Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 5, 2009

Ish Ish Ish...

hari ni kat sekolah aku ada exam MUET... tapi aku tak terlibat... hurm dan kelas aku hanya ada 2 masa jek ari nie... 3 harmoni pukul 10.50 pagi sampai pukul 12.00 tengah hari... hohoho which mean aku akan dapat relief... and memang dah dapat pun... 2 masa di tiga unggul and 1 masa last di 3 harmoni... kenapa la pembuat relief nie tak konsider... aku dah ada masa dengan 3 harmoni... apesal bagi lagi... kalo 3 harmoni tu kelas bagus tak pe gak... ni kelas last and problem...

sekarang masa aku menaip blog nie... suara kak noridah terdengar dari bawah kelas aku nie... dia tengah ajar 3 tekun... hahahaha... itulah ciri2 guru cemerlang...

aku tengah plan nak apply for master... tapi aku kena tunggu sampai 2011 baru bleh apply... coz aku terikat dengan perjanjian biasiswa KPM... yang mahu aku bekerja selama 4 tahun dengan derang sebelum melanjutkan pelajaran secara full time... tapi as preparation aku dah nak start buat paper work and kajian tindakan... hurm kira nanti tak perlu buat keje last minute... at least dalam masa yang sama aku bleh lah tambah info on course yang akan aku buat... so aku bleh la study and buat preparation awal...

haaaa... aku ada cerita best... hurm pada aku la best... pada orang len tak tau la... tadi masa rehat form 3 aku pegi kantin untuk jumpa beberapa budak pengakap... ada lagi yang belum kena tempias belanja yang aku janjikan... so aku nak setlekan lah... masa aku gi kat meja derang... baru aku perasan yang sumer mereka makan bersama2 walaupun kelas lain2... mungkin selama nie mereka dah saling mengenali... tapi sekarang mereka dah semakin kenal kerana pengakap... and yang paling best tue... budak polis pun dah semakin close... and silap2 ada yang akan convert ke pengakap... aku harap budaya ini akan selamanya dalam diri mereka... budaya kepengakapan dan budaya sehati bersama... walaupun satu hari nanti aku dah tak dak kat sini...


mungkin ada yang rasa itu bukan budaya pengakap tapi pada aku selagi ianya adalah baik maka budaya itu harus dikekalkan... aku bukanlah manusia yang pandai dan manusia yang lahir dalam pengakap... jiwa aku pun hanya setengah jek pengakap... aku juga tidak setia pada pengakap... itu aku akui... tapi kebaikan dalam pengakap aku akui menjadikan org didalamnya hebat dan kuat serta bersatu...


oke aku stop dulu... coz aku nak pegi kelas... nanti esok2 aku sambung... daaaa...





2 comments:

kayrolldin said...

sempat lg update? bagus!

syahNURazni said...

hehehehe ntah lah dik... akak pun heran... kadang2 rg lain selalu cakap diorang bz... bz sampai tak leh nak bercakap dgn org len pun... sampai nak gi toilet pun tak sempat... but 4 me bz cemana pun akak still ada masa nak buat sumer2 keje2 yang dirasakan tidak berfaedah untuk mereka2 yang bz... hahahaha... hurm mungkin sebab tu lah ada istilah "manusia berbeza"