Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 3, 2009

huhuhu... entah lerrrr

lately mak aku selalu sebut pasal kawen... dia selalu cakap itu ini tentang kawen...

"kalo la kok ni kawen... mak tak la risau sangat kok nie kat KL tue"

"tak dak ker cikgu2 lelaki bujang kat sekolah tue..."

"tunggu apa lagi... umur dah meningkat..."

dan macam2 lagi lah... huhuhu... selalunya aku dapat kekuatan dari mak... sebab mak tak penah sebut semua tue... dan aku dapat kekuatan dari situ... huhuhu... pagi tadi mak sebut lagi... duk lepak ngan mak kat laur umah lepas breakfast... mak cakap lagi pasal nih... then aku tanya mak... kenapa dulu time kok da and abang mak tak penah sebut pun... tetiba bila time aku mak sebut...

mak kata... time abang and kok da dulu tak sempat nak sebut... derang dah bawak balik calon, ni mak kata keje dah 2 tahun, tapi tak dak bunyi pun nak kawen...

huuuwaaaa... aku pun tak tau la apa perasaan yang ada dalam diri aku sekarang... dulu aku tak penah kisah, hurm bukan lah tak kisah... aku kisah jugak, dah 26 tahun hidup masih belum ada steady lagi... tapi at least aku tak penah jadikan sumer tue agenda utama sebab mak tak penah nak sebut... aku anggap kalo dah sampai masanya nanti ada rezeki, ada la... tapi sekarang bila mak dok sebut2 macam nih... aku jadi serba salah... aku jadi tak sedap ati...

kahwen... tanyalah sapa pun kat muka bumi tuhan nih... sape yang tak nak kawen... tapi nak buat macam mana masa untuk aku belum sampai... mungkin bakal suami aku tue sesat kat madagaskar... tak jumpa jalan nak datang malaysia... jadi lama la aku kena tunggu dia... huhuhu...

tapi bukan tu jer... banyak lagi yang ada dalam kepala otak aku... yer lah umur dah 26... huhuhu eda skarang dah anak 2... kawan2 yang len pun at least dah kahwen... tertekan la jugak... tapi tak la bermakna aku desperate sangat nak kawen... ada jodoh ada la... cuma kadang2 kalo fikirkan memang stress la jugak...

tapi... aku kadang2 terfikir jugak... sebenarnya dalam hati aku nie memang ada suka seseorang... hurm entah la ini cinta atau apa... dah 5 tahun aku simpan... aku pun tak pasti ini cinta atau bukan... tapi dia selalu dalam hati aku... entah la... aku dah try lupakan dia... tapi tak leh ar... katakanlah aku bukan dengan dia... cemana ek... apa akan jadi dengan aku... tapi tue tak penting... tapi macam mana aku nak buang dia dari hati aku sedangkan dah 5 tahun aku try buang dia dari hati aku tapi tak leh... boleh ker aku terima bakal suami aku kalo itu bukan dia... huhuhuhu...

itu yang keduanya... ketiganya... sebenarnya aku ni takut dengan komitmen... hahahaha... gelak la korang... tapi serius memang aku takut komitmen... aku tak suka kena kongkong... aku tak suka orang amik tau hal aku... aku tak suka orang asyik tanya aku nak gi mana, dari mana nak ke mana... aku tak suka... agaknya kalo aku kawen... boleh ker aku berkomitmen dengan pasangan aku...

hurm ada lagi sebenarnya keriasuan aku... boleh ker pasangan aku menerima aku seadanya... ye lah aku nie tak cantek, gemuk lak tue... huhuhu... rasa dulu pun kena reject sebab tue... sebab tue aku serik nak pikir2 lagi pasal sumer nie...

sekarang aku berserah kepada 2... pertama pada Allah... sebab Dia lebih tau apa yang terbaik untuk aku, aku redha dan aku terima apa juga yang diberikanNya pada aku... keduanya... aku berserah pada mak and bapak... biar derang yang tentukan jodoh aku... aku dah malas nak cari... biar mak and bapak jek tentukan... kalo derang suka... aku suka jek ler...

so... selama menanti masa itu datang... aku nak lengkapkan dulu apa yang tak lengkap... kumpul duit anta mak ngan bapak gi mekah, sambung belajar, and try jadi guru yang baik... wish me good luck...

and kepada semua kawan2 aku yang dah berkahwin, akan berkahwin dan dalam perancangan untuk berkahwin... selamat untuk semua... aku doakan kalian bahagia...

No comments: