Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 28, 2009

Hidup Ini Hanyalah Sementara...

hurm ari nie setelah sekian lama menyepikan diri dari mengupdate blog nih, aku pun tererak ler ati untuk mengupdatekan blog yang dah keusangan nih... huahuahuahua... bahasa...

hurm ari nie adalah hari menerima kesan kemalasan semalam... dek kerana malas nak buat keje semalam, maka ari nie aku menerima kesannya... bangun lewat 5 minit dari kebiasaan, then datang sekolah lambat 5 minit dari kebiasaan... then aku terkejar2 buat slide powerpoint untuk kelas 8.5 pagi... masuk kelas lambat, patut 8.50 pagi aku masuk kul 9.15 pagi... dari aku masuk kelas tak dak preparation, baik aku masuk lewat... masuk2 jek tengok ada abdul rahman and aini jek... huhuhu yang lain2 tak datang... so tak kan aku nak ngajar 2 org jek... then aku pun suruh derang buat keje sendiri lagipun derang tengah buat teks untuk pidato aman... hurm well good luck aman...

hurm the rest of my day akan tenang dan bahagia... insyaAllah...

by the way... terima kasih diucapkan kepada Saudara Mohammed Shakiran Bin Abdul Kadir sebab sudi menderma untuk tabung pembangunan surau SMK Gombak Setia... semoga Allah membalas keikhlasan anda...

and for those yang sudi ingin menderma bolehlah khabarkan kepada saya... hehehehe promote sket...

Friday, July 17, 2009

Percaya Dan Kembali Kepada Tuhan...









Sekitar majlis bacaan yasin, memohon kepada Allah supaya dikembalikan LCD yang hilang... dan Alhamdullilah, sekolah mendapat kembali LCD yang hilang tersebut... Subhanallah... Maha Suci Allah...
Semoga yang mengetahui kisah ini akan kembali kepada Allah... terutamanya Aku...




Wednesday, July 15, 2009

Dia Ibuku...

tajuk kat atas rasanya mcm tajuk sebuah filem dolu-dolu... kalo x silap lakonan noorkumalasari... hurm dan entri aku ari nie ada ler sikit2 menyentuh tentang itu...


aku ada seorang pelajar harapan... actually dia antara mereka2 yang aku harapkan menjadi yang terbaik... pelajar cemerlang akademik dan bersahsiah baik... dia seorang pengawas... tapi aku tak mengajar dia... aku cuma guru pengawas... dan aku harap biar la aku dapat create dia menjadi pelajar yang cemerlang dari segi sahsiah...


alkisahnya bermula pagi ini... aku sebenarnya dah lama mendapat laporan bahawa dia selalu lambat turun bertugas... dan jarang memakai tai sewaktu bertugas... memakai tai dan melipat lengan baju adalah kesalahan mandatori bagi seorang pengawas... di sekolah aku la... hehehehe


pagi nie aku berkesempatan berjumpa dengan dia... so aku tanya dia, kenapa selalu lambat bertugas... then dia cakap dia ada masalah keluarga...


quite surprise dalam hati sebab so far dia yang aku kenal, mempunyai keluarga yang baik... dan gumbira...


dia ceritakan masalah dia pada aku... and dipendekkan cerita dia berkecil hati dengan mak dia, sebab mak dia menghalang dia untuk buat something yang dia suka...


aku nampak mata dia merah... aku tau dia sedih... tapi inilah pertama kali aku memberi nasihat dengan baik... aku rasa tentu mak dia jugak sedih... huhuhu


cuma harapan aku pada dia dan semua yang lain... ingatlah... mak, mama, ibu, umi, mummy atau apa jugak namanya... dialah yang mengandung dan melahirkan kita... kemana kita pergi, kita masih membawa darah yang sama dengannya... dan tidak ada mak, mama, ibu, umi, mummy atau siapa jugak namanya yang mahu melihat kita jatuh terduduk menyembah bumi dengan kegagalan... mereka hanya mahukan yang terbaik untuk kita... dan kadang2 kala mereka akan membuatkan kita rasa dikongkong hanya dengan tindakan mereka untuk kebaikan kita...


mak... kok nie sayang mak sangat2...

Monday, July 13, 2009

Hidup Sederhana...

tajuk di atas mungkin tidak berkaitan dengan apa yang akan aku perkatakan... cuma terlintas kat kepala otak jek... hehehehe

tengah2 melayan facebook, aku nampak member matrix aku faizal tulis komen, terlintas plak nak tanya pasal anak dia... coz dulu masa lahir baby dia tak menangis... huhu... so aku pun post comment kat status dia tanyakan samada anak dia dah sihat ker...

then berita yang aku dapat adalah sebaliknya, baby faizal dah meninggal... selepas 7 hari lahir... huhuhu tersentuh hati aku... aku tak sangka pulak jawapan yang aku dapat mcm tue...

bila ini berlaku, kadang2 aku rasa mcm aku nie kawan yang ntah hape2... tak tau pun kesusahan member...

ya Allah... aku lalai dalam menjaga hubungan ku dengan sesama manusia... ampun kan aku...

p/s: semoga baby faizal di cucuri rahmat, dan semoga faizal dan isteri bersabar dengan ujian Allah, aku tau mereka ada manusia yang dipilih Allah untuk melalui ujian ini sebab mereka mampu... dia menanti kalian dipintu syurga...

