Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, June 27, 2009

Adiba and Rabitah

hari nie rabitah akan mendaftar ke UiTM and esok adiba pulak akan mendaftar ke UPM... huhuhu aku tumpang berbangga dengan derang... at least walaupun aku tak mengajar derang... derang masih aku kira sebagai anak murid aku...

dah ada rupanya anak murid aku yang dah masuk u... huhuhu...

adiba and rabitah... saya bangga ada anak murid cam u both... kenal dengan u both is the most precious thing dalam hidup saya... saya bangga dengan awak berdua...

keep on track and all da best... nanti balik2 cuti jangan lupe datang melawat saya disekolah buruk nih... hehehehe...

saya selalu akan mendoakan awak berdua...

Wednesday, June 24, 2009

Hari Yang Tenang, Enjoy, Sedih dan Marah Tapi Puas Hati...

Semalam selasa, aku tenang di sekolah sebab sume yang aku nak ajar aku dah ready dari awal... an tak seperti kebiasaannya aku ready untuk masuk upper 6... selalunya bila mengajr upper 6 aku akan berpeluh... tapi kali nie aku steady jek... ahahahaha... mungkin itulah kekuatan yangkita akan dapat bila kita mendekatkan diri dengan Allah... aku akui sebelum nih aku sedikit melekakan hubungan aku dengan Allah... tapi sekarang aku rasa Dia sudah kembali memerhatikan aku... Terima Kasih Ya Allah... teruskan memerhatiku... sebab dari situ aku dapat merasakan kasih sayang Mu padaku...

selepas sekolah aku pegi OTK... cari kepala paip... entah lahabau mana curi ntah... tetibe nak keluar cuci kereta pembuka paip dah tak dak... tapi aku jugak la yang salah sebab tak simpan balik lepas guna...

dah beli aku pun mesej adiba and rabitah suh stand by coz aku dah on da way nak gi amik mereka... actually aku plan dengan derang nak belanja makan... maklum la derang dah dapat masuk u... huhuhu... sedey nyer... and dalam ati aku berdebar nak mampus sebab nak lalu greenwood untuk pertama kalinya... tapi Alhamdulillah aku sampai depan umah rabitah dengan selamatnya...

dah amik derang, aku pun tanya mana derang nak gi... and kami pun decide nak gi makan pizza hut kat kepong...

sampai jek pizza, adiba and rabitah siap warning aku jangan amik set untuk 4 orang... hahahahaha terkenang pulak kenangan kekenyangan kat pizza hut KLCC time last day derang STPM... kenangan manis yang selalu dalam ingatan...

so aku pun order set untuk 2 org, add on 1 pepsi and 1 soup... and lasagna... hurm sedaappppp....

actually ada kisah yang berlaku dalam pizza tue... and sepanjang idup aku, aku mengaku la... tue la tindakan aku paling bijak... ahahahaha... biar la korang nak cakap aku perasan pun... memang aku perasan itu la tindakan aku paling bijak...

kitorang dah siap makan, then kami pun dah nak beransur balik la... so aku pun nak bayar... at the same time ada costomer baru masuk... so ada la sorang mamat waiter ni bawak menu book and pegi bagi dekat costomer yang baru masuk... kawan2 dia yang juga pekerja kat situ yang dok berkumpul dekat satu tempat bergelak ketawa dari mula aku masuk nie then cakap kat mamat nih... senyum kat costomer...

pastu mamat yang memang lahabau giler nih cakap depan costomer tue dan depan kami sumer... malas senyum costomer tak cantik... memang kurang hajau betul lah...

then aku pun panggil waiter tue untuk bayar... and bila dia bawak balance... aku pun minta dia panggilkan manager dia...

dah manager dia datang... pelagi aku pun meng"klorok" la manager tue... kesian dia terpaksa mendengar sumer tue... tapi this time bukan serang hendap yang aku buat... cuma kata2 nasihat dan pandangan seorang pelanggan yang suka makan PIZZA HUT... biar derang tau yang premis seperti itu sepatutnya profasional... huhuhu... maybe tu la last time aku makan kat pizza hut tu... huhuhu... kalo macam nie la servis... memang hampeh... and no wonder la pizza hut tu tak ramai orang...

p/s:teringat time makan kat domino's pizza wangsa maju dengan ayu, wanie and azri asyraf... bukan main kami dilayan bagaikan raja lagi... dari jauh sebelum masuk dah diberi senyuman... walhal belum tentu kami nak masuk ke situ... and bila dah masuk... ramai2 staff dia says welcome... selamat datang... wahhh bangga seh... and itulah yang costomer nak... dilayan bagaikan raja... bukan ker kami bayar goverment tax and service tax...

