Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 29, 2009

LHDN...

hari nie aku ikut kak paridah gi LHDN... aku dah janji dengan dia semalam... so ari nie kena la kotakan janji... hurm... aku janji ngan dia lepas sekolah... aku nie punya la tunggu dia... tapi oke lah sebab aku bukannya ada keje lain pun... then dia makan and solat jadik lah kul 2.30... baru jek dia turun ke bilik persediaan tue... hujan pun turun dengan lebatnya... lebat sungguh la... so kami pun hold dulu lah keputusan nak gi LHDN nie... then aku pun dok buat keje aku and dia pun buat keje dia... sampai lah kul 3.30 petang... dia pun ajak aku... dia kata alang2 dah dok kat sekolah sampai waktu nie baik pegi jek... so aku pun ikut la dia pegi...

then... kami pun sampai lah kat LHDN wangsa maju tue... punya lah payahnya mencari parking... ada la kot 30 minit... yang heran tue nak masuk parking dalam jusco tu guard dia tak kasi... mula ingatkan parking penuh... tapi skali tengok punya la banyak kosong... ntah pe citer ntah... bukan nya parking free... berbayar plak tue... ntah aku pun tak paham...

so kami pun cuba lah masuk ikut SMK Wangsa Maju tue... then dapat la parking... punya lah jauh siotttt... tapi oke lah... asalkan dapat parking... aku pun jalan la masuk ikut gate kecik kat tepi LHDN tue... and terima kasih pada polis yang ada kat situ sebab menunjukkan kami jalan short cut untuk kami kalo tak kami terpaksa la pusing 180 darjah... so kami pun masuk lah dalam pejabat LHDN tu memalui short cut tu... hahahaha...

fuhhhh!!! punya la ramai orang kat dalam tue... maklum lah tarikh tutup dia adalah 30 ari bulan... hahaha so ramai lah... then aku and kak paridah pun dok berdiri depan pintu tu sambil meninjau keadaan... kat kaunter mana patut aku ngan dia pegi untuk minta borang nie... then kak paridah pun bertanya la kat staff yang dok dalam kaunter tue... kat mana yer nak amik borang nie... then staff tu pun cakap... kat mana nampak borang amik la... dan borang tue duduk kat depan dia... aku terkeut sungguh dengar jawapan tue... rasa mcm nak marah jek... tapi mengingatkan orang ramai kat situ tak jadik... ape salah nyer cakap jek... ni borang nya... bukan ker ayat tu lebih pendek...

aku tau la dia penat tapi bukan ker orang lain jugak penat... balik keje atau kaur keje awal and terus ke LHDN... ko plak cuma melayan orang dalam pejabat berair cond tue jek... tue pun nak bising... hurm entah lah... dan satu lagi agaknya dia lupa kot yang sumer pembayar cukai nie adalah golongan2 yang berpelajaran... bukan orang kampung yang tak dah education... so jagalah kata2... aku nie bukan lah guru yang beretika sangat... tapi bila cakap ngan orang aku tau lah jugak jaga... ari2 deal ngan budak problem... ari2 kena deal ngan parent yang ada problem... ada setengah yang bleh diplomatik, ada yang datang terus serang ada plak yang datang terus menangis... tapi bleh jek kami cikgu2 nie handle... bleh jek kami nie berdiplomatik... walaupun kami penat... walhal kelas kami tak dah air cond macam ofis awak... kami berurusan sepanjang tahun... awak plak cumer bz bulan nie jek... tu pun awak nak bising ker...

ingat ler... bukan kita sorang jek penat... orang yang bleh kawal diri dia is orang yang ada empati... that is meletakkan diri sendiri dalam situasi orang lain... bila dah ada sifat tue... ko tak akan rasa nak marah orang bila ko penat sebab ko akan fikir orang pun penat jugak... malah ada yang lebih penat dari ko...

kekalkanlah piagam pelanggan u all wahai staff LHDN Wangsa Maju... walau apapun juga keadaan... jangan buat malu kakitangan kerajaan yang lain dengan sikap masam muka dan tidak profasional awak tue...

Tuesday, April 28, 2009

Maruah...

maruah?! apa maksudnya dengan perkataan tue... tinggi betul aku rasa menda tue... sikit2 jaga maruah.... sikit2 jaga maruah... then bila jatuh maruah... mula bising... mula panas hati dengan org yang menjatuhkan maruah... hebat betul dengan perkataan nie... cuma aku nak ingatkan la sesetengah manusia yang rasa menjaga maruah nie penting sangat...

TOLLLLLOOOONNNNGGGG la... maruah memang perlu dijaga... tapi bukan bermaksud ko kena hold maruah tue dan letak kan ditahap yang tinggi melangit sampai ko jadi bongkak dan takbur... pada aku maruah memang perlu dijaga tapi sometime kita kena juga turunkan maruah tu ke tahap yang sidikit rendah untuk memberi laluan kepada orang supaya org menghormati kita...

and at least sebelum menyalahkan orang yang menjatuhkan maruah tue... tolong la cerminkan diri anda... anda... dan anda... sebenarnya maruah kita dijatuhkan sebab kelemahan kita juga... kelemahan kita menjaga maruah kita... kelemahan kita melindungi maruah kita dari dijatuhkan... kalo kita jaga betul2... jangan bagi ada ruang langsung untuk sipenjatuh maruah nie masuk dan jatuhkan maruah kita... so maruah kita tak akan jatuh la... so ingat... hidup tak akan bahagia hanya dengan maruah... tapi yang penting adalah mcm mana menggunakan maruah...

hahahaha... entri ni tersangatlah memeningkan kepala... itu tandanya aku memang dah bengong... hahahaha walaupun tak dak keje... aku rasa aku memang tengoah bengong skang... hurm persetankanlah... aku peduli ape...

Monday, April 27, 2009

Kenapa Mesti...

hehehehe... aku skang terikut ikut dengan 1 blog yang aku follow... kahuna... hahaha suka tulis tajuk yang tak dak kaitan dengan isi... ahahaha...

hurm ari nie besa jek... setelah hampir sebulan asyik turun tengok budak training kawad... hampir rentung muka aku nie... sampai pakai bedak pun tak lekat... hahaha... so skarang masanya untuk diri sendiri... hurm kira oke la kan

weekend ari tue balik umah kak ida... dia datang amik aku kat sekolah lepas dia meeting kat PPD Gombak... rindu giler kat kakak tirah siot... tengok jek muka dia nak cium puas puas... huhuhu i miss miss miss her a lot... makin gemuk kakak... and makin pandai cakap... huhuhu rindu nyerrrrrr...

ahad... tu derang anta aku balik kat gombak coz aku ada meeting kelab kelas... sedih tengok kakak buat muka sedih coz nak berpisah ngan aku... huhuhu mak lang janji kalo mak lang free nanti mak lang balik lagi...

hurm lepas jek kelas aku pi pesta buku lagi sekali... hahahaha memborong untuk kali terakhir... ari tue gi ngan syida dah beli dah cuma skang nie nak beli ikut suka aku plak... balik tue kemas bilik and lepak...

ari nie lak gi sekolah dengan full preparation... life is nice and fun... aku suka dengan hidup aku skang... aku suka dengan ketenangan yang aku hadapi sekarang dan semoga semua nya berpanjangan...

hurm oke lah... stop dulu kali nie... aku nak buat keje sket... nanti esok2 sambung lagi...

wonder la... ape tajuk lagu yang budak2 nie suka tue ek... gi mana2 pun asyik dengar jek... sampai aku pun dah naik suka lagu tue...

