi... kul 7 dah siap sumer... mak aku pulak tengah buat kuih goyang... atau org panggil jugak kuih ros @ loyang @ sarang tebuan dan yg sewaktu dengannya... ada jiran aku tempah... hurm perniagaan kuih goyang mak aku dah maju nampaknya... selalunya musim raya jer org tempah... skang bila ada kenduri pun ada org tempah, pastu jiran2 pun selalu tempah untuk makan seharian... hurm bagus2... nanti bila aku bawak haze gi KL aku akan lebarkan sayap perniagaan kuih mak aku nie ke sekolah aku pulak... hahahaha

tapi aku cuba untuk tidak tido balik lepas breakfast nih... hurm so aku pun surf internet dan update blog nie sambil2 baca buku kimia fizikal stpm versi melayu yang aku dah jumpa tadi... hahahaha...

hurm pas ni kalo ujan berenti aku nak pi "nat" hahahaha... nak cuci mata... then petang nie insyaAllah kalo tak ujan aku nak pi cuci haze... hurm semalam masa tutup dia ngan cover kete tue... aku tangan aku dah kotor gile dek habuk yang penuh kat badan dia... tak leh jadi nih...

hurm pepun... for all my followers atau yg singgah baca... aku wish sumer

******GOOD MORNING!!!******
P/S: nat is stand for pasar sehari... hehehehe tapi diperlis nie org panggil pasar sehari tue nat...

Thursday, March 19, 2009

Tanpa Kita Sedari...

kadang2 kita tak pernah sedar dengan apa yang tlah berlaku pada diri kita... perubahan yang kita alami kadang2 tak pernah kita rasai... aku kadang2 rasa mcm aku tak penah berubah... tapi lama2 aku rasa aku sebenarnya sangat banyak perubahan...

hurm aku tak penah sangka aku akan kerja dan pegang duit sendiri... hurm dan aku jugak tak penah sangka yang aku mampu bagi mak dan bapak duit dari hasil pekerjaan aku... aku jugak tak sangka yang aku akan dapat belajar kete dan beli kete sendiri... atas nama aku... sumer tu mcm impian satu ketika dulu dan sekarang dah menjadi kenyataan...

sekarang masih banyak lagi yang menjadi impian dan aku harap dengan slow2 sumer impian tu akan bertukar menjadi kenyataan...

aku nak anta mak ngan bapak pi mekah dulu, then aku nak repair umah dan buat wiring baru, pastu aku nak beli umah, make sure adik habis belajaq dengan sempurna and aku nak make sure umah aku kat kampung cukup lengkap dengan sumer kemudahan...

pastu baru aku fikir nak kawen... hurm for the first time nya aku bercerita tentang impian dan hasrat nak kawen... hahahahaha... and this is the last...

hurm ya... impian aku memang nak kawen dengan "dia"... tapi entah la... aku tak yakin yang "dia" untuk aku... aku admit yang aku memang gila habis dengan "dia" tapi aku jugak admit yang aku tak yakin "dia" untuk aku... sebab kehidupan kami berbeza... berbeza dari banyak sudut... dan tak mungkin org sehebat "dia" mahu menjadikan aku pendampingnya... aku sedar akan perbezaan dan kekurangan itu... dan sebab tu kadang2 hati aku berbelah bahagi antara kemahuan dan realiti kehidupan... tapi aku sedar... sekarang nih aku memang mcm sedang bertepuk sebelah tangan... "dia" tak tau pun aku suka "dia"... atau "dia" tau tapi buat2 tak tau... tapi harapan aku pada "dia"... kalo aku tak dapat miliki "dia" pun... biarla "dia" dapat sorang perempuan yang mncintai "dia' lebih dari aku mencintainya... dan aku doakan "dia" bahagia... dan sementara tu biarlah aku happy dengan "dia" as frenz... tu jer yang aku harapkan...

dan kalau bukan "dia" org tue... aku harapkan Allah menghadirkan pada aku insan yang lebih baik dari "dia" untuk aku... dan masa tu aku akan redha dengan semua ketentuanNya...

