Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 31, 2010

What!!! Sabtu sekolah...

hurm selepas beberapa hari berpuasa dari online... maka aku kembali...

2 sebab berpuasa... pertama sebab line kena bar, kedua sebab aku pi umah kok ida... adik pun datang kl... hurm pa lagi bergumbira la sekejap...

then, ari nie everything back to normal... esok sekolah and this week amatlah panjang... sebab sabtu pun sekolah... cuma yang beruntung nya sebab sabtu tue ada roadrun... cuma aku rasa tugas yang diberikan pada aku tue berat la... tapi insyaAllah aku akan cuba buat yang terbaik...

hurm as life goes on... so no turning back... and i have to stop now to continue my job...

esok wa sambung lagi na... daaaaaaaa

Thursday, January 28, 2010

Di Buang Sayang, Di Simpan Benci

hurm statement diatas aku tujukan khas kepada Pengakap 21... heehehe kepada organisasinya dan kepada org2 didalamnya dulu kini dan selamanya...


sebelum nie aku ambil tindakan diamkan diri... actually banyak yang berlaku cuma just tak nak besarkan dan aku amik sikap buat tatau... tapi hari nie i want to reveal sumernya... sebab rasa cam dah lama simpan and tamau simpan lagi...


ada banyak pergolakan dalam scout 21 tahun lepas... involving me and xstdent SMKGS yang jugak scout... yes i admit dia banyak berjasa... dan kejayaan Gombak Setia pun aku terima sebahagian dari usaha dia... TIDAK DINAFIKAN sama sekali... sumbangan aku cuma 1% jek...


aku tak nak citer what happen, cuma aku nak citer ape yang aku rasa time tue... sakitttttt hati sebab setiap masa aku sentiasa berfikir mengapa ini terjadi... kerana aku, atau kerana salah faham dia... hurm but bila facing budak2 aku buat relax... sudah la masa tue time negeri kan... and bukan senang nak gi negeri...


dan paling aku tak boleh terima time tu is... kenapa pulak ada orang lain yang nak melenting kerana kami... tetiba orang lain itu pulak nak sentap... ahahaha pelik kan...


bukan aku tak minta maaf... aku minta maaf ape... tapi maaf aku disia siakan kerana hati dan perasaan mereka panas ketika tue... then aku pun buat la konsep pinggan tak retak nasi tak dingin kan... hahaha yer lah dah org tak hendak, aku pun tak kan nak ingin... betul dah...


sekarang maybe lava gunung berapi mereka telah sejuk dan menjadi tanah yang kembali subur... kononnya mungkin nak menyuburkan kembali tanaman yang dan terbakar kerana gunung berapi tahun lepas... korang ingat senang ker nak hidupkan kembali hati yang dah mati, maniskan kembali hati yang dah tawar dan melupakan ape sahaja statement yang dicopkan kat aku...


aku baca blog dia, cuma aku tak comment sebab masa tue kan gunung berapi meletus, tak kan aku nak simbah minyak lagi.. kang meletup lebih dasyat plak... heheheeeeee


aku boleh ingat sampai sekarang statement dia... aku cikgu pengakap tak bertauliah... hahahaha sampai mati aku ingat dowh... and u all expect apa? bila aku tengok muka dia, aku boleh lupakan statement dia tue? memaafkan memang senang, tapi melupakan? adakah sesenang memaafkan... aku tak semulia tue... dan sampai hari nie aku masih belum bersedia melupakan... dan tak mungkin pokok mati terkena gunung berapi ini akan hidup subur kembali... minta maaf...


dan kepada member yang sorang lagi yang tetiber sentap tak pasal2 tue lagi lah aku nak hangin dengan dia... ape tak nyer... yang ko tetiber sentap dengan aku apesal... yang tetibe ko yang nak emo lebih apesal... ader aku cari pasal ngan ko? memaafkan anda adalah perkara terakhir yang saya akan lakukan... itupun selepas melupakan kisah yang pertama dulu... harap mengerti...


jauh dilubuk hati aku, aku sayang scout gombak setia... dan kalo saya pindah kesekolah lain pun, saya tak akan dapat lagi pengakap yang mcm u all... saya harap sangat organisasi 2010 akan menjadi lebih baik dan bersatu hati... sayang sesama korang... membela nasib antara satu dengan yang lain...

Tuesday, January 26, 2010

Bapak-Ku Sayang...


suddenly... bila tengok gamba nie aku nak nangis... i'll never show you how much i love you... i'm always says something that might hurt you... i wont listen to any of your advises... i'll prefer to choose my owh desteny rather than follow any of your plan... how stubborn i am...

but now... when all this happen... i realize everything... and i really hope i could change it...

i want to show you how much i love you...

i want to do everthing that makes you happy...

i want to listen to every advises you give me...

and i'll give my life for you to plan for me...




bapak...

semoga cepat sembuh... kok nie sayang bapak...

Sunday, January 24, 2010

Penat Tapi Syukur

house warming ari nie berjalan lancar... cuma tetamu semua lambat dtg... tak pe asalkan dtg... hehehe maybe jam 3 ptg tue cam panas semacam... len kali patutnya buat pagi atau lewat petang...



tak pe belajar dari kesilapan...



thanks to nekma, echah and farizah... anda banyak membantu...



thanks juga to kak azrina, kak hunnah, kak paridah dan kak wan radiah... sebab datang... heeeeeeee rumah org bujang ler katakan...


laksa banyak lebih... rumah bujang yg kat bawah pun aku dah pos kan... hurm esok petang kalo masih ada lebih... akan aku bawa kesekolah untuk cikgu2 petang... hehehehe insyaAllah kalo aku rajin...


hari nie memang penat, tapi syukur Allah memakbulkan semua permintaan aku... sesungguhnya Kau Maha Berkuasa...

Hope Everything Will Be Fine Today

hari nie pagi2 lagi aku dah bangun... google tentang resepi laksa penang @ utara @ perlis... nak tanya mak dah malu dah... sebab dulu aku penah tanya dah masa time nak masak laksa nie... tak kan nak masak kali nie pun nak kena tanya lagi... huhuhu so aku pun tak jadik tanya mak... heehe...


dah google... rupanya banyak version plak... tapi aku amik version paling sedap and simple... ahahaha and hopefully menjadi la kali nie...


lepas google laksa utara, aku pun kemas umah... and update blog nie...


nie first time aku buat kenduri nie... hahaha selalu tolong mak jek... harap berjalan lancar... hehehe dah lama teringin nak wat majlis kecik2 ajak kawan2... kalo berjaya nti bleh la buat lagi masa raya...


doakan semuanya berjalan lancar... makanan harap cukup, air harap cukup, dan tak dak perkara buruk yang berlaku... dan Ya Allah, hilangkanlah sementara sakit nie...

Saturday, January 23, 2010

Alhamdulillah...

bukan lagu too phat tapi memang ucapan syukur Alhamdulillah pada Allah yang maha kuasa... sebab aku dah tak rasa sakit...




2010 tahun yang menduga kekuatan...

baru 23 hari masuk tahun 2010, aku dah merasai sakit sebanyak 2 kali...

its really pain...

dalam minggu yang sama aku dah 2 kali sakit...

selasa lepas sakit perut... memulas yang amat yang aku pun tak pasti kenapa... urat perut bagai ditarik2 dan diikat... huarghhhh... sampai nak berdiri tegak pun tak boleh... tapi Alhamdulillah aku masih mampu menahan...


dan semalam sekali lagi aku merasai sakit... kat pinggang sebelah kanan... dalam hati hanya berdoa moga ia bukan appendiks... huhuhu mungkin Tuhan mahu menghapuskan dosa2 kecilku... itu lah ayat yg selalu aku sebutkan pada hati supaya aku dapat menerima dgn redha sakit ini...

but this time memang sakit sangat... dah 4 biji panadol aku telan utk mengurangkan rasa sakit... stok panadol pun dah habis tapi aku masih sakit... huhuhu takut nak jupe doktor... takut banyak lagi yg dia discribe... hahaha lagi mendasyatkan... banyak lagi yang harus aku buat...

ya Allah kurangkanlah sakit ini... sebab aku tak mampu lagi nak tanggung semua nie... tido tak kena, bangun pun tak kena...

Friday, January 22, 2010

In the relax mood...

aku skang dalam mood relax... usah ditanya kenapa relax sebab aku tak nak bagitau, takut nanti mengganggu sensitiviti rakyat... hahahaha


tapi yang pasti petang nie ada latihan umah sukan... ahaks letih wooooo... hehehehehe...





p/s: Tuhan... berikanlah aku hidayah-Mu...

Thursday, January 21, 2010

Allah... Berikanlah aku hidayahMu...

malam nie perasaan bercampur2... banyak yang hati nak luahkan melalui jari nie... tapi aku tak pasti lah jari nie mampu ke tak menyampaikan segalanya...


tapi...
aku cuba ya...
pertama...

hari nie hari pertama taklimat guru bersama pengetua baru... Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... tapiii alamak!!!! tak teringat pulak aku nak snap gamba dia masuk sini... kalo tak bleh la sumer blogger tengok muka Puan Hajah Maimun Binti Ahmad... wahhh nama ayah dia sama seh dengan nama aku...

hurm biasa lah... semuanya sama seperti kebiasaan nya... sebelum dia datang banyak jugak khabar angin... dia dah datang pun banyak khabar angin... dan bila dia mula bersuara juga banyak khabar angin... hahahaha... aku, cuba mencari ketenangan dan belajar dari apa yang telah berlaku dulu...

pada aku... ape gunanya melawan arus sungai... satu ia hanya akan memenatkan dan keduanya mungkin anda akan lemas sebab tak mampu menahan kekuatan arus yg datang... jadi ada baiknya hanya ikut sahaja arus nya... kalo rasa selesa teruskan mengikut arus sungai tue... kalo dah rasa cam air dah masuk idung, kuar jek dari sungai tue... habis citer... sebab arus sungai tak akan bertukar dari hilir ke hulu... dia akan tetap mengalir dari hulu ke hilir... jadi terpulang kepada kita la kan...

kedua...


tetibe tadi masa taklimat guru aku rasa cam nak jatuh air mata... bila Puan Hajah Maimun cakap Puan Dayang mengirimkan salamnya pada semua guru... sedih dowh... terharu pun ada... dan memang tak dinafikan Puan Dayang banyak meninggalkan budaya baru dalam kehidupan aku... kehidupan org len aku tak tau... banyak yang aku belajar dengan dia... dari cara tulis surat rasmi sampai lah kepada cara buat laksa sarawak... hahaha TERIMA KASIH Puan Dayang...


ketiga...

sejak dua hari nie, hati aku terasa tenang sangat bila dengar alunan ayat Al-Quran... Ya Allah... mungkin Kau telah berikan aku hidayahMu... TERIMA KASIH ya Allah... Berikanlah lagi hidayahMu pada ku...

keempat...

hari nie baru aku mengerti apa yang dikatakan bila kita memberi dengan ikhlas, Allah akan membalas dengan dua kali lipat... dan hari nie aku benar-benar yakin... kisahnya pagi tadi aku tolong kak paridah untuk plug in lappy dia ke LCD baru... dan Alhamdulillah berjaya... kerana aku membantu dia, Allah membalas dengan ada org belanja aku mkn 2 kali hari nie... syukur sangat... bukan mengharap org belanja, tapi aku terfikir yang begitu cepat Allah membalas...


kelima...

aku syukur, sebab selama nie aku selalu merasakan Allah tak pernah memakbulkan permintaan aku, tapi hari nie tetibe aku tersedar yg semalam aku baru minta supaya tarikh anta SMM di extend... dan hari nie aku dengar tarikh anta SMM memang di extend ke hari isnin... syukur... walau mungkin ada yang mengatakan itu hal kecil, itu hanya kebetulan... tapi pada aku, aku bersyukur sebab Allah sedang menunjukkan kekuasaanNya pada aku... SYUKUR YA ALLAH...


keenam...

selesai solat zohor tadi, aku dah berfikir beberapa perkara untuk aku jadikan azam 2010 aku... nti aku list out... untuk tampal dalam bilik aku... so at least aku dpt bca setiap masa...


itulah 6 kisah ari nie... syukur dapat aku luahkan 80% yang nak kuar tue... cuma 20% tu aku tapis supaya tidak menyentuh mana2 hati...