Ku Gembira Sentiasa...

hahahaha... sejak balik dari pangkor nih, aku selalu menyanyikan lagu nih... lagu tema scout emulsion... hahahaha... entah ler rasa best and tenang bila menyanyikan lagu tue...

hurm memang ada banyak perubahan bila balik dari pangkor... aku lebih bersemangat dan lebih rajin, cuma ada ler sket2 masa nyer aku malas... ahaks...

aku lebih memikirkan diri aku... aku lebih pandai menguruskan stress... dan aku harap akan dapat memaintainkan semangat nie sampai bila2...

pray for my luck yeah...

Sunday, July 12, 2009

Aku Dan Diriku...

hahahaha... hurm teringat2 irama lagu aku dan dirimu nyanyian ari lasso and bunga citra lestari... bukan apa, sebab petang tadi aku pasang lagu nih time makan2 dengan pelajar tingkatan 1...



petang tadi ada jamuan minum petang untuk meraikan pelajar kelab kelas tingkatan 1... hurm Alhamdulillah semua nya berjalan lancar... bermula dari pagi tadi aku struggle membuat slaid movie maker... hurm actually bermula dengan program motivasi kelab kelas ari tue... aku start buat slaid movie maker... then sampai kehari ini sumer program under kelab kelas automatiknya aku dilantik menjadi ajk dokumentasi... hurm best jugak... post baru... hahahha belum pernah try...



so tadi sekali lagi aku ditugaskan untuk buat slaid movie maker untuk program hari nie... hurm dan Alhamdulillah segalanya berjalan lancar...

Friday, July 10, 2009

Hidop Gumbhira...

life suppose to be fun... hidup mesti gembira kalo dalam bahasa melayunya... dan aku sekarang sedang menyusun strategi untuk hidup gembira... bagaimana?

hurm buat apa yang aku suka, pergi mana aku nak pergi, kawan dengan siapa yang aku nak, berhenti bersangka buruk dan selalu bersangka baik... and buat hanya benda2 yang menyenangkan hati... itulah cara untuk aku ingin hidup bahagia...

persetankan sahaja manusia2 yang dengki dan suka komen belakang tue... mereka tidak lebih dari hanya unta2 yang berbonggolkan air sahaja... tidak ada apa yang boleh dibanggakan...

ehhh... terasa ker? kalo terasa tue, makna nya andalah manusia yang suka komen belakang tue...

hahahaha... satu... kosong...

Thursday, July 9, 2009

Life is full of surprise...

hurm hidup nih penuh dengan kejutan... tapi itulah yang membuatkan hidup nie bahagia dan gembira... bagi yang menerima kejutan, ada gembira, ada yang sedih, ada yang mungkin pengsan, ada yang relax and mcm2 expression... hurm... ada setengah nyer dah tau pun yang dia akan menerima kejutan, cuma tak tau apa dia...

hurm itulah yang berlaku... hurm tapi tadi aku rasa semua dah tau keadaan masing2... heheehe... dan aku tumpang berbangga... mesyuarat tadi aku rasa mcm langkah pertama kepada perubahan besar-besaran...

Pn Siti Ramlah, PK HEM aku dapat kenaikan memangku jawatan DG52 atas tiket tingkatan 6, dengan itu sekaligus dia tidak boleh memegang jawatan pentadbir selepas mendapat surat tawaran... aku rasa dia dah tau kejutan tue... dan aku rasa dia sangat gembira dengan apa yang dah dia tau... TAHNIAH Pn Siti... saya tumpang bangga... cuma sedih sebab dapat jadik SU HEM dengan Pn sekejap jek... tapi seronok la keje dengan Pn Siti Ramlah nih...

kejutan kedua adalah berita gembira kepada hampir 15 org guru yang mendapat anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC)... hurm aku tumpang bangga dengan derang... huhuhu sedey ler nama aku tak dak... ahahahaha lawak jek... aku belum layak daaa... tak sah jawatan lagipun... tapi at least itu menjadi satu motivasi untuk aku terus bekerja dengan lebih baik... tahniah geng... jangan lupa belanja yer... hehehehe... and jangan lupa doakan aku dapat juga APC nih bila layak nanti...