Wednesday, March 18, 2009

Cuti Yang Paling Best!!!

dalam banyak2 cuti sekolah... cuti kali nie yang paling best... sebab aku dah siapkan sumer keje sebelum aku balik cuti dan aku balik kali nie dengan tidak membawa balik satu habuk keje pun... hohoho ni barulah dinamakan cuti...

tapi yang pasti aku dah dapat ketenangan yang amat sangat time cuti nie... dan aku dah plan apa yang aku nak buat bila school open next week... hopefully sumer yang dirancangkan akan menjadi...

hurm balik cuti nie aku banyak habiskan masa dengan haze... kesana sini aku bawak dia... bapak aku nak suh aku bagi cekap sket bawak dia... hurm tapi yang pasti pasu bunga mak aku sebiji dah pecah... dan badan haze ada 10 cm calar... nasib baik la kecalaran tue tak serius dan tak nampak jelas kalo tengok dengan pandangan mata kasar... masa peristiwa tu berlaku... aku memang terasa sampai ke tulang itam... hohoho...

pepun aku enjoy dengan cuti aku... yes... aku happy dan semoga bila school open nanti aku akan bersemangat untuk bekerja selepas puas seminggu bercuti...

Saturday, March 14, 2009

Terima Kasih Daun Keladi...

terima kasih daun keladi kepada 7 org followers yang mengikuti blog aku nie... aku hargai sangat... terima kasih banyak2... dan semoga kita sumer boleh berkongsi pendapat antara satu sama lain... sebab aku percaya setiap manusia ada pemikiran tersendiri dan pendapat tersendiri yang boleh dikongsikan dan dihormati...

asalnya aku menulis hanya untuk suka2... mana tau satu hari nanti bila aku dah tua... aku boleh tengok balik semua nie... tapi sekarang bila ada followers, aku harap apa yang aku ceritakan akan dapat aku kongsikan bersama mereka2 yang mengikuti blog aku... insyaAllah nanti aku akan follow jugak blog korang...

************TERIMA KASIH************

Sumernya Tak Jadi...

semalam balik dari sekolah... aku plan nak gi jalan2 kat care4 wangsa maju... tapi malangnya aku tertidur dan aku bangun jam dah menunjukkan pukul 8 malam... hohoho so plan nak ke care4 dibatalkan... hurm akibat daripada tido dipetang hari tu pulak... mata aku menjadi superb sampai tak leh tutup... padahal aku nak cepat2 tertido sebab ari nie aku nak bangun awal coz kat sekolaha da Mesyuarat Agong PIBG... hurm malangnya pada jam 1.45 pagi pun mata aku masih belum mengantuk jugak... tapi entah pukul berapa aku pun tak sedar aku tertidur... hurm pagi nie pulak aku terjaga jam 7.00 pagi... dengan pantasnya aku mandi dan solat subuh disiang hari... huhuhu ampunkan aku... aku tak sengaja... hurm nasib la hosmate aku yang baik hati setia menunggu aku... dapat la aku savekan masa dengan menumpang kereta dia untuk kesekolah... sampai disekolah... aku terus punch kad dan ke dewan... sesungguhnya mesyuarat agong nie memang membosankan... cuma satu jer yang aku suka... usul permohonan untuk meminta kutipan daripada pelajar diluluskan... Alhamdulillah...
hurm lepas tu... bila habis jer mesyuarat... aku pun terus ke kantin untuk makan... dalam kepala otak aku dan kawan2 sure makanan dikantin sedap2 belaka... hurm at least nasik ayam la... sampai jer dikantin... sumerang terkejut... NASIK LEMAK?! hahaha dia serve kami nasik lemak dan air teh panas... wal hal masa tu jam dah menunjukkan pukul 12.30 tengah hari... gileeerrrr ape?!
hurm dalam keterpaksaan makan la kami nasik lemak tue... at least kenyang... hahaha... satu lagi yang aku perlu bagitau... aku nak minta maaf ler kat barisan AJK persiapan VIP sebab aku tak pi tolong derang untuk mengemaskan kembali tempat tersebut... sebab pada aku semalam aku dah pegi dan masih ada ajk yang tak buat keje... so biarlah ajk yang tak buat keje semalam pulak yang buat keje... bukan berkira tapi untuk keadilan dan kepuasan hati masing2... hehehe...
kemudian lepas makan aku pun balik... alo ikutkan pukul 2.30 ptg aku kena balik semula ke sekolah sebab ada camping intergrasi pengakap... tapi disebabkan jadual tugas yang pack... bayangkan aku kena bertugas dari pukul 2.30 ptg nie sampai la ke pukul 12.30 tgh hari esok... cuma rehat 1 jam jer... gila ke hape... so aku pun decide dengan hosmate aku yang baik hati itu... supaya dia duty siang nie sampai maghrib... then pastu aku akan pi lepas isyak untuk tido disekolah... dan aku akan sambung duty sampai esok... aku suka camping nie tapi bila terlalu dibebankan dengan tugas aku jadi fedup dan malas... sebab tu aku pun decide mcm tu...
hurm so lepas aku past blog nie aku nak gi goreng cucur lemak manis ADABI... nak bawak bekal pi camping site... hahaha so malam nie aku akan bermalam bersama2 students di camping site... actually aku memang teruja nak camping sebab dah lama tak camping... hehehe

sebenarnya... aku jadi begini tidak bersemangat sebab jiwa raga dan minda aku semuanya berada dikampung halaman... cuma jasad aku jer yang ada kat sini lagi... hurm entah ler... aku nak masa cepat berlalu dan aku bleh balik kampung cepat2...

p/s: selamat bertunang untuk hosmate aku yang baik hati cik siti suraya mhamd azizmy... semoga bahagia hingga ke jinjang pelamin...

p/s2: selamat bercuti... hohoho aku nak cuti... aku nak cuti... aku nak cuti...

Friday, March 13, 2009

Preparation for Mesyuarat Agong PIBG

Hari nie nothing best... cuma aku sikit sibuk sebab ari nie ari last and ari nie ari untuk buat preparation untuk Mesyuarat Agong PIBG...

untuk mesyuarat agong PIBG nie aku diberi tugas untuk menyediakan tempat duduk untuk VIP... hurm nasib baik aku tak jadik ketua... aku cuma org bawahan saja... tapi cara aku kerja mcm ketua pulak... aku yang mengarah org dan aku yang dicari... huhuhu memang gila kuasa la aku... hehehe...

hurm tapi tahun nie lain sket... sebab selalunya mesyuarat agong PIBG akan dicombinekan bersama dengan hari anugerah cemerlang... sekarang pulak mesyuarat agong dan hari anugerah cemerlang akan diserparatekan... hehehe...

untuk hari anugerah cemerlang nie... aku diberi tugas untuk menjadi ketua disiplin... hehehe... hurm cam biasa la... nampaknya inilah jawatan aku tetap dan berpencen... hurm hehehe...

well esok pagi mesyuarat agong PIBG, petang pulak camping Pengakap kat sekolah sampai ahad petang... malamnya baru aku balik kampung... huhuhu tetibe rasa malas pulak nak balik kampung bila tengok jadual tugas pengawas tu terlalu banyak sangat slot aku... tak berhenti2...

Wednesday, March 11, 2009

Hari Hari Biasa Yang Luar Biasa...

Hari nie hari biasa jer dalam hidup aku... sama mcm semalam dan hari2 berikutnya... tak dak yang best pun... saja jer aku buat tajuk mcm 2... hehehe jangan marah daaa... subuh tadi mak, bapak dan adik aku dah bertolak datang KL dengan Haze... hehehe for the 1st time derang bawak Haze jalan jauh... hurm dan petang tadi derang selamat sampai umah kak ida... Alhamdulillah... rasa sedih juga tak dapat hang out dengan derang... lagipun aku betul2 rindu athirah... rindu sungguh... harap2 first2 weekend lepas cuti sekolah nanti aku dapat balik jumpa dia...


esok adik akan berangkat ke Indonesia... kalo tengok peta dunia bukan jauh mana pun... naik flight pun 2 jam jer... tapi bila kata nak keluar negara... jadi sesuatu yang besar jugak... tapi aku doakan adik aku mampu sesuaikan diri dengan kehidupan baru yang akan dia tempuhi walaupun 3 bulan... dan aku harap sepanjang 3 bulan tu dia dapat menimba sebanyak pengalaman hidup yang ada... aku akan mendoakan supaya dia selamat pergi dan balik kepangkuan kami semua 3 bulan lagi... hehehe jangan lupa bawak buah tangan yer...


ikut perancangan mak and bapak aku, ari jumaat tu derang akan balik kampung... hurm entah la jugak... bapak aku tu bukan nyer boleh kira... silap2 esok dia dah nak balik... pepun aku doakan mereka selamat sampai kampung...


hari nie paper sains form 3 berlangsung... aku yang buat paper tue... aku rasa aku dah check berkali2 dah... aku rasa aku dah semak sebelum bagi abang udin reso... tapi ada juga yang salah nyer... hurm ape leh buat... nasib baik tadi aku free dan aku jalan dari satu kelas ke satu kelas... hurm kalo tak susah juga... tapi Alhamdulillah cuma satu soalan jer yang salah... jadi aku semakin maju... hahaha...


esok pulak khamis... aku ada 6 masa... 2 masa dengan form 3 dan 4 masa dengan upper 6... nasib baik upper six ada exam kalo tak mati kutu jugak aku nak ngajar derang 4 masa tue... huhuhu...


Tuesday, March 10, 2009

Huhuhu Kecut Perutku... tapi Alhamdulillah

hari nie keputusan STPM keluar... dan 6 calon pertama yang aku ajar mengambil kimia tahun lepas... dian, suresh, stannley, menagah, kalai and narbatha... hurm aku terkejut gak bila students upper 6 tahun nie bagitau yang result dah keluar... hurm... aku biasa jer mula tu... tapi bila nampak Mr. Lee masuk pejabat... kecut perut aku seh... dan bila dia cakap 3 daripada 6 calon yang amik chemistry tu gagal aku bertambah la kecut perut... dan dalam kepala otak aku nie bermacam alasan yang aku dah fikirkan untuk aku bagi pada pengetua... huhuhu

kebetulan waktu pengetua nak umumkan keputusan STPM tu, aku free... so aku ikut la pi ke makmal kimia untuk dengar pengumuman tue... hurm... puan pengetua comparekan sumer subjek dengan percentage tahun lepas... untuk subjek sastera sumernya meningkat... 80%, 90% dan ada juga yang 100%... hurm bila masuk jer subjek sains... sumernya menurun... bila sampai part chemistry... puan pengetua cakap yang peratus chemistry tak berubah... tahun lepas 50% dan tahun nie pun 50%... hurm... masa tu aku bersyukur sangat... sebab sekurang2 nya peratus tak menurun... kalo tak lagi payah aku nak jawab... tapi harapan aku tahun nie STPM 2009 peratusnya akan meningkat... naik 5% pun jadi la... tapi risau juga sebab salah sorang pelajar 6atas sejahtera nie Shalamudeen mcm menunjukkan tak berminat nak belajar tapi masih datang sekolah... aku takut jugak... yang lain tu masih nampak la kerajinan dan kebolehan derang untuk dapat result yang baik...