Wednesday, January 20, 2010

SMM...

aku suka begini... sepatutnya relax tapi aku bz sebab keje org len... memang tak sampai ati nak tolak... tapi tak pe lah... terima aje... hehehehe...

hurm aku nak buat SMM untuk kak rabiah... heharap oke dan lancar...

bosan jugak tapi tenang bila dengaq alunan ayat al-quran... aku dah mula pasang dari semalam lagi... aku harap self treatment nie menjadi... so tak payah la aku minta bantuan org lain...

ya Allah... bantulah aku... jauhi aku dari segala kesakitan dan penderitaan... tak kira dari mana juga sumber nya... amminnn

Tuesday, January 19, 2010

Sudah Terang!!!


HELLO WORLD...


semalam lampu dalam bilik tak menyala... susah hati bagai nak rak... yer lah perkara itu mengganggu hidup sampai niat dihati terus bertukar nak kawen... sebab kalo ada hubby bleh dia tolong baiki... gila kan...


tapi hari nie... dah ada technician yg dtg baiki... hurm Alhamdulillah tak ler aku buat keje kat ruang tamu lagi...


banyak jugak keje nak kena settle... maklum la wednesday blues... aku memang selalu dpt penyakit nie...


hehehehe




p/s: pngetua baru dah sampai... 1st impression... yeah she's good... and i hope 2nd and the next impression will be better and best!!! i wish!!!

Monday, January 18, 2010

Engkau Memang Cantik...

aku bukan cipta sendiri tapi aku retaip balik dari buku Engkau Memang Cantik karya Burhan Sodiq...



Engkau memang cantik selagi kau tidak melulu,


Engkau memang cantik selagi kau menutup malu,


Engkau memang cantik selagi kau memelihara adab,


Engkau memang cantik selagi kau menjaga aurat,


Engkau memang cantik selagi kau menjaga batas,


Engkau memang cantik selagi kau waras berhias,


Engkau memang cantik selagi kau bersifat fitrah,


Engkau memang cantik selagi kau pantang menyerah,


Engkau memang cantik selagi kau terus bersolat,


Engkau memang cantik selagi kau lurus bertaubat,


Engkau memang cantik selagi kau jujur berilmu,


Engkau memang cantik selagi kau suami tak jemu,


Engkau memang cantik selagi kau membaca al-Quran,


Engkau memang cantik selagi kau beradab sopan,


Engkau memang cantik selagi kau kasih ibu bapa,


Engkau memang cantik selagi kau mendidik keluarga,


Engkau memang cantik selagi kau pandai menjahit dan memasak,


Engkau memang cantik selagi kau gemar menyertai kem ibadat,


Engkau memang cantik selagi kau sabar dan tenang,


Engkau memang cantik selagi kau tegakkan Islam,


Engkau memang cantik selagi kau mencegah kemungkaran,


Engkau memang cantik selagi kau berkebajikan,


Engkau memang cantik selagi kau berniatkan Tuhan,


Engkau memang cantik selagi kau seindah Islam.







Engkau memang cantik selagi kau redha menerima Islam sebagai satu-satunya cara hidup kerana inilah satu-satunya jalan yang memandu arah dan tujuan...


"Engkau memang cantik selagi kau tampak cantik dalam bingkai cermin berbunga dari kamar bernama iman..."

