Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 1, 2009

Happy 36th Birthday to My Big Brother... Abang Didi...


inilah dia wajah abang aku yang paling sulung... hehehe actually dia satu satunya abang yang aku ada pun... tak dak lagi abang lain... kecuali dia... nama dia is Azizi Ahmad... hurm... 1 mac 2009... genap umur dia 36 tahun... pada usia nie dia dah ada sorg isteri yang baik gillleeeerrrr and 3 org anak... life pun dah kire astablish... hurm... agak2 by age dia adakah aku akan seperti dia... hurm entah la... hope to be...
sebenarnya aku tak berapa syok sket menaip... entah apesal rasa tak best sejak aku bawak blacky nie pi format... ape la ubat yang dah di letak oleh dorang nie... buat blacky aku nie mcm pening sket... atau tuan dia yang pening kot sementara nak adaptasi dengan pembaharuan yang telah dibuat... huhuhu... tak pe 2 3 hari nanti oke ler tu...
oke sambung citer pasal abang aku... beza umur kami 10 tahun... hohoho jauh beza dan disebabkan itu jugak kami kurang rapat... tapi bila aku dah besar nie aku agak close dengan dia... hehehe biasa la air dicincang tak akan putus... hurm dulu masa aku kecik2 abang aku selalu usik aku... panggil aku pak itam... and selalu cakap aku anak maniam... hahaha maniam tu kawan bapak aku... selalu datang umah tengok and baiki traktor ayah aku... selalu dia cakap aku anak maniam tu... and bila maniam tu datang dia akan ckp maniam tu datang sebab nak melawat aku... huhuhu... sampai kadang2 aku percaya... sebab dalam adik beradik aku... aku memang tak sama dengan derang sumer... aku gelap... derang terangggg... hehehe...
bila aku dapat masuk universiti malaysia sabah... abang satu satunya yang pi melawat aku kat sana... sambil dia ada keje... dia juga yang bagi aku handfon yang pertama aku ada... siap dengan line lagi... hehehe kisah handfon nie aku nak rahsia kan... tak mo citer... tapi selama aku kat ums dia la yang menaggung bil telepon aku tue... aku pun ada la jugak menanggung sendiri... hurm... lepas aku kuar UMS pun no fon yang dia bagi aku tu masih ada... hurm cuma kali nie aku la kena tanggung sendiri... hhehe tapi Alhamdulillah aku sudah semakin bijak menggunakan telefon nie dengan sebaiknya...
hurm... abang aku nie nampak jer garang tapi romantik gilerr... kalo ler aku bleh pilih siapa nak jadi suami aku... sure aku akan pilih yang ada ciri2 mcm dia...
herm my dear abang... aku doakan ko bahagia, gembira dan sentiasa dibawah lindungan Allah SWT... dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah... insyaAllah next coming it maybe a girl... hehehe... terima kasih atas semua kasih sayang dan pengorbanan yang diberikan... aku hargai dan hanya Allah yang mampu membalas... semoga abang dalam lindungan Allah SWT...

3 comments:

khairul anuar said...

sampaikan salam saya pada abg yg akak syg tu..

besday sy jarang org igt even parents sy pun slalu tlupa.

hehehe...

syahNURazni said...

hehehe... insyaAllah...

hurm besday saya pun jarang ada org ingat... nak nak dalam famly saya jenis yang jarang sambut besday...kadang2 tu saya pun lupa besday sendiri... cumaaaa sejak masuk ke MRSM... first time berpisah dengan keluarga... saya mula hargai mereka2 disekeliling saya... saya mula cari bila besday mak, ayah, abang, kakak, adik and tok and wan saya sekali... dan sejak tu la saya mula ingat besday mereka... dan sejak tu juga saya mula plan nak sambut besday derang kalo kami kumpul sama2...

syahNURazni said...

hehehe... insyaAllah...

hurm besday saya pun jarang ada org ingat... nak nak dalam famly saya jenis yang jarang sambut besday...kadang2 tu saya pun lupa besday sendiri... cumaaaa sejak masuk ke MRSM... first time berpisah dengan keluarga... saya mula hargai mereka2 disekeliling saya... saya mula cari bila besday mak, ayah, abang, kakak, adik and tok and wan saya sekali... dan sejak tu la saya mula ingat besday mereka... dan sejak tu juga saya mula plan nak sambut besday derang kalo kami kumpul sama2...