tapi result 2009 dan kegagalan 3 orang pelajar nie aku admit... ada jugak la berpunca dari aku... satunya aku baru take over derang 6 bulan sebelum derang amik exam... duanya sebab aku tak dapat habiskan silibus sebelum derang amik exam... tiganya sebab aku masih baru dan masih merangkak2 untuk memahami konsep kimia yang aku perlu ajar kat derang dan maybe derang tak faham, empatnya sebab attitude mereka sendiri, kesungguhan dan keinginan mereka untuk belajar... dan ciri2 tu sekarang ada pada Shalamudeen... aku harap sangat Shalamudeen boleh ubah attitude dia secepat mungkin sebelum trlambat...

insyaAllah selagi aku diberi kepercayaan, aku akan berusaha dan buat sebaik mungkin... tapi andai satu hari nanti kepercayaan tu ditarik balik pun... aku redha dan aku terima seikhlas hati... sekurang2nya aku dapat pengalaman mengajar tingkatan 6... dan aku memang bertuah sebab bukan semua akan dapat peluang mcm aku dapat...

Monday, March 9, 2009

Pengalaman Pertama "Dating" Dengan Haze

hurm... dah lama aku mengimpikan nak dating dengan Haze nie... cuma tak dak peluang jer... tapi cuti hari tu Alhamdulillah ada la chance... hurm actually dah lama aku intai2 dia... survey2 and bila dah comfirm aku pun approach la dia... hehehe mana tau berjaya... tapi agak lama jugak ler dia ni nak jadi milik aku... lepas dah comfirm dia jadi milik aku... hurm xleh jumpa jugak... dia jauh, aku jauh... tapi Alhamdulillah dapat jugak jumpa... first time jumpa tu... aku takut jugak aku tak serasi dengan dia... tapi bila dah mula jer communication antara kami... aku rasa mcm aku dah lama kenal dia...

hehehe... ape yang korang fikirkan hah? ingat aku nie ape... hehehe actually haze is my new car... persona SE warna blue haze... so aku namakan dia Haze... hehehe... aku belum penah drive dia sejak dia release 16 Feb ari tue... sebab dia kuar kat Perlis and bapak aku yang gi amik... and ari sabtu ari tu aku berpeluang untuk pertama kalinya drive dia... hurm mula tu takut jugak kot2 tak ngam... hehehe biasa ler aku sebelum nie besa bawak kete kecik... tapi bila start jerk enjin aku rasa mcm aku dah lama kenal dia... terus ngam... ada chemistry gitu... hehehe

for the first time nyer aku dah bawak dia gi padang besar and jitra... hurm tapi ayah aku cakap aku belum betul2 cekap... then dia tak bagi aku green light untuk bawak haze datang KL... tapi aku memang akan bawak haze datang sini bulan jun nanti... insyaAllah...

p/s: ape kess pau ayam nie tak dak ayam langsung... len kali jgn bagi nama pau ayam, bagi nama pau kentang...

Wednesday, March 4, 2009

Ya Tuhan Semoga Semuanya Berjalan Lancar

aku mula nervous... sebab aku cuma ada esok untuk siapkan sorting soalan... huhuhu... menyesal pulak mengaku kat kat zurina yang aku bleh buat soalan untuk ujian mac nie... huhuhu... dah la ari nie abang udin tak datang... cam na nie... mati la aku.. doa aku semoga esok dia datang and lepas meeting aku bleh start sort soalan tue... huhuhu...

dah la jumaat nie aku nak balik kampung... bus aku pukul 1.30 petang... aku habis sekolah pukul 12.40 pm... heharap aku sempat la... dan semoga juga jalan2 nak ke stesen bus tu dimudahkan... risau jugak aku nie... nie first time aku buat cam nih... bukan nya aku sengaja amik tiket kul 1.30 tue tapi dah tak dak tiket lain dah yang tu jer... tu pun duk belakang skali...