Thursday, April 23, 2009

3 Terhebat Dalam Negeri...

Hurm... aku ada berita gembira lagi membanggakan... hahahaha... PENGAKAP G-21 DAPAT NO 3... hurm kira hebat la gak kan... at least ini akan menjadi batu loncatan untuk mereka lebih berjaya tahun hadapan...

saya doakan awak semua berjaya dengan lebih cemerlang pada masa akan datang...

tu jek yang nak disampaikan hari nie... sebab semua kesakitan hati, kepenatan, kekurangan dan kepedihan tue sumer dah hilang dengan kemenangan yang mereka semua dapat...

Sunday, April 19, 2009

Aku Dan Dirimu...

mula2 aku dengar rabitah menyanyi sedikit part lagu nie... aku rasa best... dalam hati tertanya jugak lagu ape... tapi masa tue tak tertanya... sampai lah bila dia dah selalu menyanyikan lagu tue... aku pun tanya... bila dia bagitau jer tajuk lagu tue... aku terus download dari jiwang lagu nie... lirik dia cam best dan iramanya menyentuh hati... hahahaha

AKU DAN DIRIMU

Tiba saat nya kita saling bicara

Tentang perasaan yang kian menyiksa

Tentang rindu yg menggebu

Tentang cinta yang tak terungkap
Sudah terlalu lama kita berdua

Tenggelam dalam gelisah yang tak teredam

Memenuhi mimpi mimpi malam kita
Duhai cintaku sayangku lepaskanlah

Perasaanmu rindumu sluruh cintamu

Dan kini hanya ada aku dan dirimu
Sesaat di keabadian
Jika sang waktu bisa kita hentikan

Dan sgala mimpi mimpi jadi kenyataan

Meleburkan semua batas

Antara kau dan aku…. kita


Friday, April 17, 2009

Antara Nervous dan Relax...

huhuhu itulah dua perkataan yang menggambarkan perasaan aku skang... nervous pun ada relax pun ada... nervous bila memikirkan budak2 pengakap aku nie dah modified hampir keseluruhan formasi kawad... tadi aku dah cakap kat syameer... kalo dari sudut pandangan aku... cukup kalo ubah formasi 4 jer... tapi aku memang nampak dia insist untuk tukar formasi 2 juga... ni sumer kerana PKBM and BOMBA perempuan... hahahaha...

ape tak nyer PKBM buat formasi 1 kawad biasa, formasi 2 kawad senjata, formasi 3 kawad pedang and formasi 4 kawad biasa... BOMBA perempuan plak buat 2 formasi biasa, 1 formasi kawad hose(hehehe betul ker aku eje ni ek... tapi bleh dimaafkan kot koz aku bukan ahli bomba... tauliah tak dek la kate kan... hehehe) and 1 lagi formasi kawad pedang... so budak pengakap aku nie pun... ops salah budak pengakap SMKGS nie pun... bukan budak pengakap aku... hehehehe tersilap taip... so budak pengakap nie pun nak gak buat cam tue... so derang tukar formasi 2 jadik formasi kawad tongkat dan formasi 4 jadi formasi kawad pedang... hurm yang pedang tu oke... sebab aku dah tengok... yang tongkat tue aku tak yakin... sebab tue aku ckp kat syameer aku tak yakin... tapi lepas aku tengok derang buat pagi tadi... ada la sket keyakinan... aku suka part yang time bentuk barisan balik tue... cun giler bila penanda syameer and acap buat... fuh lawa lah..

tapi ada jugak part relax... relax bila aku tengok derang training a little bit serius... tak mcm dulu2 dah... hahahaha... hurm bagus lah... sekurang2 ari nie kita lebih baik dari semalam... bukan lebih buruk...

esok sepatutnya aku pi FRIM... ada latihan dalam perkhidmatan... tapi since aku ahli kelab kelas form 1... hehehehe aku pun dikecualikan sebab kelab kelas form 1 buat kelas tuisyen esok... so dapat lah aku gi sekolah untuk tengok derang raptai... hahahaha...

sure herankan kenapa aku jadi ahli kelab kelas form 1... actually kak amy... SU kelab kelas tue offer aku ngajar tuisyen kelab kelas form 1... so aku pun terima la... hahahaha... jadi secara auto nya aku menjadi ahli kelab kelas... hahahaha... siap ada baju korperat lagi tue... hehehehe...

tapi yang pastinya malam nie aku dah bleh tarik nafas lega sebab hampir 60% kerja aku dah siap... hahahaha 60% jer... tapi dah lega... so aku nak layan internet jap then aku nak tido... kalo rajin jer baru aku buat keje... kalo malas esok saja...

oke daaaa...

Aku "touching"

aku tersentuh bila baca blog Aznil Haji Nawawi... sila baca dan renungkan...

http://aznilnawawi.blogspot.com/2009/04/untuk-renungan.html

Thursday, April 16, 2009

Kesalahan Yang Tak Patut Dibuat...

ari nie delegasi dari kelantan datang... hurm Alhamdulillah power point aku menjadi dan berjalan lancar... cuma ada banyak kesalahan ejaan yang aku terlepas pandang... and Alhamdulillah jugak sebab Puan Pengetua tak dak... so tak la banyak sangat komen dia... hahahaha so pas nih asas dah ada... cuma upgrade jek...

malam nie aku nak tido awal... so wish u all good nite... sweet dream...

