Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 24, 2009

Hari Yang Tenang, Enjoy, Sedih dan Marah Tapi Puas Hati...

Semalam selasa, aku tenang di sekolah sebab sume yang aku nak ajar aku dah ready dari awal... an tak seperti kebiasaannya aku ready untuk masuk upper 6... selalunya bila mengajr upper 6 aku akan berpeluh... tapi kali nie aku steady jek... ahahahaha... mungkin itulah kekuatan yangkita akan dapat bila kita mendekatkan diri dengan Allah... aku akui sebelum nih aku sedikit melekakan hubungan aku dengan Allah... tapi sekarang aku rasa Dia sudah kembali memerhatikan aku... Terima Kasih Ya Allah... teruskan memerhatiku... sebab dari situ aku dapat merasakan kasih sayang Mu padaku...

selepas sekolah aku pegi OTK... cari kepala paip... entah lahabau mana curi ntah... tetibe nak keluar cuci kereta pembuka paip dah tak dak... tapi aku jugak la yang salah sebab tak simpan balik lepas guna...

dah beli aku pun mesej adiba and rabitah suh stand by coz aku dah on da way nak gi amik mereka... actually aku plan dengan derang nak belanja makan... maklum la derang dah dapat masuk u... huhuhu... sedey nyer... and dalam ati aku berdebar nak mampus sebab nak lalu greenwood untuk pertama kalinya... tapi Alhamdulillah aku sampai depan umah rabitah dengan selamatnya...

dah amik derang, aku pun tanya mana derang nak gi... and kami pun decide nak gi makan pizza hut kat kepong...

sampai jek pizza, adiba and rabitah siap warning aku jangan amik set untuk 4 orang... hahahahaha terkenang pulak kenangan kekenyangan kat pizza hut KLCC time last day derang STPM... kenangan manis yang selalu dalam ingatan...

so aku pun order set untuk 2 org, add on 1 pepsi and 1 soup... and lasagna... hurm sedaappppp....

actually ada kisah yang berlaku dalam pizza tue... and sepanjang idup aku, aku mengaku la... tue la tindakan aku paling bijak... ahahahaha... biar la korang nak cakap aku perasan pun... memang aku perasan itu la tindakan aku paling bijak...

kitorang dah siap makan, then kami pun dah nak beransur balik la... so aku pun nak bayar... at the same time ada costomer baru masuk... so ada la sorang mamat waiter ni bawak menu book and pegi bagi dekat costomer yang baru masuk... kawan2 dia yang juga pekerja kat situ yang dok berkumpul dekat satu tempat bergelak ketawa dari mula aku masuk nie then cakap kat mamat nih... senyum kat costomer...

pastu mamat yang memang lahabau giler nih cakap depan costomer tue dan depan kami sumer... malas senyum costomer tak cantik... memang kurang hajau betul lah...

then aku pun panggil waiter tue untuk bayar... and bila dia bawak balance... aku pun minta dia panggilkan manager dia...

dah manager dia datang... pelagi aku pun meng"klorok" la manager tue... kesian dia terpaksa mendengar sumer tue... tapi this time bukan serang hendap yang aku buat... cuma kata2 nasihat dan pandangan seorang pelanggan yang suka makan PIZZA HUT... biar derang tau yang premis seperti itu sepatutnya profasional... huhuhu... maybe tu la last time aku makan kat pizza hut tu... huhuhu... kalo macam nie la servis... memang hampeh... and no wonder la pizza hut tu tak ramai orang...

p/s:teringat time makan kat domino's pizza wangsa maju dengan ayu, wanie and azri asyraf... bukan main kami dilayan bagaikan raja lagi... dari jauh sebelum masuk dah diberi senyuman... walhal belum tentu kami nak masuk ke situ... and bila dah masuk... ramai2 staff dia says welcome... selamat datang... wahhh bangga seh... and itulah yang costomer nak... dilayan bagaikan raja... bukan ker kami bayar goverment tax and service tax...

2 comments:

Deebs said...

hahaha..mamat lahabau tu nasib baik je ckg ade kat situ.kalo x,free2 je dpt penampar sekali..

Nurul Hazwani said...

hahha,dominos!!! last mkn ngan ckgu tuh ;( HAHAHHA