Monday, June 22, 2009

Thanks For Following My Blog Aizat...

hurm entri kali nie aku dedikasikan kepada pelajar aku yang bernama aizat... dengan ucapan terima kasih sebab follow blog saya... hurm ada pengikut yang ke 11...

okies la... citer la serba sedikit tentang dia nih... hurm aku rasa la... kisah ini bermula apabila aku nak buat spot check kelas dia... ada la seseorang yang aku aim dalam kelas tue bawak tepon... time tue dia form 4... then dia and the gang siap membantu memberi info tentang mereka2 yg membawa tepon dalam kelas dia nih... lanjutan dari itu jugak aku selalu jumpa dia dalam internet... sama cam aku... ape yang dia tak dak... myspace? facebook? ym? frienster? blog? sumer dia ada... ahahahaha... then one by one dia add aku... hurm and ada kot yang aku add dia gak... hehehehe... start dari situ aku jadi cikgu maya dia... hahahahaha... kat realiti aku tak ajar dia... tapi oke la...

it nice knowing you... and its nice having students such like u...

Sunday, June 21, 2009

Welcome to My New Housemate...

hari nie aku dapat housemate baru menggantikan suraya... hurm nama dia irdawati... org dia kecik jek... tapi lebih tua dari aku... dah kawen dan ada anak 2 org... hurm, actually dia kat sini sekejap jek... coz dia akan praktikal kat sekolah kak mar... so dia akan stay dengan kami sampai bulan 9... hurm at least kureng la sket sewa umah yang aku n kak mar perlu bayar...

so far nampak macam oke la... dan harap sepanjang 3 bulan nie oke la... wish us luck...

Friday, June 19, 2009

i'm getting better...

hurm hari nih dah masuk hari ke empat aku bawak haze pi sekolah... alhamdulillah segalanya berjalan lancar... dan aku harap hari2 mendatang pun akan berjalan lancar...

tadi tengah hari aku pi tengok kak azrina and her new born baby... cute betul baby dia... just 2 kg... kecik sungguh... tapi comel... hurm first plan tue ingat nak g ngan kete aku... tapi last2 aku kenselkan sebab aku still tak berani pegi lagi... takut beb... ahaks... so last2 kami pegi la ngan kak ina...

balik dari umah kak azrina tu... aku terus solat zohor kat sekolah... then plan trus nak gi Ong Tai Kim coz kunci yg aku duplicate tue tak leh digunakan... tapi fikir2 ada laptop kat belakang aku pun putuskan untuk balik dulu... balik tinggal laptop and beg trus gi OTK... then aku terus pegi sm teknik... sebenarnya nak pi servay jalan coz esok aku kena bawak students pegi situ... hurm 2 kalo pusing oke la... tak la takut sangat... semoga esok semuanya berjalan lancar... aminnnn...

Tuesday, June 16, 2009

Pengalaman Pertama Ke Sekolah

semalam hari pertama aku ke sekolah bersama haze... hahahaha ada 2 kisah yang melucukan... pertamanya secara automatik aku terjaga pukul 5.30 pagi... then siap2 and awal2 lagi aku dah prepare breakfast. pukul 6.30 pagi aku dah panaskan haze, and 6.350 pagi aku dah drive haze ke sekolah... sampai jek kat sekolah... gelap gelita and lawaknya tak dak sorang pun datang lagi... maka aku menjadi penunggu di depan grill pejabat... huhuhu...

kisah lawak kedua semalam, masa aku dah park haze and kuar nak amik beg... pak guard tegur aku... cikgu... kete tak dak lampu ker? hahahaha and time tue baru aku perasan yang aku bawak haze dari umah ke sekolah tadi tak bukan lampu... hahahaha... nasib la...

tapi Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... Semoga Allah selalu bersama aku...

p/s: Tapi betullah cakap adik... kehadiran haze menjadikan aku lebih bertanggungjawab... cuma sekarang aku perlukan masa untuk beradaptasi dengan semua nih...

Sunday, June 14, 2009

segalanya mungkin berubah...

hurm alhamdulillah... semalam haze dah selamat sampai ke depan rumah aku... kami bertolak hari jumaat... bapak ikut aku... mak tak... sedih jugak... sebab harapan aku nak mak ngan bapak sama2 datang... tapi di sebabkan tak dak sape nak jage baja2 subsidi, ayam itik and kucing kesayangan bapak... maka mak kata elok lah bapak yang pegi... sebab bapak lebih arif bab2 kete nih... so conclusionnya bapak pegi mak tinggal kat umah... aku pun pasrah jek... sebab niat di hati nak mak and bapak pegi pastu nak panggil abang didi suh turun umah kak ida... sebab kami belum penah sekali pun jumpa anak sedara kami yang kecik tue... coz ari tue dia lama sangat kat hospital... tapi sumer plan tue tinggal harapan jek ler... tak pe lah...