Wednesday, April 15, 2009

Bagus Bagus Bagus...

hurm hari ni lah hari yang sangat menggembirakan walaupun memang penat... tapi kepenatan aku hilang bila tengok budak2 scout belajar kawad pedang... huhuhu good... awak sumer ada inisiatif untuk berdikari... jangan bimbang kita akan mengharungi susah senang bersama... walaupun awak kalah atau menang, saya tetap akan bersama awak... saya tak akan tinggalkan awak semua... kita kan dah berusaha...

itu janji saya pada diri saya dan pada awak semua... SAYA TAK AKAN MENINGGALKAN AWAK SEMUA... walaupun seberat mana kenyataan yang kita sumer perlu hadapi... bukan atas dasar apa pun aku katakan ini... tapi atas dasar yang awak semua dah tunjukkan pada saya... saya terharu bila awak semua bersama saya... susah dan senang... kita gelak sama2 dan kita sedih sama2... thanks...

minta maaf sebab saya tak leh bantu awak pun... saya memang mengaku saya tak pandai kawad2 nie sumer... tak penah pun berkawad... aku bukan la ego sangat nak mengaku aku hebat... aku memang mengaku pun aku memang tak reti berkawad... tapi aku yakin dengan semangat yang ada dalam diri kita semua... kita akan kuat... bukan kita akan hebat... aku tak harap pun kita menang... aku just harap aku dapat tengok sekali lagi nilai2 murni yang ada dalam diri korang... tu jerk... aku nak tengok korang saing bantu membantu... aku nak tengok korang saling berkasih sayang, and aku nak tengok semangat berpasukan korang... tu jer... sebab menang tak dak dalam istilah hidup aku... selama nie pun aku memang manusia yang jarang menang...

tapi aku percaya, korang menang dekat Hillcrest and Sri Kundang ari tu pun sebab semangat setia kawan dan satu hati korang... aku selalu teringat kenangan2 manis yang aku nampak dengan mata kepala aku sendiri... kalo dekat Hillcrest, kenangan paling manis adalah bila korang lepas kawad jek, terus kuar baris and berlari dengan pantas untuk bagi glove and forage cap (hehehehe... heharap ejaan aku betul le... coz aku nie bukanlah pengakap bertauliah) kat budak perempuan... kat situ jer korang dah tunjukkan nilai2 murni... and kat sri kundang lagi lah aku touching... hehehehe nie bukan touching negatif ek... touching here means tersentuh... hahahaha double meaning wow... aku tersentuh bila tengok korang saling membetulkan forage cap and wogel (sori sekali lagi kalo aku silap eje... hehehehe setahun aku amik masa untuk kenal mende nie ape... hahaha boleh dimaafkan kot sebab aku tak bertauliah... hahahaha)... aku bangga sebab sebelum tue aku tak nampak tue semua dalam diri korang... tapi sekarang aku dah nampak perubahan positif... oke... cukup lah tu sumer untuk aku... menang is advantage...

hurm esok delegasi dari kelantan tu jadik nak datang... wowowo aku yang kena incharge bahagian multimedia... hurm sekali lagi menjadi tikus baiki labu... tapi heharap labu nie menjadi la mcm labu haloween tu... hahahaha sape paham?! kalo tak paham sudah... kehkehkeh...

ni lah natijahnya bila kita terlampau bz... satu hape benda yang kuar dari jari pun dah tak betul... hahahaha...

tapi yang penting aku happy... walaupun ada orang yang tak berpuas hati ngan aku... sori yek kakak-kakak, aku memang tak leh nak puaskan ati sumerang... lagipun u all nak suh aku jalan betul tapi u all pun jalan senget... so mana aci... walaupun aci ada kat estet... hahahaha...

btw... formasi baru u all tu chantek ler... i loike kit... huhuhu... memang sah aku giler... kejap citer hal lain, kejap citer hal lain... ntah lah... aku citer ape yang terlintas kat dalam kepala... so kejap teringat orang kelantan, kejap teringat kawan2 dulu2, kejap teringat cikgu2 kat sekolah and kejap teringat budak pengawas and pengakap... so bercampur2 mcm rojak dah... dan entri nie sepatutnya ku tajukkan as rojak... hahahaha...

ape lagi nak masukkan kat entri nie ek... huhuhu hurm tak pe ah... tadi idea mencurah2 skang dah tak dak idea plak... hurm oke... next time kita bertemu lagi... hurm suddenly lagu mahligai syahdu by hattan bermain kat otak fikiran aku...

Kita bertemu kali ini untuk apa
Adakah hanya menambahkan lagi sengsara
Luka yang lama belum dapat aku sembuh
Masih berdarah mengeruhkan warna hidupku
Namun jika kau datang ini
Untuk mengilapkan cermin kasih
Pastiku sambutmu dengan mesra
Mungkin jua akukan terlupa
Peristiwa pahit mencengkam jiwa
Tak ingin aku ke sana
Bersama kasih kita leburkan rantai
Yang membebankan hidup kita selama ini
Katakanlah rindumu
Aku sentiasa menunggu
Di pintu gerbang mahligai syahdu
hahahaha... terus aku google lirik lagu nie and paste kan kat sini... mula nak amik rangkap yang pertama jek... tapi cam sumer best jek... so kumasukkan sumernya... hahahaha ALDOIS...
"hiduplah sebagaimana yang kamu kehendaki, tetapi ingat bahawa kamu akan mati, cintailah sesuapa sahaja yang kamu kehendaki, tetapi ingat bahawa kamu akan berpisah dengannya, dan buat lah apa sajaja yang kamu kehendaki, tetapi awas bahawa kamu akan dibalas atas apa yang kamu lakukan itu, dan ketahuilah bahawa kemuliaan orang yang beriman itu terletak pada qiamullailnya dan kehebatannya adalah apabila dia tidak bergantung kepada orang lain"

Tuesday, April 14, 2009

Be Profasional...

aku selalu di pesan oleh pensyarah2 aku waktu kat u dulu... whatever it is... you have to be an inspire teacher not a good teacher... aku selalu di ingatkan oleh almost sumer pensyarah aku mcm tue... mula2 tu cam tak paham gak sebab aku rasa menjadi guru yang baik adalah impian aku... tapi skang bila aku dah jadik cikgu... yess aku sudah faham...

menjadi guru yang baik dan mengikut etika perguruan sahaja tidak mencukupi... tetapi sebaliknya menjadi sumber inspirasi itu adalah tingkat terhebat seorang guru... sekarang aku masih berada di stage terbawah... nak sampai ke tahap guru yang baik tue lambat lagi... apetah lagi menjadi sumber inspirasi anak2 murid aku...

huhuhu... aku belum cukup kenal siapa anak2 murid aku... kadang2 bila dah kenal aku pun terkejut... tak sangka life derang tak seperti yang aku sangka kan... sebab tu agaknya bleh timbul pepatah "jangan menilai orang hanya dari luaran sahaja" a.k.a don't judge a book by its cover... aku dah mula kenal pelajar2 aku... aku dah mula kenal latar belakang diorang... hurm ada yang senang, ada jugak yang susah... dan aku tak sangka dalam bandar besar mcm KL nie ada mereka2 yang sebegitu... aku kagum... sebab ada antara mereka yang susah tapi pandai... aku mula pandai untuk amik ati derang... terima kasih pada Pn Christina sebab ajar aku psikologi dalam pendidikan dan thanks jugak kat Dr Naimah (sekarang dah jadi Prof Madya... fuh bangga aku eh...) sebab ajar aku kaunseling... dengan semua ilmu tue aku dapat dan akan mendekati pelajar2 aku...

hurm k lah... kena stop walaupun tergantung... walhal belum sentuh tajuk lagi... tapi aku kena stop... nanti lah aku sambung "Be Profasional 2"... hehehehe... coz power point aku blom siap... 12 jam lagi pengetua nak tengok...

okeis bye!!

