Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 31, 2009

Syukran Syukran...

hurm entri nie lanjutan dari entri semalam... at last korg tau pukul berapa aku angkat brang?... pukul 11.30 malam... fuhhh...

menangkap kata2 shakiran... nasib baek tak dak polis... kalo tak sure dia kata kami perompak... huahuahua...


hurm dan skang aku tengah menyelongkar balik satu2 barang yang dah cantik2 aku masukkan ke dalam kotak...

huarggg... malam nie sejuk sket walaupun nampak sangat penat dengan barang2 yang banyak... tak pe, aku menagingatkan hati aku agar melakukannya dengan tenang dan ikhlas...

k lah nak sambung mengemas... gumbira!!!!



sebab esok kak tiyyah and adeq faris nak mai... hehehehe hurm neway u all... HAPPY NEW YEAR!!!



Wednesday, December 30, 2009

Bengang!!!

tajuk entri aku nie memang sama dengan tajuk lagu akim... hehehehe tapi tak sama... sebabnya aku memang bengang dan bukan untuk menghiburkan org...

aku sekarang berada di rumah lama aku yang dikelilingi lautan barang2... ada meja, ada almari, ada rak pinggan dan mcm2 lagi... dan lappy aku nie pun sebenarnya duduk diatas almari... hehehehe meja dalam bilik...

actually aku bengang sebab semalam aku call owner lori sewa untuk sewa lori nak pindah umah... bunyi nyer tue mcm comfirm jek... aku pun senang hati... dan bersyukur dipermudahkan urusan...

tup... tup ari nie bila sampai masanya... aku call balik org tue... cara dia cakap cam org hilang ingatan... lupa yg aku sewa lori dari dia... huhuhuhu... ckp pun cam org isap dadah... heeeeeee ntah ler... walhal semalam siap mintak alamat lagi... memang bengang la tahap cipan, gaban sumer ada lah...

then janji punya janji dari pukul 5.30 sampai pukul 7.30 tak sampai2... then aku coll shahidah member aku... huhuhuhu mintak no fon lori sewa kot2 dia ada... then dia pun bagi... aku pun cal... kali nie pun sama... cara cakap mcm memang boleh comfirm dtg la la... then aku sms alamat bagi dia... then...................sennyap...

sejam lepas tue aku sms tanya dapat ker datang............... then......... senyap...

aku dah malas nak ckp... aku suh kak mar ckp... boleh dia kata tak perasan aku sms alamat... huishhh bengang kali ke dua...

dan sampai saat nie aku tak pasti yang dapat ke tak aku pindahkan barang aku nie mlm nie jugak... huahuahuahua...

SUPERMAN.... MAI LA TOLONG AKU ANGKAT BARANG NIE MASUK UMAH BARU AKU!!!!

Monday, December 28, 2009

Kota Penuh Tipu Daya...

finally aku dah sampai gombak dengan selamatnya...

Alhamdulillah... Syukur...
dan ari nie jugak mungkin menjadi permulaan kepada semua yang akan berlaku selepas ini... dan aku harap segalanya baik2 saja...
esok mesyuarat kali pertama... hurm maknanya ada la tugasan baru yang menanti... cuma aku harap aku akan dapat buat lebih baik... hurm 2010 nie mcm ada semangat baru...
aku harap akan di permudahkan urusan untuk masuk ke umah baru tue... hurm harap senang la... dan berkekalan lamanya... aku nie sebenarnya malas nak pindah2... dah la banyak barang... nak mengemas tu pun satu... actually umah yg aku duduk skang dah oke... cuma yang tak best nya sejak kejadian masuk umah ari tu umah nie dah jadik semacam jek... tu yang tak syok duduk tue...
aku harap jugak 2010 menemukan aku dengan kebahagiaan... aku dah penat berduka dan aku dah penah bersedih... so aku harap aku akan mendapat kebahagiaan pada 2010...
hurm harapan aku jugak supaya aku dapat jadi cikgu yg baik... hehehehe... tu pun kalo dapat pelajar yg baik... hehehehe
kepada semua follower aku and jugak yang terjumpa blog ni secara tak sengaja... sila la doakan aku yer...

Monday, December 21, 2009

26 Tahun

19 disember yg lalu genap umur aku 26 tahun... tapi entah ler... aku tak pasti apa pencapaian aku setakat nie... walaubagaimana pun aku bersyukur dengan apa yg aku ada... Alhamdulillah syukur...

hari nie plak aku meniti last2 day dirumah... huhuhu lusa akan berangkat balik ke KL... tapi maybe staying dengan kakak aku dulu... then 25 atau 26 baru aku balik gombak... uruskan pasal pindah umah... pastu nak kemas lagi... aku harap sangat umah tue bleh masuk by 25 nie... paling lewat 27... kalo tak kalut jugak dengan skolah reopen...

19 disember ari tu jugak aku pi mjlis kawen ija... hurm akhirnya ija bertemu dengan seseorang yg telah ditakdirkan untuk dia... Alhamdulillah aku tumpang gembira... kat majlis tue jugak aku jupe wan dan nor... tengok nor tak banyak berubah... still mcm nor yg aku kenal... tapi wan banyak jugak perubahannya... maybe sebab dah lama tak jupe and dah banyak pengalaman yg dia dah lalui... pepun aku doakan yg terbaik untuk teman2 aku...

Friday, December 18, 2009

Mohd Hafizi Shahibi

semalam aku berpeluang pegi ke "nat" khamis... hehehe utk mereka yg bukan org perlis... nat adalah pasar sehari... kira nat khamis nie dekat la dengan umah aku... selalunya aku jarang pegi nat nie.. ntah kenapa... mungkin sebab dekat dengan rumah and nat dia pun kecik jek... so ditakdirkan ari nie aku pi...

masa jalan2 kat nat tue... aku teringat plak suasana nat ni mcm suasana pasar koboi dulu2... ala yg mcm dalam tv tue... sebijik dowh...

tp bukan tue yg nak aku citer... aku nak citer ttg dia yg di atas tue...

masa jalan2 kat pasar tue... aku tertangkap satu wajah yang tak familiar tapi aku rasa aku kenal... lama jugak aku dok perhati muka tue... dan dalam masa yg sama perasaan aku bertukar jadik lain... ntah kenapa jantung aku berdegup lebih cepat dari biasa... hahaha jeng jeng jeng...

lama2 aku yakin hah dia la pemilik nama yg diatas tue... hehehehe hurm actually dia antara yg aku kategorikan best fren masa dekat sekolah santan dulu... hurm tapi ntah la rasa nak tegur ke tak... so aku biar jek la keadaan yg menentukan...

jalan2 sambil jalan... masa tue kenangan dulu2 pun terpancar... dan kadang2 aku tersenyum dalam hati... tak sangka kwn2 lama yg dulunya main2 dan gila2 sekarang dah besar.... dah ada keje and dah ada life sendiri...

actually hafizi nie member sekelas aku... kami baik sejak darjah lima sebab sepupu dia bestfren aku... aku still ingat hujung2 darjah 4 tue kami diletakkan berdekatan... aku, shima, fizi dan luqman(ntah kat mana dia skarang)... kira kami ngam juga... cuma aku ngan lukman suka gaduh... biasa ler budak2...

so bila naik darjah 5 kami baik... duduk dekat2... masa nak pindah kelas ke darjah 5 tue... aku ingat fizi ngan lukman naik dulu... derang savekan tempat untuk aku ngan shima kat blakang derang... hehehhe maybe u all lupa tapi aku tetap ingat... tapi tak banyak kenangan darjah lima yang aku ingat... tapi darjah 6 ada la jugak...

kami tanam sayur kat belakang sekolah... nie idea cikgu mat zainal yg ajar kami kh.. so hari2 cuti kami pegi sekolah untuk siram... yag rajin pegi sekolah siram pokok is aku, shima n fizi...

selalu jugak kami balik sekolah sama2... naik beskal... beskal aku brand batman warna merah... so kami selalu naik saing2... aku ingat beskal shima warna coklat and fizi warna biru... pelagi bila time balik kami balik sesama...

banyak lagi kenangan masa sekolah rendah... tp lepas jek abis darjah 6 kami terus lose contact... sampai la hari nie baru aku jumpa balik... dan dia pun dah kawen... cuma masa majlis kenduri kawen dia aku tak dapat pegi sebab aku ada keje... rasanya skarang dia dah ada anak kot... hurm whatever pun doa aku sentiasa bersama sahabat2 ku...

p/s: pejam celik pejam celik... ada seminggu lagi nak balik kampung... huhuhu

Thursday, December 10, 2009

Nak Balik... Yahooo

malam nie aku balik... ada kurang lebih 5 jam lagi... aku nak tido dulu... coz mata aku sangat mengantuk... huhuhu... sat gi 6.30 bangun dan mandi... 8 gerak ke hentian duta... hehehehe... hurm tak sabar nak balik... tapi keje yg dibawak balik pun banyak sebenarnya... hehehehe

tak pe lah as long as aku dpt balik kg...

Masalah

hurm ntah kenapa lately aku suka update blog aku... mungkin sebab aku dah jumpa blog seseorang... hehehehee..

ditambah plak dengan kegilaan aku membaca blog zed zaidi... alaaa... zed zaidi yang pelakon tue... hehehe walaupun aku tau dia bukan nya kenal aku pun... tapi aku suka baca... sebab blog tue terang dan tak hipokrit...

tajuk entri ari nie aku nak tujukan khas buat sorang follower aku... hehehehe baru2 nie terbaca blog dia... aku tengok dia nie banyak sangat masalah... hahahaha mcm la aku tak dak masalah yang asyik nak nasihat org tue... actually aku tau apa masalah dia tue... sebab tue aku nak buat comment kat sini...

remember this fren... kdg2 masalah tue bukan besar mana pun... kita jek rasa besar... dan kita rasa masalah kita la paling besar... walhal kecik jek dan kadang2 tak dak kena mengena dengan kita pun... cuma kita jek yang penyibuk... so nasihat aku... tak payah la dok sibuk mengatakan tu masalah ngko... hehehehe kan ringan sket kepala otak...

satu lagi janganlah dok salahkan org jek... mungkin puncanya dari ko... sebab tue org tue mcm tue... kalo tak kenapa org tue nak bersikap cam tue dengan ko... betul x? hurm hidup nie panjang... banyak fasa yang berlaku dalam hidup nie... kadang2 manusia tak statik di stu... dia bergerak dan menyesuaikan diri dengan persekitarannya... so tak payah heran la kalo masalah datang bertimpa2... hehehehe

hurm malam nie balik kg... ntah ape la perasaan yg ada... mcm sedikit tenang... tapi heharap tenang selalu... tak sabar nak jupe kak tiyyah sebenarnya... hehehehe and adik faris yang dah pandai panggil mak lang dalam slanga dia... hahaha tak pe as long as mak lang faham...

Tuesday, December 8, 2009

Takotttt!!!

akhirnya aku dah sampai gombak... huhuhu... hurm sampai hentian duta pukul 5 pagi... amik teksi sampai gombak... mahai nak mampos teksi dari hentian duta ke gombak... RM33... walhal kalo pakai meter rm10 jek... hurm nak wat camna naik saja lah... aku tak dak pulak sugar daddy nak datang amik kat sini... hehehehe lawak saja... ahaks

hurm sampai jek umah... gelap semacam... kak mar tadak kat umah... hurm aku ingat dia stay kat umah abang dia kat sungai buluh... rupanya dia balik cuti kat kelantan tak balik2 lagi... hurm so maknanya aku sensorang ler 2 malam nie... tajuk entri nie merujuk kepada keadaan aku sepanjang 2 malam nie...

tapi insyaAllah semuanya akan selamat...

sampai2 jek aku terus bantai tido... mcm la 10 tahun tak tido... bangun dah zohor dah... lepas jek solat terus gi sekolah... kejadian di sekolah memang diluar jangkaan aku... bayangkan ari ni last paper untuk budak sains... dan kalo namanya budak sains surelah 3 kelas teratas... kira dalam sekolah nie derang ler paling bijak... tapi apekan daya tindakan mereka membaling telur dan tepung petang tadi memang menunjukkan mereka masih kurang matang...

dunia dah berubah... kalo dulu masa aku lepas habis paper SPM... masing2 mencari lelaki atau perempuan yg diminati untuk di luah perasaan... kononnya lepas spm tue dah matang la... tapi skang nie cara mereka adalah dengan membaling telur dan tepung... ada yg siap bakar kertas soalan... aku heran jugak... bukan ker semakin kita maju pemikiran kita semakin matang... hurm entah la...

Monday, December 7, 2009

Ntah Lerrr...

malam nie balik gombak... dok umah pun rasa bosan...

balik gombak pun cam tak best... umah tue dah jadik cam umah hantu dah... kalo umah tue seceria dulu... kan best...

mak... nape ek kok nie rasa cam kita jauh jek...

Ntah Lerrr...

malam nie balik gombak... dok umah pun rasa bosan...

balik gombak pun cam tak best... umah tue dah jadik cam umah hantu dah... kalo umah tue seceria dulu... kan best...

mak... nape ek kok nie rasa cam kita jauh jek...