hari jumaat tue kami terus gi umah kak ida... tido kat sana semalam... plan nya sabtu tue baru bertolak datang umah aku... so malam tue tido dulu umah kak ida... bapak besa la bukan leh duk lama2 kat umah orang... dia mula rasa jemu... hahahaha...

sabtu tu... awal2 lagi kak ida dah masak... hurm dia kata lepas zohor la pi umah aku... senang semayang siap2... aku oke jek... kalo ikut idea bapak... hurm dia nak stay kat umah aku... tapi aku la tak berapa nak bagi sangat... bukan apa... rumah aku ni tak cukup kelengkapan... tak cukup kemudahan... rumah org bujang ler katakan... huhuhu

lepas zohor jek... kami pun bertolak la gi umah aku... abang kamarul bawak gen 2... kak ida bawak haze... hurm kok da kata bagi bapak rehat sket... takut dia pening pulak... hurm sampai umah aku dalam kul 2.30 petang... dah sampai angkut barang bawak masuk umah... aku bawak periuk nasik dari kampung... hehehehe alang2 tak dak org guna so aku bawak ler... pastu aku pau beras bapak 10 kilo... hahaha tak pe bulan depan dia beli lagi... and aku pau dapur kok da yang lama... actually dapur tu hadiah dari abang didi masa dia kawen dulu... skarang dia dah tak pakai sebab dah beli dapur canggih... hehehehe saja aku bawak... mana la tau kot2 su nak amik balik dapur dia... hurm...

dah siap angkut barang... bapak ajar aku bawak naik haze ke tempat parking... maklumlah umah aku atas bukit... hahahaha... so terpaksa la belajar dulu... so far time bapak ajar sumer nya oke... bapak siap suh bawak pi pusing kat sekolah lagi...and oke la... aku boleh bawak cuma kurang cekap jek...

dah pass ntuk bawak turun and bawak naik parking... so kok da pun kuar gi ronda2 beli makan... then kami makan la goreng pisang and roti yang kok da beli... kak tiyah and faris bukan main seronok datang umah aku... hurm entah ler kenapa... sumer anak2 sedara aku nie memang suka datang umah aku... makan minum lepak2 sekejap... then besa la bapak bukan leh duk lama2... dia pun ajak kok da balik... and as usual kak tiyah memang tak nak balik... huhuhu geram betul dengan dia... sebab cubby sangat... comel... hahahaha...

malam semalam aku tido sorang... sebab kak ma balik umah abang dia... malam nie entah ler... pukul berapa dia nak balik... aku pun tak tau... tadi pegi carrefour... saja nak test... ingat nakgi giant batu caves dekat sket... tapi aku tak berani nak lalu greenwook tu... kete banyak sangat... tapi so far alhamdulillah aku selamat sampai dan selamat balik... kira oke la kan... hehehehe...

mulai esok... hidup aku memang kena berubah sepenuhnya... aku kena bangun awal... sebab kena pegi sekolah awal... dulu jalan kaki tak kisah pasal berebut parking segala... and aku as cikgu disiplin tak leh suka2 nak parking kat mana2... kena cari tempat yang jauh dari pelajar... sebab nanti tak pasal2 haze aku calar... huhuhu minta simpang la... lifesyle pun kena berubah... huhuhu... tapi oke jugak la... bak kata adik aku melatih aku menjadi lebih bertanggungjawab... hahahaha... moga2 begitulah...

Wednesday, June 3, 2009

huhuhu... entah lerrrr

lately mak aku selalu sebut pasal kawen... dia selalu cakap itu ini tentang kawen...

"kalo la kok ni kawen... mak tak la risau sangat kok nie kat KL tue"

"tak dak ker cikgu2 lelaki bujang kat sekolah tue..."

"tunggu apa lagi... umur dah meningkat..."

dan macam2 lagi lah... huhuhu... selalunya aku dapat kekuatan dari mak... sebab mak tak penah sebut semua tue... dan aku dapat kekuatan dari situ... huhuhu... pagi tadi mak sebut lagi... duk lepak ngan mak kat laur umah lepas breakfast... mak cakap lagi pasal nih... then aku tanya mak... kenapa dulu time kok da and abang mak tak penah sebut pun... tetiba bila time aku mak sebut...

mak kata... time abang and kok da dulu tak sempat nak sebut... derang dah bawak balik calon, ni mak kata keje dah 2 tahun, tapi tak dak bunyi pun nak kawen...