Monday, April 13, 2009

Kittttttttteeeeeeeee Ennnnnnjjjjjjoooooooyyyyyy!!!!

hahahahaha sila baca tajuk di atas dengan menggunakan intonasi cerita puteri... hahahaha

hurm ari nie aku dah menyerahkan kehidupan aku untuk ditentukan oleh mereka2 yang berkaitan... dan mereka sudah buat keputusan untuk aku... dan aku akan ikut jek... mulai esok aku akan berhenti berfikir tentang semua ini dan fokus pada kerja2 aku yang dah terbengkalai sekian lama... eh eh wait... apesal tulisan aku nie mcm nie nih... mcm org jiwang pulak...

oke... this is me... hehehehe... hurm maybe dah banyak lalui pengalaman2 ni sumer kot... hahahaha... hurm malam nie dah start buat power point untuk sekolah dari kelantan yang akan datang tengok tahap disiplin sekolah nie... huhuhu aku pun tak tau la betol ke tak derang nie... tapi as pengetua aku ckp... buat jek ler yang terbaik...

okeh... aku stop dulu... aku nak pi masak then nak pi buat keje2 aku yang banyak menimbun tue... hahahaha... riso gak nih bila pengetua nak tengok lusa... kehkehkeh... oke... ingat hidup mesti enjoy... so kite enjoyyyyy!!!

Sunday, April 12, 2009

Sapa Paling Popular...

Jom layan anugerah bintang popular... bosan2 nie bagus gak... bleh relaks... wal hal keje bukan main banyak...

Saturday, April 11, 2009

110...

hehehehe tanpa sedar entri nie adalah post aku yang ke-110... wahhhh sudah 110 entri aku buat... start dari intro, sampai ke besday aku, then kisah mula masuk sekolah, kisah dulu2 kat sekolah rendah, sekolah menengah, MRSM, kolej and u... hurm sampai lah ke kisah aku dengan geng 8 sekawan... then masuk pulak kisah buku terbang... terus ke kisah kawad and sampai la ke kisah-kisah biasa hari2... hurm dah 110 entri rupanya...

hurm kepada followers aku especially adik amer yusof and kayrolldin... thanks sebab follow akak nyer blog... hurm aku hargai korang... rasanya best sangat bila syer sumer nie... insyaAllah... walaupun kat mana aku berada, aku akan sentiasa update blog aku nie...

hurmmmm... tadi mak call tanya samada aku dah selamat sampai umah dari taman ehsan ke blom... hurm aku tau mak risau... tapi Alhamdulillah aku selamat... mak... anak mak nie masih pandai jaga diri... jangan risau... tapi aku tau mak bleh rasa... ada something dalam hidup aku... cuma mak tak tau apa...

mak ckp dia nak bagi cadangan... dia kata kalo bleh amik la borang tukar and isi... duk kat kampung lagi senang... sebab dekat dengan dia... hurm... aku kalo bleh cuba mengelakkan persoalan tu dibangkitkan... sejak dulu lagi... sebab aku rasa aku belum ready nak balik kampung... tapi dipersimpangan dilema jugak... balik kampung pun best jugak... kos hidup rendah... sewa umah dah tak yah fikir, makan... ape yang mak makan tu la yg aku makan... tapi aku tengah fikir jugak... kalo aku lepaskan form 6 nie... rugi pulak... aku tak mungkin akan dapat offer nie lagi... yang lain2 tak menjadi hal dalam hidup aku... peluang aku naek pangkat ada kat form 6... huhuhuhu cemana erk... tapi tadi aku ada ckp kat mak... bagi aku peluang sampai hujung tahun... nanti aku isi borang tukar... untuk awal tahun depan... sebab kalo ikut logik... pindah pertengahan tahun nie problem jugak...

tapi berat ati jugak nak tinggalkan apa yang ada kat sini... sebab kat sini aku mula sumernya... kat sini gak aku jatuh dan bangun... kat sini jugak semua mesra ngan aku... kat sini jugak ada ehem, ehem... hahahaha... tapi aku tak kisah sangat... kami bleh jupe kat YM, and FB...

hurm... pe patut aku buat kan!!! hurm insyaAllah masa yang ada akan aku gunakan untuk fikirkan apa yang terbaik... isi borang pindah atau tak...

aku memang ada dalam perancangan untuk pindah balik kampung... tapi bukan lah dalam masa terdekat nie... sebab aku nak feel dulu life kat sini puas2... nanti bila dah habis enjoy nanti baru aku nak buat keputusan balik... tapi tengok mcm mak ngan bapak cam nak sangat tengok aku pindah balik kampung... huwaaaaa... what should i do... huhuhuhuhu...

tapi aku yakin Allah akan menentukan apa yang sesuai untuk aku pada masa tu nanti... insyaAllah...
"FRIENDSHIP IS BUILD WITH LOVE AND SMILE... AND ITS LAST FOREVER IN OUR HEART..."


What A Nice Day...

pagi2 lagi aku dah bangun and bersiap nak pi SMK Taman Ehsan... huhuhuhu kali nie aku, Mr. lee, cikgu Mazlan and Miss Cheah kena pi kursus pembinaan items...

and untuk pertama kalinya aku attend kursus tue and pada aku nie la kursus terbaik yg penah aku hadiri... oh yes... and pertama kalinya juga aku jumpa Pn Zahrah... mentor aku... mentor melalui phone... huhuhu... and dia memang lain dan tak sama seperti yang aku bayangkan... aku bayangkan dia modern and modern la... tapi tak... jiwa dia modern tapi luaran dia sama mcm org lain... hurm aku suka...

mula2 puan zahrah yang bagi taklimat... then lepas tu dia suh kami sumer sit down ikut subjek msg2 and buat analisis soalan... mula2 tue aku rasa cam org bodoh jer... tapi bila lama2 aku rasa dah semakin bijak... hahahaha... yes... hidup perlukan peningkatan... barulah dikira maju...

ari nie jugak aku dapat useful information... banyak maklumat dan banyak advantages... hurm contohnya soalan trial SPM... cikgu2 yg mengajar form 6 ni kebetulan mengajar juga chemistry form 5... so derang pun bahagi2 kan chapter untuk di buat soalan trial SPM coz tahun nie soalan trial SPM nie tidak diselaraskan... jadi sekaligus aku sudah membantu cikgu2 form 5 aku meringankan keje...

hurm lagi satu aku tengok sumer mereka yang aku jumpa tadi... tak sombong and willing to share everything... so tadi aku sempat tukar2 no fon so nanti kalo ada problem bleh la aku call atau sms tanya... especially paun zahrah... she is very friendly and warmth... huhuhu terharu doe...

hurm aku nak tido jap... bangun nak kemas bilik sebab next week rasa mcm super bz... and tak sempat nak buat all this kemasing room... so ari nie nak kemas bilik then next week maintaikan saja... oke aldiossss...

p/s: kalo perasan la kan... tulisan aku cam dah oke kan... tak dak lagi berbaur kepelikan... itu tandanya aku sudah pulih seperti sediah kala... Alhamdulillah Ya Allah...kini aku yakin untuk sentiasa bersama Mu...