Ya Allah... mudahkanlah urusan aku sepanjang minggu nie... sampai hari jumaat nie... keje puan siti aku dah siapkan... soalan dah hantar untuk di reso, cuma belum sort and staple... soalan form six pun on da way... dan aku harap semua setle sebelum aku balik kampung jumaat nie...

doakan aku yer... huhuhu

Tuesday, March 3, 2009

Hurmmm Entah La...

hurm entah la kenapa hari nie aku pi sekolah dengan keadaan yang stress sangat... bila kaki melangkah jer masuk ke dalam kawasan sekolah... aku jadi tak bersemangat... mcm2 perkara yang aku fikirkan kat otak aku nih... keje yang puan Siti bagi minggu lepas belum siap, soalan form 6 tak siap lagi, soalan form 3 tak hantar reso lagi walhal aku jumaat nih nak balik kampung... huhuhu...

masuk jer bilik persediaan PPSMI tu yang sekarang nih menjadi port lepak aku... sampai sumer orang kat atas sana dah sibuk mencari aku... hehehe... masuk jer bilik tu, aku terus duduk dan terdiam... walhal otak aku serabut sebenarnya... tak tau nak mula yang mana... huhuhu... nasib baik la tangan aku nie cepat jer capai keje yang puan siti bagi minggu lepas... dan Alhamdulillah aku dah siap untuk 3 tahun cuma untuk 2006 jer yang aku belum siap... hehehe yang best nyer aku tertengok la kan resume anak Pn Siti tu dalam pendrive dia... hehehe... tak siap ada gamba lagi... hurm oke ler... my mr right lagi hensem compare dia... huhuhu bukan apa aku selalu dengar exstudent dulu cakap anak Pn Siti ni hensem... tapi bila aku tengok close up gambar dia biasa jer...

hehehe maybe becoz dalam hati aku ada lagi yang lebih hensem dari dia... hehehe... hurm hanya Tuhan yang tau... dan biarlah Tuhan yang menentukan segalanya... hurm...

then aku menyesal pulak tak anta soalan tu untuk direso ari nie... mintak2 abang udin esok tak cuti la... kalo tak mampus aku nak angkut soalan tu balik kampung nanti... huhuhu... pekse dah la hari rabu... tu pun nasib baik hari rabu... kalo buat nya hari selasa lagi naya aku dah la paper chemistry form 6 pun hari selasa... huhuhuhu...

aku rasa semangat aku dah habis... aku nak cepat2 balik kampung... nak gain balik semangat keje kat kampung... hurm Ya Allah... aku harap aku mampu bertahan...

Monday, March 2, 2009

Seorang wanita India dan 2 org anaknya

ni kisah yang aku bawakan dari pengamatan aku semasa aku dalam bus U12 dari greenwood nak gi le pekeliling... sampai jer kat sentul seorang perempuan dan dua anak nya naik dan duduk di sebelah aku... bukan sebelah betul2 la tapi sebelah yang satu lagi... si ibu duduk mengadap aku... seorang anak nya yang lebih kurang darjah satu umur dia duduk didepan dia... dan seorang lagi anak dia pulak duduk disebelahnya...

bila bus tu jalan, si anak yang darjah satu pun mula bercerita pada mak nya tentang cikgu disekolah... tapi aku tak pasti la juga apa yang diceritakan sebab anaknya berbahasa Tamil campur omputeh... susah pulak aku nak tafsirkan... sebab lagipun aku masa tu tak amik port sangat...

tapi aku mula tertarik dengan perbualan anak beranak tu bila si ibu menegur anak dia... dalam bahasa inggeris la... hehehe... kata si ibu pada anak dia...

"you should not do that to your teacher..."

"teacher is one of the person that you should respect other that mother and father... because teacher teach you..."

terkejut aku mendengar teguran si ibu... berkali kali siibu mengulangi ayat yang sama... dan banyak lagi la yang siibu tu cakap...

respect and salute aku pada ibu nie... sebab dia mampu meletakkan diri dia pada tempat seorang guru... dia mampu menasihati anak dia supaya menghormati guru... berapa rama dalam masyarakat kita yang mampu buat macam tu? aku rasa tak ramai... dan boleh dikira... wahai ibu bapa dan bakal ibu bapa... aku nasihat kan kalian... dedahkan dan beritahulah pada anak2 siapa yang seharusnya mereka hormati dan ingatkan anak2 setiap masa... sebab mereka perlu dibentuk dan diingati setiap waktu...