huuuwaaaa... aku pun tak tau la apa perasaan yang ada dalam diri aku sekarang... dulu aku tak penah kisah, hurm bukan lah tak kisah... aku kisah jugak, dah 26 tahun hidup masih belum ada steady lagi... tapi at least aku tak penah jadikan sumer tue agenda utama sebab mak tak penah nak sebut... aku anggap kalo dah sampai masanya nanti ada rezeki, ada la... tapi sekarang bila mak dok sebut2 macam nih... aku jadi serba salah... aku jadi tak sedap ati...

kahwen... tanyalah sapa pun kat muka bumi tuhan nih... sape yang tak nak kawen... tapi nak buat macam mana masa untuk aku belum sampai... mungkin bakal suami aku tue sesat kat madagaskar... tak jumpa jalan nak datang malaysia... jadi lama la aku kena tunggu dia... huhuhu...

tapi bukan tu jer... banyak lagi yang ada dalam kepala otak aku... yer lah umur dah 26... huhuhu eda skarang dah anak 2... kawan2 yang len pun at least dah kahwen... tertekan la jugak... tapi tak la bermakna aku desperate sangat nak kawen... ada jodoh ada la... cuma kadang2 kalo fikirkan memang stress la jugak...

tapi... aku kadang2 terfikir jugak... sebenarnya dalam hati aku nie memang ada suka seseorang... hurm entah la ini cinta atau apa... dah 5 tahun aku simpan... aku pun tak pasti ini cinta atau bukan... tapi dia selalu dalam hati aku... entah la... aku dah try lupakan dia... tapi tak leh ar... katakanlah aku bukan dengan dia... cemana ek... apa akan jadi dengan aku... tapi tue tak penting... tapi macam mana aku nak buang dia dari hati aku sedangkan dah 5 tahun aku try buang dia dari hati aku tapi tak leh... boleh ker aku terima bakal suami aku kalo itu bukan dia... huhuhuhu...

itu yang keduanya... ketiganya... sebenarnya aku ni takut dengan komitmen... hahahaha... gelak la korang... tapi serius memang aku takut komitmen... aku tak suka kena kongkong... aku tak suka orang amik tau hal aku... aku tak suka orang asyik tanya aku nak gi mana, dari mana nak ke mana... aku tak suka... agaknya kalo aku kawen... boleh ker aku berkomitmen dengan pasangan aku...

hurm ada lagi sebenarnya keriasuan aku... boleh ker pasangan aku menerima aku seadanya... ye lah aku nie tak cantek, gemuk lak tue... huhuhu... rasa dulu pun kena reject sebab tue... sebab tue aku serik nak pikir2 lagi pasal sumer nie...

sekarang aku berserah kepada 2... pertama pada Allah... sebab Dia lebih tau apa yang terbaik untuk aku, aku redha dan aku terima apa juga yang diberikanNya pada aku... keduanya... aku berserah pada mak and bapak... biar derang yang tentukan jodoh aku... aku dah malas nak cari... biar mak and bapak jek tentukan... kalo derang suka... aku suka jek ler...

so... selama menanti masa itu datang... aku nak lengkapkan dulu apa yang tak lengkap... kumpul duit anta mak ngan bapak gi mekah, sambung belajar, and try jadi guru yang baik... wish me good luck...

and kepada semua kawan2 aku yang dah berkahwin, akan berkahwin dan dalam perancangan untuk berkahwin... selamat untuk semua... aku doakan kalian bahagia...

Tuesday, June 2, 2009

cuti cuti Malaysia

Selamat Datang Ke Malaysia... kepada semua pelancong-pelancong yang memilih malaysia sebagai destinasi pelancongan mereka... nikmatilah kebudayaan, makanan dan tempat2 menarik di negara kami yang indah ini...

saja promo untuk malaysia... hahahaha aku kan warganegara yang prihatin... hurm... skang aku tengah bercuti di kampung... best giler... bangun pagi breakfast, lepak, tengok tv, makan lagi, tengok tv lagi, kuar ngan haze and tanda kertas pekse... tu jek ler rutin aku 2 hari nih... hurm xsabar gak nak tunggu kakak tiyyah balik... sure heboh umah tok ngan wan nih... hahahaha...

aku nak install sebanyak2 nya ketenangan yang boleh untuk aku gunakan sebagai kekuatan bila dah buka sekolah nih... sure banyak yang menanti aku pas nih... huhuhu... sooo aku kena kuatkan hati dan jiwa... chaiyyyoookkk azni boleh!!!

neway... maybe aku rhat jap dari update blog nih... nanti buka sekolah baru aku update balik... nak menikmati sepenuhnya cuti yang ada... SELAMAT BERCUTI BAGI MEREKA YANG MENDAPAT CUTI... and bagi yang kena keje tue... teruskan usaha anda ke arah status pekerja cemerlang...