Friday, April 10, 2009

Ape Kes Nih... Dipersilakan Blah Yerk!!!

Hahahahaha... tajuk kat atas tak dak kaitan dengan apa yang ingin keceritakan... dan ari nie aku tak nak citer ape2 pun... just nak melalut jek... hurmmmmmmmm...

tetiber jerk internet aku dicemari oleh virus... virus yang sangat merbahaya... huhuhuhu heharap nanti oke ler... aku tak mo ler virus nie merebak pulak ke alam nyata... cukup ler dia berlegar2 di alam maya jer... hahahahaha...

hai virus2 semua... aku menyeru... jauhkanlah dirimu dari saluran intenet aku... sebab nanti kalo aku spray "ridsect" ko jangan salahkan aku... sebab aku sudah kasi ko warning... hahahahaha...

and sori juga lak kepada virus2 nie semua... aku tak akan layan sumer request korang... sebab kalo ku layan semua request korang nie... aku sekali lah tergolong dalam golongan virus... kehkehkeh...

hujan doe jat luar... best giler tido... tadi kuar lepak2 dengan member2 nie... hurm best siotttt... terhibur la sket hati aku yang kebosanan tahap dewa nie... hurm... whatever sibuk pun life kena go on gak... enjoy enjoy gak... titik hitam perlu di padam sampai bersih... hurm dah hampir bersih dah... ada sket2 kelabu jer lagi yang tinggal...

tadi kat sekolah panitia sains organise birthday pot luck... hurm ni untuk meraikan mereka2 yang lahir pada bulan januari hingga april... hehehehe... hurm best jugak makan kek coklat moist dari secret resepi... tapi suddenly aku teringatkan sesuatu... hahahaha best moment yang aku tak leh lupa... sweet siottt kenangan tue... fuh... memang tak leh repeat balik... sama macam kenangan kat meja bulat... walau ulang sekali lagi pun dah tak sama... tapi bial sebut meja bulat... teringat plak kisah kat meja bulat tue... weh meon... ko ingat lagi tak... weh geng 8 sekawan... korg ingat lagi tak... coz aku ingat very moment kat meja bulat tue... juga 24 jam sebelum dan selepas peristiwa meja bulat tue... giler kan... minum kopi cawan kecik... hahahahaha...

esok pulak ada kursus kat taman ehsan... huhuhuhu cemana tue nak pegi... aku pun tak tau... tapi gamble jek ler... kehkehkehkeh... aku kat survival... cemana hard pun aku bleh idup... k ah nak stop dulu... esok update lagi kalo aku free... tapi plan aku lepas habis jer program kat taman ehsan tue aku nak gi jalan2 kat KLCC... pastu aku nak makan ice cream yang best kat KLCC tue... hahahahaha... padan muka ko... aku balas dendam balik... hahahaha

p/s: sory guys (my followers)... kalo u all rasa dua tiga hari nie entri aku mcm lain sket dari kebiasaannya... huhuhuhu entah ler... aku sedah melalui fasa kematangan kot... atau pun aku sedang melalui anjakan paradigma yang hebat... hahahahaha doakan aku berjaya... doakan aku menjadi lebih matang... coz mak aku pun dah mula bising... fuh first time mak aku mula bising pasal nie sumer...

okeh... aldiosssss...

Thursday, April 9, 2009

Have A Nice Day...

hahahaha ntah ape2 tajuk blog aku nih... keh2... hurm aku tengah menggumbirakan hati aku nih... hahahaha... bukan ape... sebab rasa mcm ati aku nie demam jer...

tadi call abah... lama tak call dia... hurm nama jer ada mak and bapak angkat... tapi aku nie tak reti2 nak call... lama gak tak call... hurm tapi sebenarnya aku tak tau ape nak cakap ngan derang... sebab tue aku jarang call... tapi kesian plak... sebab tue aku call tadi... skang nie plak tengah melayan lagu2 dari real player aku nie... hahahaha...

esok jumaat... sabtu ada sekolah ganti untuk raya... tapi tak sure lagi la... dengar2 lak kata nak tukar... tapi ada sekolah ganti ker tak dak ker... aku sama jer kena pi frim... tapi kalo sabtu nie jadi gi frim and sekolah ganti tak dak... terpaksa la aku cari cikgu ganti untuk kelas sains... huhuhu...

Allah... semoga semuanya dipermudahkan... tadi time lab chemistry budak nie ajak aku main "truth or dare"... hahahaha dah lama derang nie asyik nak ajak aku main... tapi aku jer asyik mengelak... takut kena tanya yang bukan2... tapi tadi ada banyak masa... so aku pun terima la perlawaan derang nie... main ler...

derang tanya... nick name aku nie ada perkataan syah... syah tue sape... hahahahaha... aku pun terpaksa ler menceritakan kebenarannya... then derang tanya lagi... sapa boypren aku... huh!!! melampau betoi itu budak2... hahahaha... tapi ape kan daya... aku ceritakan saja... hahahaha... tak dak yang perlu dirahsiakan...

hurm latihan kawad tadi tak jadi... sebab yang datang cuma 3 org jek... aku, black and farid... hahahaha pe lagi kami menghabiskan masa bercerita kat blok E... then bila dah kul 5.30PM aku pun ajak derang balik... baru jer kuar dari bilik persediaan makmal blok E tue... nampak lak si syameer and eqhwan... hurm so kami pun lepak lagi... citer isu dunia, kisah dulu2... time aku sekolah... tetibe terimbau kenangan dulu... and suddenly buat aku rindu giler kat MRSM... rindu biler teringat peristiwa2 kat MRSM... hahahaha... rindu siottttt...

hurm... aku nak stop dulu... mata pun sudah mengantuk... aku nak stop jugk walaupun entri nie nampak mcm tergantung... hahahaha... oke... bye good nite...