kejutan ketiga adalah kenaikan dan surat tawaran untuk guru2 yang mengajar tingkatan 6... hurm ada ler beberapa org guru termasuk lah GKMP kemanusiaan, GKMP teknik dan vokasional, GKMP bahasa... hurm so maknanya mereka perlu melepaskan jawatan mereka sebagai GKMP... dan ada lah jugak beberapa org guru lain yang mengajar form 6... tapi nama aku tak dak!!!! huhuhu tak pe la... aku ni kan baru setahun jagung... mana la layak dapat sumer tue lagi... sekali lagi itu sebagai motivasi untuk menjadi lebih baik...

hurm cuma ada satu lagi kejutan yang aku nanti2 kan... siapakah akan menggantikan Pn Siti Ramlah sebagai PK HEM?!!! tertanya2 jugak... tapi aku harap org yang ada dalam kepala aku sekarang nie yang naik jadik PK HEM... hehehehe yang pasti org tue bukan aku lah... hahahaha... heharap dia ler... seronok bekerja dengan dia... dan aku harap dapat bekerja dengan dia...

and also post GKMP bahasa, kemanusiaan dan teknik vokasional... agak2 siapa yang layak yer?

Wednesday, July 8, 2009

Hula Hoop...

hurm ari nie setelah beberapa hari celcom broadband aku buat hal... akhirnya dapat juga aku connect ke internet... rupa-rupanya dah lama dia kehausan duit aku... hahahaha... so tai lepas gi bayar kat celcom centre... maka aku pun dapat le bergumbira dengan celcom broadband nih... hehehehehe



tadi penilai dari AKPK datang untuk mengaudit akaun sekolah... hurm sekali lagi kerana sekolah kami masuk pertandingan kewangan anjuran AKPK... ape AKPK tue korg cari ler makna nyer sendiri kat internet yek...



hurm boleh dibuat kesimpulan... bahawa pengetua aku nih memang suka masuk pertandingan... hahahaha... hurm tak pe bagus jugak kalo menang dapat hadiah, nama pun glamer sket... tak yah ler sibuk2 nak pening2 kepala nak explain gombak setia tue kat mana...



pepun... aku tetap suka dengan hidup aku sekarang... i love it so much... nak2 bila aku dapat dengan 1 khabar angin yang sangat menggumbirakan petang tadi... dan harapnya menjadi kenyataan... hurm ape khbar angin tue... nanti aku bagitau... sebab kalo cakap sekarang,xbest... hahahha xsurprise... hehehehhe cuma ingin aku tegas kan disini... berita ini bukan la berita perkahwinan aku... hahahahha...

Monday, July 6, 2009

leasure day... i like it...

hurm weekend kali nih aku memang apply betul2 apa yang dah aku belajar time kursus ari tue... hehehehe aku just dok saja tanpa buat apa2 keje sekolah... sabtu tue aku kemas rumah... hehehehe... seluruh rumah aku kemas... licin bersih... ahad tue aku plan ngan kak mar, masak laksa penang... and untuk pertama kalinya aku berjaya buat laksa penang aku sendiri... wahahaha dah boleh kawen nampak... kahkahkah...

laksa penang tue ku sedekahkan kat jiran2 aku... alhamdulillah syukur... rezeki yang ada dikongsi bersama...

and hari nie pulak... ada hari pengambilan report kad... dan sekali lagi aku relax... hurm alhamdulillah... syukur... boleh aku fokuskan nak ceriakan bilik PPSMI nie and disamping main barn buddy... hehehehe aku dah mula ketagih dengan game nih...

well semoga stress level aku akan terus berada di tahap minima... hehehehe aku akan cuba sebaik mungkin... insyaAllah...

oke... lepas nih aku nak gi care4 nak uruskan pasal pembelian tv baru... mati kutu kami sumer rumah takdak tv... huhuhu

p/s: suddenly, aku rindu dia giler2... huhuhu... kenapa yer?

Saturday, July 4, 2009

Pangkor Version 2

isnin sampai khamis lepas aku bertapa dipangkor untuk kali ke duanya... dulu first time ke pangkor sebab induksi... kali nie pulak untuk menghadiri kursus pengurusan stress... hurm disebabkan experience kali pertama dulu, so second time tak la so hard sangat... aku amik bus monday morning sampai petang kat jeti lumut... hurm then dah check in aku pun pe lagi amik ler peluang kuar jenjalan kat pantai.. hurm selepas setahun, pangkor tak banyak berubah...

tapi apa yang pasti aku memang menghilangkan stress aku disini... sumernya aku buang jauh2 ke tengah laut... shopping, island hopping, island touring, and mandi laut... hahahaha sumer yang tak aku lakukan masa first time aku datang sini...

and next time aku dah plan ngan kak mar untuk datang sini for the third time... kali nie memang datang untuk bercuti... hehehehe its seem macam aku dah jatuh cinta dengan Pulau Pangkor...