Sunday, March 1, 2009

Happy 36th Birthday to My Big Brother... Abang Didi...


inilah dia wajah abang aku yang paling sulung... hehehe actually dia satu satunya abang yang aku ada pun... tak dak lagi abang lain... kecuali dia... nama dia is Azizi Ahmad... hurm... 1 mac 2009... genap umur dia 36 tahun... pada usia nie dia dah ada sorg isteri yang baik gillleeeerrrr and 3 org anak... life pun dah kire astablish... hurm... agak2 by age dia adakah aku akan seperti dia... hurm entah la... hope to be...
sebenarnya aku tak berapa syok sket menaip... entah apesal rasa tak best sejak aku bawak blacky nie pi format... ape la ubat yang dah di letak oleh dorang nie... buat blacky aku nie mcm pening sket... atau tuan dia yang pening kot sementara nak adaptasi dengan pembaharuan yang telah dibuat... huhuhu... tak pe 2 3 hari nanti oke ler tu...
oke sambung citer pasal abang aku... beza umur kami 10 tahun... hohoho jauh beza dan disebabkan itu jugak kami kurang rapat... tapi bila aku dah besar nie aku agak close dengan dia... hehehe biasa la air dicincang tak akan putus... hurm dulu masa aku kecik2 abang aku selalu usik aku... panggil aku pak itam... and selalu cakap aku anak maniam... hahaha maniam tu kawan bapak aku... selalu datang umah tengok and baiki traktor ayah aku... selalu dia cakap aku anak maniam tu... and bila maniam tu datang dia akan ckp maniam tu datang sebab nak melawat aku... huhuhu... sampai kadang2 aku percaya... sebab dalam adik beradik aku... aku memang tak sama dengan derang sumer... aku gelap... derang terangggg... hehehe...
bila aku dapat masuk universiti malaysia sabah... abang satu satunya yang pi melawat aku kat sana... sambil dia ada keje... dia juga yang bagi aku handfon yang pertama aku ada... siap dengan line lagi... hehehe kisah handfon nie aku nak rahsia kan... tak mo citer... tapi selama aku kat ums dia la yang menaggung bil telepon aku tue... aku pun ada la jugak menanggung sendiri... hurm... lepas aku kuar UMS pun no fon yang dia bagi aku tu masih ada... hurm cuma kali nie aku la kena tanggung sendiri... hhehe tapi Alhamdulillah aku sudah semakin bijak menggunakan telefon nie dengan sebaiknya...
hurm... abang aku nie nampak jer garang tapi romantik gilerr... kalo ler aku bleh pilih siapa nak jadi suami aku... sure aku akan pilih yang ada ciri2 mcm dia...
herm my dear abang... aku doakan ko bahagia, gembira dan sentiasa dibawah lindungan Allah SWT... dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah... insyaAllah next coming it maybe a girl... hehehe... terima kasih atas semua kasih sayang dan pengorbanan yang diberikan... aku hargai dan hanya Allah yang mampu membalas... semoga abang dalam lindungan Allah SWT...

Kursus Kempimpinan Pengawas 2009

hurm sabtu lepas adalah kursus kepimpinan pengawas under MKA consultancy and services... hurm actually aku dah kenal en. khushairi yang organise kursu nie dari tahun lepas lagi sebab kursus pengawas tahun lepas pun dia incharge... tapi time tu dia under wirajaya consultancy... hurm kali nie dia dah berjaya buka consultancy management sendiri... hurm program mereka best... tapi aku rasa belum cukup untuk memantapkan lagi organisasi pengawas sekolah nih... hurm terpaksa la aku buat sesuatu... tapi nanti la aku fikirkan sebab sekarang nie aku nak fikirkan apa yang aku nak buat untuk esok dulu... hehehe