Life Sometimes Hard...

hidup nie kadang2 memang susah... berat, perit dan payah... kadang2 tue hidup nie senang... dan bila merasa senang... aku selalu berdoa semoga kesenangan tu berpanjangan... tapi banyak mana aku berdoa pun pasti akan ada juga kepayahan... sebab tue sumer resam kehidupan...

tapi kali nie aku betul2 penat dan letih... aku tak penah cakap kat sapa2... tapi skang aku luahkan kat sini... sebab mungkin satu hari nanti bila aku hadapi semua nie lagi dan bila aku baca aku akan lebih tenang... sekarang hati2 aku betul2 penat... letih dan tak larat... rasa kalo check heart beat aku... sure dah berdenyut perlahan... huhuhuhu...

so aku dah buat keputusan... apa2 pun yang terjadi aku hanya akan memikirkan diri sendiri dan mereka2 yang berada dibawah aku... yang lain persetankan saja...

sabtu nie nak pegi frim... hahahaha selamat sebab tak yah masuk kelas... hehehehehe... next week plak sekolah dari kelantan nak datang... tetibe gombak setia jadi sekolah penanda aras untuk program disiplin... mula2 dengar terkejut... tapi kami terima jek ler dengan hati terbuka... so tugasan aku adalah menyediakan power point... huhuhu mampu ker... heharap mampu ler

oke... nak pi tengok budak2 pengakap nie... turun kawad ke tak... lupa nak remind sekali lagi... semalam cakap...

Wednesday, April 8, 2009

Semoga Semua Kembali Seperti Sediakala...

aku dah malas nak citer sumernya kat sini... tapi doa aku semoga semuanya kembali kepada keadaan sedia kala... semoga semua nya kembali seperti dulu... walaupun amik masa...

aku akan terus kuat sebab aku tau Allah sedang menguji aku... aku harap kak ana dan wahib pun sama... ntah la... hidup aku yang selama nie kosong dah macam terisi dengan kehadiran mereka... tapi bila ini sumer terjadi... aku rasa happy tue sementara jer...

dan aku harap sangat ini hanya ujian Tuhan untuk aku, kak ana dan wahib...

serius aku cakap... aku tau wahib baca blog aku nie... and serius aku katakan... aku masuk pengakap dan kuat dalam pengakap sebab wahib, kak ana dan sumer yang ada... kalo sumer tak dak... aku mcm mana... sebab tu aku takut bila masing2 mcm nak tinggalkan aku... ape aku nak buat sorg2...

aku happy kawan ngan korang... lepak ngan korang... aku memang tak leh lupa sumer tue... sebab life aku kosong tanpa korang... so aku doakan sangat supaya semua nie berakhir cepat... semoga sumer nie hanyalah ujian Tuhan untuk menguatkan frenship kita...

Tuesday, April 7, 2009

Best Moments... not for Me... tapi for Zack...














dia la komanden kawad pengakap 2009... dia la yang frust masa kat Hillcrest sebab tak diumumkan sebagai komanden terbaik... tapi aku rasa dengan melihat gambar2 dibawah nie... cukup untuk ceritakan pada semua yang dia sangat bangga dengan anugerah tue... TAHNIAH Zack!!! teruskan kecemerlangan walaupun dimana awak berada...

Aku Dah Buat Keputusan...

aku dah buat keputusan... aku dah decide... whatever yang akan berlaku pun aku dah tak leh depend on kak ana and wahib... so up to them lah nak pi mana pun... esok aku akan jumpa syameer and zack dan bagitau pasal nie... so sekarang derang la tulang belakang... nak harap komitmen wahib 100% pun memang tak leh dah... so skang kami kena bergantung dengan diri kami sendiri...

dan untuk UMJ pun... aku akan suh budak2 nie handle... kalo wahib dan kak ana nak join... aku memang alu-alukan... wahib buat aku tertanya2... so skang aku dah penat nak tertanya2... jadi aku dah buat keputusan sendiri...

so kalo dia pi sekolah rendah pun... aku dah tak kisah... aku tak amik ati dan aku tak terasa... aku akan teruskan dengan budak2 nie...

tapi aku heran... apa motif kak rose offer menda nie kat ana dan wahib?! dia nak bunuh aku ker... dia tak suka ker aku incharge sumer nie? kalo aku duk tempat dia... aku tak akan offer kat ana and wahib sebab derang aset gombak setia... ape motif kak rose sebenarnya?!

aku pun tak tau... tapi kalo tak suka aku... tak yah la bunuh aku dengan cara nie... bagitau jek ler... then aku bleh quit dengan rela hati... aku tertanya2 skang nie...

Strategi Baru...

hurm tetibe aku terbau jangung rebus... fuh sedap seh... sape la yang merebus jagung di tenagh hari nie...

hurm... ari nie life aku cam biasa jer... kelas aku mula pukul 11 sampai 12... then aku kena relief 2 masa... kul 12 sampai kul 1... huhuhu... nasib baik aku relief kelas kak hunnah... so sunang jer... panggil budak2 tue dok diam2 dalam makmal... dapat gak aku buat keje... hehehehe...

aku balik umah kul 2.30 pm... and skang aku kat umah... hahahaha awal siotttt... hurm minggu nie memang plan nak balik awal coz minggu depan budak2 dah start latihan kawad... huhuhu...

aku pun tak tau la apa keputusan wahib dan kak ana... tapi aku dah ada strategi baru... hurm betul jugak!!! tak leh la nak bergantung ngan derang 100%... kat sini secara sukarela jer... so up to them la kan... derang pun kena fikir jugak masa depan derang... tak kan nak menyumbang untuk sekolah secara percuma jer...

so aku akan terima what ever keputusan derang... kalo derang nak tinggalkan aku pun... aku redha jek ler... pe bleh buat... aku akan tetap dengan budak2 nie... kalah atau menang... susah atau senang... sebab aku memang tak leh tinggalkan derang...

hurm termakbul jugak la kan harapan derang nak bertukar ke sekolah lain... ayat main2 tu dah bertukar jadik kenyataan... pepun sebenarnya yup aku masih perlukan mereka... tapi aku nie sape nak halang2 derang...

okeh... habis citer pasal nie... tutup citer dah... aku serah jer pada masa dan keadaan... aku terima sumernya...

jap lagi aku nak gi ampang park... nak bayar bil telefon... pastu nak merayap kat KLCC atau kat JJ Wangsa Maju... tengok la mana yang berkenan di hati... hahahaha... merayap jer le... duit dah tak dek... JJ pun cam best... SOGO pun best... hurm tengok la nanti kemana kaki akan bawa aku...

silap2 aku end up kat katil umah aku jer... tido... hahahaha... tapi mata memang dah ngantuk nie...

esok aku ada meeting dengan budak2 pasal camping UMJ... hurm malam nie kena siapkan agenda... nak cakap apa and nak buat apa...

oke lah aku stop dulu... malam nie kalo ada citer best aku update lagi entri aku... hohoho chow...

senyummmmm...

Monday, April 6, 2009

Adakah ini tandanya sumer akan meninggalkan aku...

hurm baru tadi aku dapat call dari wahib... dia cakap kak rose offer dia and ana untuk jadi jurulatih kawad di sk sentul... huhuhu... hurm memang bagus untuk derang... tapi aku rasa tak bagus untuk aku... tapi tadi bila wahib tanya cemana... aku cakap oke... coz untuk kebaikan derang... dan untuk masa depan derang... itu memang bagus...

tapi..... sapa yang nak bantu aku di sekolah... sapa yang nak tolong aku disekolah... aku kalo sekadar pengurusan pandai la... bab2 buat formasi, ajar budak kawad... aku mana pandai... huhuhuhu...

Allah... kenapa nie sumer terjadi? kenapa sekarang? kenapa? kenapa? tapi aku mohon... tunjukkan aku jalan yang terbaik... berikan aku kekuatan dalam apa juga yang akan aku hadapi pada masa hadapan...

Hurmmmmmmmmmm...

entah kenapa masa cakap tepon ngan mak tadi mak cakap pasal jodoh... huhuhuhu aku tak nak mak sebut pasal tue... aku tak nak... sebab aku tak nak... biar mak mcm dulu... tak pernah fikir pun pasal tue sumer...

dua hari lepas masa ckp ngan mak pun... mak dah bagi hint... dia suh aku jaga perlakuan aku... takut nanti tak dak lelaki suka aku kalo aku nie perangai kasar2... huhuhuhu mak... tolong la... jangan sebut pasal nie lagi... mak buat kok nie rasa takut...

kok nie tak ready untuk semua tue lagi... hidup kok nie just untuk family kita... kok nie nak bagi mak ngan bapak senang dulu... nak anta mak ngan bapak pi mekah, nak bagi mak ngan bapak senang dulu... nak bagi adik lepas habis belajar dulu... kok nie nak sambung master... kok nie nak hidup ngan mak dan bapak dulu...

tak nak fikir lagi pasal kawen atau komitment... sebenarnya kok nie takut... takut pilihan kok nie salah... takut pilihan kok nie nanti sampai ke jalan kegagalan...

InsyaALLAH... kok nie yakin dengan perancangan Allah... Dia tau apa yang terbaik untuk kok nie... cuma kok nie karap mak jangan sebut lagi pasal tue sumer... kok nie takut... sebab sebelum nie dekat abang and kok da... mak tak penah sebut pun...

Hari Yang Tenang Lagi Menyenangkan...

masa aku menaip blog nie jam kat dinding menunjukkan pukul 8.17 PM... hahahaha dan untuk pengetahuan semua ari nie aku balik sekolah awal... pukul 3 petang aku dah ada kat umah... kemas bilik apa yang patut dan kemudia aku tido... huhuhuhu pukul 6.30 PM aku bangun...

tetibe rasa menyesal sebab cakap kasar ngan abang didi tadi... tapi dia call salah time... time aku tengah tido... huhuhuhu... tapi tak pe aku akan pi bayar bil tepon dia...

pagi tadi aku bangun lambat... natijah daripada ikut wahib, kak ana and syameer pi uptown... tapi nasib baik sempat... dan ari nie aku kena jadik MC untuk Majlis Perasmian Bulan Sains dan Matematik... dah la tue... kena cakap omputeh pulak tue... huhuhuhu bukan main nervous lagi...

tapi Alhamdulillah aku berjaya jugak walaupun dalam keadaan nervous2 tue... hurm aku dah berjaya buktikan dekat pelajar2 aku... aku mampu buat... aku mampu... yes!!! aku mampu...

ari nie sempena bulan Sains dan Matematik nie... kami dapat roti gardenia free dan air vitagen murah... hurm pe lagi memborong la aku... hahahaha

ari nie aku decide nak balik awal... lagipun minggu nie kami free... training tak dak tapi maybe ari rabu nie aku buat training dengan budak2 nie kot... huhuhu takut plak derang terlupa... tapi aku yakin budak2 aku nie oke...

esok?! entah la macam mana lagi...

Sunday, April 5, 2009

BEST Moments...

Andyka... masa ko jalan tu langkah jangan besar sangat...
syameer tengah betulkan wogel zack...
aku suka korang mcm satu family...


FIRAS... wogel ko senget... meh aku tolong betulkan...

syameer tengah betulkan wogel aiman...



harapan saya, kita akan dapat pergi kebangsaan... kalo tak pun kita mesti beat rekod negeri yang sebelumnya...
bila kita rasa hati-hati kita sudah menjadi satu, kita pasti akan berjaya... kerjasama akan menjadikan hati kita satu...
kerjasama akan menjadikan kita semakin berjaya...
kerjasama yang membawa kita hingga ke tahap ini...
teruskan bekerjasama...
terima kekurangan dan kelebihan antara kita...
dengan itu kita akan saling melengkapi...
saya tumpang bangga dengan awak semua...

Syukur Pada Mu Tuhan...

4 April 2009... semalam... aku bawa pelajar aku ke SMK Sri Kundang... untuk pertama kalinya aku bawa mereka atas nama Pengurus Pasukan... hurm dan untuk pertama kalinya aku melangkah ke Sri Kundang... sebelum nie ada jer reason yang tidak membolehkan aku ke situ... dan hari nie pertama kali aku ke Sri Kundang...

masa dalam bus tue aku relax jer... sampai sana pun aku relax... tak dak feeling pun... hurm yang si Wahib and Kak Ana plak feeling pelik... ntah ape ntah perasaan derang aku pun tak paham... tak leh tengok budak2 nie la ape la... derang pi ke depan... tak duk ngan budak2 nie... maybe derang dah start nervous kot... aku time tue relax lagi... tapi dalam hati aku, aku dah kata... walau how hard kenyataan yang akan aku hadapi... aku tetap akan bersama dengan budak2 nie... walaupun cemana benci pun derang kat aku... aku tetap akan bersama derang... menang atau kalah... aku tetap akan bersama derang...

tapi perasaan aku mula bercampur baur bila derang kena panggil untuk pemeriksaan pakaian... huhuhu... aku dah mula nervous... aku dah mula ketaq... aku dah mula tak tentu arah... rasa nak menangis pun ada masa tue... huhuhu...

aku sebenarnya terharu bila tengok derang masa membetulkan pakaian sebelum pemeriksaan pakaian... sebab aku ada di situ aku tau hati mereka sudah menjadi "satu"... aku teringat mcm mana bila zack suruh aku pakaikan wogel dia... dan juga teringat bila syameer suruh aku tolong pakaian glove dia... andyka pun sama suruh aku pakaikan wogel dia... dan part paling aku tak tahan sekali bila tengok derang sama salaing bantu membantu membetulkan pakaian yang senget dan tak betul... aku teringat bila tengok zack dan syameer salang membetulkan wogel masing2... aku teringat bila tengok masing2 salaing membetulkan forage cap kawan2 derang... aku nampak syameer membetulkan wogel dan forage cap datu danial... dalam hati aku ingin menangis sebab aku berasa syukur pada Allah... hati-hati mereka telah disatukan walaupun tak semua... walaupun masih ada hati-hati yang masih tidak bersatu tapi aku syukur sebab kebanyakan hati mereka telah menjadi satu... aku bersyukur pada Mu Allah...

bila derang kena panggil untuk pemeriksaan pakaian... aku mula rasa nak menangis... aku mula rasa sebak... paling aku terharu sekali bila zack bagi arahan pada derang sumer untuk kanan lurus... dengan serentak nya kepala mereka terteleng ke tepi dan bila zack bagi arahan untuk pandang depan... pun dengan serentak derang pandang depan... masa tue hati aku bertambah sebak... tak terkata rasa nak menangis...

selepas selesai pemeriksaan pakaian... derang masuk dan aku mintak derang duduk... masa tue aku cakap kat derang yang aku bangga dengan derang sumer... aku kata lagi hati mereka sudah menjadi satu... jadi buktikan di gelanggang kawad bahawa benar hati mereka memang satu... dan aku jugak wish derang good luck dan aku maafkan serta halalkan sumernya... dan masa tue aku nampak derang kelegaan...

sebelum derang masuk untuk kawad... aku, wahib dan kak ana bagi derang tamparan "wake up" supaya mereka sedar... dan aku juga janji dengan derang... kalo derang menang aku akan belanja makan... dan kalo kalah derang akan kena sepak dengan aku, kak ana dan wahib...

selepas SMK Hillcrest habis berkawad, giliran SMKGS pulak... aku masa tue tak sanggup nak tengok... tak sanggup nak tengok derang buat salah sebenarnya... tak sanggup nak tengok sebab aku takut aku nampak kesalahan derang... tapi kak ana paksa aku tengok... dia kata nanti aku akan menyesal kalo aku tak tengok... so aku pun duduk dan tengok...

ada beberapa kesalahan kecil yang aku perasan... dan masa tue hati aku berdebar... berdebar sungguh2... bila derang dah habis kawad... masing2 menyalahkan org2 yang melakukan kesalahan... aku cuba tenangkan derang dengan menyuruh derang duduk diam diam dibelakang blok dan merasa angin yang bertiup... dan ambil angin... dan Alhamdulillah derang tenang... aku juga pesan dengan derang... yang sumernya sudah berlaku dan tak perlu nak salahkan sesiapa... mereka sudah cuba yang terbaik...

bila semua unit selesai membuat persembahan... kami pun dipanggil untuk majlis penyampaian hadiah... inilah part yang paling mendebarkan... bila sampai saja ke kategori komander terbaik untuk NGO Lelaki... dalam hati aku asyik sebut nama zack jer... dan Alhamdulillah memang Zack yang menang komander terbaik... masa tue air mata aku tak tertahan nak keluar... dan aku biarkan saja ia keluar tanda aku BANGGA dengan zack... dan sampai saat aku menulis blog nie aku masih mengalirkan air mata... aku benar2 bangga dengan dia... dan aku harap dia akan memimpin pasukan nya ke peringkat yang lebih tinggi... aim aku sekarang adalah peringkat kebangsaan... KEBANGSAAN...

keadaan masa tue semakin mendebarkan... tapi setiap kali nama gombak setia dipanggil... mereka menjeritkan gombak setia 3 kali... komander PKBM dan komander BOMBA juga dinobatkan sebagai komnder terbaik... dan bila diumumkan johan untuk kategori NGO Lelaki... Pengakap SMKGS... aku bertambah terharu dan gembira... air mata semakin laju menitis... dan semua mereka memandang aku dengan gembira nya... dan part yang paling best bila mereka menjerit 3 kali "terima kasih cikgu azni"... aku betul2 terharu... aku tak sangka mereka akan mencapai kemenangan untuk kali yang kedua... Alhamdulillah syukur Ya Allah... Syukur Pada Mu...

aku bangga dengan derang semua... aku betul2 bangga... huh memang aku bangga...

harapan aku kali nie... adalah kami dapat melayakkan diri ke peringkat kebangsaan... tapi yang penting adalah memecahkan rekod pengakap gombak setia yang terdahulu... kalo dulu dapat pergi negeri dan dapat nombor 3... kali nie aku mau derang beat ranking tue...

aku dan wahib serta kak ana dah susun strategi... kami akan menyerahkan sumernya pada zack dan syameer untuk uruskan... dan kami hanya akan pantau dan tegur bila ada kesalahan2 atau kekurangan yang tak dilihat oleh syameer dan zack... kali nie aku nak mereka bertanggungjawab pada pasukan mereka... bukan sekadar zack dan syameer... tapi juga semua ahli pasukan perlu bertanggungjawab pada pasukan mereka... sebab aku, kak ana dan wahib hanya sekadar pembantu... kami membantu... dan mereka yang bertanggungjawab sepenuhnya... aku juga ada beberapa pendekatan yang akan aku gunakan pada mereka... pendekatan2 tue aku rahsiakan dulu... dan nanti kalo berjaya... baru aku akan cerita... ini based on pemerhatian aku selama 2 minggu turun tengok derang berlatih mereka...

cuma satu jer yang aku nak sampaikan pada derang...
1. zack... tahniah sebab awak dah berjaya mencapai impian awak yang tak kesampaian masa di hillcrest hari tue... percayalah... ini semua hikmah... ada hikmah kenapa awak tak dapat komander terbaik di Hillcrest... sebab Allah menjanjikan sesuatu yang lebih baik untuk awak... Komander terbaik di Sri Kundang... saya nampak senyuman manis awak dan saya nampak awak bangga dengan kejayaan tue... TAHNIAH!!!

2. syameer and ikhwan... saya yakin awak berdua juga bangga dengan apa yang awak semua dapat... TAHNIAH... inilah kenangan manis yang akan awak tinggalkan untuk tahun terakhir awak... TAHNIAH dan TERIMA KASIH sebab menunjukkan contoh terbaik kepada adik2...

3.team PPG-21 Lelaki... TAHNIAH... awak semua telah buktikan yang awak semua memang HEBAT... hati awak juga sudah menjadi SATU... saya benar2 BANGGA dengan awak semua...

4. Ucok, Haziq, Kusyairi, Muhda dan Azroy... terima kasih atas bantuan yang diberikan... terima kasih atas kesungguhan yang ditunjukkan... pintu PPG-21 terbuka untuk anda semua... jumpa di UMJ bulan mei ni...

5. dan untuk SEMUA PENGAKAP PPG-21 (LELAKI)... izinkan saya menumpang kegembiraan awak semua... walaupun saya tidak menyumbang apa2 untuk kejayaan anda semua... izinkan saya menumpang rasa gembira ini... dan saya doakan awak semua lebih berjaya pada masa akan datang... kejayaan nie buat aku lupa segalanya... termasuklah perasaan aku pada lelaki yang selama ini aku dambakan... Allah... manis sungguh kejayaan nie...

Thursday, April 2, 2009

Luka Sudah Berhenti Tapi Parut Belum Sembuh

aku rasa luka sudah berhenti, tapi parut belum sembuh sepenuhnya... so terpaksa la aku berhati2... takut nanti luka balik dan semakin parah...

hurm entah lerrrrrr...