Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 27, 2009

Dugaan Semoga Aku Dekat Dengan Nya

hari nie aku pegi servay tempat jamuan untuk pengawas... hurm dah jumpa tapi tempatnya aku rahsiakan dulu...

balik dari situ ku ke sekolah setle kan soalan lower 6 esok... hurm dah siap print aku pun pi potostat... masa tengah potostat... aku dapat call dari kak mar hosmate aku suh aku balik cepat sebab umah kena PECAH!!! dalam hati aku terus teringat TV LCD aku, sebab dalam umah aku tue menda paling senang di angkat adalah TV tue lah... hurm dalam aku aku slow2 redha... redha jek ler walaupun jauh sebenarnya aku memang nervouse... selesai jek menguruskan fotostat aku pun balik... dan seperti yg kujangkakan TV LCD tue memang dah tak dak ler kat situ...

redha dalam hati tapi perasaan bercampur baur... minyak kete lak dah merah... huhuhu tanpa sedar...

masuk tengok dalam umah dan Alhamdulillah bilik aku selamat... cuma bilik hosmate aku jek ler kena pecah dan kena semakkan... hurm kesian juga...

petang tadi dah report polis... tapi besa ler... sekadar report jek ler... yang len tu jangan harap lerrrr...

tapi sekurangnya dugaan nie lebih mendekatkan aku dengan Allah... aku lebih redha dan mengharapkan petunjuk dia...

Semoga Allah bersamaku walaupun kadang2 aku selalu gagal untuk bersamanya

Monday, October 26, 2009

Hari Yang Tak Berapa Tenang

hari nie hari yang tak berapa tenang untuk aku... sebab banyak sangat keje dalam list yang belum aku buat...

1. belum marking paper lab upper 6
2. belum semak kertas gerak gempur upper 6
3. belum print paper final exam lower 6
4. belum buat skema paper final lower 6
5. belum key in markah kak rabiah

hohohoho... npk sikit... tapi sebenarnya banyak... hurm tak pe buat slow2...

tadi pagi ada program bersama bonda... untuk pelajar upper 6... hurm oke ler... heharap derang dapat semangat yang tinggi...

hurm aku tengok citer sumpah bunian nie naik fedup plak... malas aku tengok

Friday, October 23, 2009

Bonus...

hurm tak sia2 menderita awal... sekurang2 nya senang sekarang... hehehehe

Pernah Tak Anda Terfikir...

kadang2 aku dok saja2 terfikir juga... dengan pencapaian yang dah aku capai nie... rupanya ada ramaiii yang menyumbang kepada kejayaan aku... hurm yer lah yang nyata tu memnag la kita ingat... mak ayah, guru-guru, kawan2... paling tidak pun kalo nak tambah lagi jiran2... tapi kadang2 kita lupa pada mereka yang memberi sumbangan-sumbangan kecil yang menyebabkan kita berjaya... ehems... bukan kita lah... aku... hehehehehe...

sape ek...

hurm kalo dalam idup aku banyak... tukang kebun, apek kedai runcit, mak cik kantin, driver bus, pak guard, dan ramai lagi... hurm tu baru manusia... ntah haiwan dan tumbuhan pun ada yang menyumbang kepada kejayaan aku...

kenapa aku kata mereka berjasa dan menyumbang pada kejayaan aku...

tukang kebun... kalo tak kerana dia dah membersihkan kawasan sekolah dan menyediakan persekitaran yang baik untuk aku... tak mungkin aku akan dapat belajar dengan baik...

apek kedai runcit... kalo tak kerana dia menjual barang2 keperluan pembelajaran aku mcm pen, pensel, pembaris... tak mungkin aku dapat belajar dengan sempurna

mak cik kamtin... kalo dia tak masak yang sedap2 dan bersih... tak mungkin aku akan dapat belajar dalam keadaan lapar...

driver bus... hurm kalo dia tak hantar aku pi sekolah... cemana aku nak belajar...

banyak sebenarnya orang yang kita lupa nak berterima kasih... dan ramai sebenarnya tanpa sedar membantu kita untuk mencapai tahap yang dah kita capai... so nasihat aku pada yang membaca entri ini ucapkanlah TERIMA KASIH bila masa yang ada... jangan di tangguh takut nanti tak sempat...

mcm aku sekarang... kalo nak ucap terima kasih pun aku dah tak ingat wajah mereka2 ini... tapi nasib baik setiap kali aku berurusan dengan mereka aku akan berterima kasih... hurm terima kasih semua...

Wednesday, October 21, 2009

Susah Arrr...

kadang2 aku rasa baek aku duduk sorang2... lagi bagus... sebab apa, kalo apa2 yang berlaku aku tanggung sendiri... susah ada hosmate...

agaknya sebab nie la kak tun suka dok sorang... lampu kat dapur tu dah lama tak menyala... wiring maybe... aku saja buat bodo... dia pun buat bodo jek...

bil letrik pun aku saja buat bodo, dia pun buat bodo...

toilet tue, tiap kali aku cuci selalu jek pastu ada rambut berjejeran kat lubang air... bila mandi air tersekat... aku tau bukan rambut aku, sebab aku cuci rambut seminggu dua kali jek... dia lak ari2... tapi tak reti cuci toilet... seminggu aku balik, seminggu toilet tak cuci... fed up ler cam nie...

tu belum kira sapu sampah lagi... huhuhuhu...

tak der ker kat mana2 ada rumah sewa yang murah2... aku tak mampu la kalo mahal sangat... huhuhu memang nekad la... kalo ada rumah sewa aku memang nak keluar dari sini...

Wednesday, October 14, 2009

Salam Sayang...

PMR dah selesai... fuhhh nafas lega dapat ditarik oleh semua pelajar tingkatan 3...

cikgu2 pun tumpang lega...

aku?! lega satu episod... masih ada lagi 1 episod... upper 6...

hurm... lagi 1 lebih jek nak pekse... hurm heharap mereka bersedia...

whatever pun... life must go on... walaupun aku rasa tahap kesihatan aku berada di tahap yang tidak bagus... kenapa ek... hopefully tak dak ape2... mungkinnn... Allah sedang menguji aku dan mengingatkan aku agar tidak lupa padanya...

Wednesday, October 7, 2009

Selamat Hari Lahir

Shakiran...

HAPPY BIRTHDAY!!!

semoga ko bahagia, lebih berjaya, kuat, tabah dan sentiasa diberi perlindungan dari kejahatan dan kemungkaran...

Hal Yang Melegakan dan Hal Yang Menyedihkan

Melegakan bila borang pengesahan aku dah siap di uruskan... bukan nyer lama... tapi perangai memendam dok melengahkan keje tu yang melamakan tue... huhuhu... tapi pe pun Alhamdulillah semua nya berjalan lancar...

Menyedihkan bila kawan lama aku masa praktikal dulu kehilangan anak nya yang baru dilahirkan pada julai lalu... 15 minit selepas dilahirkan... huhu dan aku baru tau hari nie... doa aku semoga dia kuat dan tabah menghadapi dugaan... mungkin Allah merencanakan yang lebih baik pada masa akan datang...

Tuesday, October 6, 2009

Panas Hati, Geram dan Marah...

aku panas hati hari nie... panas hati dengan beberapa orang disekeliling aku...

kisah 1...

hari nie aku pi jumpa kerana sekolah aku... bertanyakan status permohonan untuk pengesaha jawatan aku yang aku antar bulan 4 ari tue... dan banyak kali aku tanya, jawapannya tunggu ler pengesahan... skarang dah 6 bulan lebih belum sampai apa2 jawapan... last2 ngok ngek ngok ngek baru dia cakap belum anta lagi... aku terkejut...

tak anta laggggiiiieee... biar betul dah 6 bulan... alasan nya banyak keje and susah nak kira2 ape kebende ntah... wahhhhh panas ler aku... aku terus blah dari situ tak cakap apa... tergama sebenarnya... huhuhuhu...

dalam hati aku nie dah maki hamun dah... nak kire ape sampai 6 bulan tak anta2 lagi... giler... bz konon... yang ko dok sembang and lepak kat kantik berjam jam tue peciter? panas hati aku...

saat tue aku rasa aku tak tau nak citer kat sapa... sapa yang boleh bela aku... and time tue aku sedar kalo cikgu nie ada masalah... dia memang tak dak tempat nak mengadu...

last2 aku turun makmal... citer kat kak ina... tapi sekadar citer jek ler... aku dok kejap and then aku buat keputusan nak balik...

dok dalam kete sambil tunggu enjin panas aku tepon kak ani... kerani lagi sorang tue tanya dia cemana... discuss punya discuss kak ani cakap dia akan cakap dengan kerani tue suruh buat... and aku pegang janji tue...

janji aku aku nak tunggu seminggu lagi... kalo tak buat juga aku nak report kat pengetua... and kalo pengetua buat tak tau atau banyak cakap aku nak report terus kat kementerian... kalo dah dapat jugak aku nak tulis kat surat khabar... itu nekad aku... biar derang tau siapa aku... ingat aku diam so bleh perlekehkan aku...

and aku nak duduk kat ofis tue... kalo aku tengok dia duk relax aku akan tanya surat pengesahan aku dah buat ker? biar dia rasa... sape suh cari pasal ngan aku... hah amik kau... aku tak penah buat taik dengan ko tetibe jek ko cari pasal ngan aku... siap ko...

Friday, October 2, 2009

Semoga Berjaya

Hari nie hari terakhir aku dengan 3 harmoni... selepas ini mereka akan menempuhi peperiksaan PMR...

doa aku semoga mereka dapat berubah dalam masa yang singkat ini... semoga mereka insaf dan semoga mereka dapat menjawab soalan exam dengan baik...

disini juga aku memohon kepada yang membaca blog ini... doakanlah kejayaan anak2 muridku... bukan mendoakan mereka untuk mendapat A dalam sains... tapi cukuplah sekadar mendapat keputusan yang terbaik yang pernah mereka capai sepanjang hidup mereka... itu dah cukup memuaskan hati aku...

disini juga aku menghalalkan semua ilmu yang telah aku berikan dan aku maafkan semua dosa2 dan kesalahan yang aku dah buat...

3 Harmoni... buat lah yang terbaik untuk masa depan awak... saya akan selalu mendoakan kejayaan awak dunia dan akhirat