Hectic Day...




hari nie memang hectic... actually aku yang suka buat keje last minit...




pagi2 aku dah dengar suara puan nik... aku dah naik semacam dah... sebab ada 2 menda yg dia suh aku buat dan aku belum tunjuk kat dia lagi... satu surat gantung pelajar and 1 more is senarai bantuan org asli...




mula2 siapkan senarai bantua org asli... agak lama baru siap sebab beberapa kekangan... then aku pi kelas... ari nie kelas 2 jam... 3 masa... so lama la aku di 6 atas sejahtera... plannya nak buat lecture... tapi tak jadi sebab aku tak sempat readykan power point... hurm then lepas jek kelas aku pun printkan borang senarai bantuan org asli tue...




pagi ni jugak aku kena hanta kaunseling 2 org pelajar... actually tiga.. hurm tapi sorang tak datang... setle anta kaunseling... menguruskan pulak surat gantung utk sorang pelajar... hurm punya la payah sebab selama nie aku tak penah gantung budak... kuang kuang kuang...




dalam pukul 2 aku break pegi makan... naik jek nak jupe puan nik... terus dia cakap "print cepat surat gantung tue, puan che dah nak keluar, nti tak dak yang nak sign"




ape lagi melulu la aku menyiapkannya... hahahaha... dan Alhamdulillah sempat disiapkan... dan Puan Che pun sempat sign... hurm so aku pun setlekan pasal surat tue...




baru dapat menarik nafas lega dan baru boleh balik rumah... ingat balik rumah aku nak tido sekejap... tapi tak dapat sebab mata aku tak mengantuk... huhuhu then aku pun terus mandi dan iron baju untuk esok, lusa dan tulat... ahahaha




pastu ngadap komp... buat keje...




p/s: esok sambut pengetua baru... hehehe

Sunday, January 17, 2010

Happy Birthday

salah satu azam aku tahun 2010 nie adalah untuk meraikan hari lahir semua member dalam keluarga aku... at least wishing them birthday... hurm hadiah... insyaAllah kalo ada rezeki lebih...


and hari nie... 17 Januari... pembuka tirainya adalah birthday adik faris... anak sedara aku yang ke 4...





and doa aku semoga dia membesar menjadi anak soleh dan mampu membanggakan keluarganya...





ni la bday kek untuk adik... cheese kek... sedapp...

adik yg takut-takut nak tiup lilin... hee

kakak pun nak tumpang sekaki...

p/s: esok sekolah... wohooo keje belum siap lagi...

Thursday, January 14, 2010

Tuhan... Ampuniku...

hurm skang aku dalam keadaan yang sakit...
tadi lebih sakit... entah lerrr...
rasanya tak penah sesakit ini sebelum nih...
Tuhan... ampuniku setiap kali aku merasa sakit...
memikirkan itu... aku rasa sakit itu nikmat...
Alhamdulillah Tuhan masih memerhatikan aku...
dan Alhamdulillah Tuhan masih mengambil berat tentang aku...
heeeeeee... ayat2 manusia nakal yang beru insaf sekejap...
bt wait... aku nakal ker? hahahaha oppppssss... shuuuuu...

hurm ape yg menarik hari nie?



hari nie aku contact 3 sahabat lama... ann, chia and irda...

irda... yg first reply sms... merangkap hosmate lama aku... hurm xlama sangat, just around 5 bulan yg lepas... masa dia praktikal dia SK Gombak Utara... hurm skang dia dapat posting di Kuala Kurau... Alhamdulillah dipermudahkan urusan dapat berada berdekatan keluarga dan suami walaupun tak begitu dekat...



second yg reply sms aku adalah adik yg dekat tapi jauh... Chia a.k.a marzuria... hurm cikgu SMK Sg Pusu... kan aku kata dekat tapi jauh... nama jek dok area gombak tapi jarang dan tak penah jupe... aku jupe dia masa dia 1st posting jek... skang dah anak sorang pun tak jupe2 lagi... Alhamdulillah aku rasa dia sangat gembira dengan hidup dia... dan aku timpang bahagia dengan kebahagiaan dia...



third nya yg reply oc course la ann a.k.a azihan... rumate masa kat matrix ktt... nie lagi lama tak jupe... hurm skang dia dah posting di mersing... at least dia pun bahagia sebab dpt posting di negeri sendiri... kpli kat perlis... tapi selalu tak dpt jupe... sebab time aku cuti dia pun cuti... to ann... selamat datang ke dunia pendidikan... saya rasa awak memang sesuai dipostingkan ke sekolah rendah... itu memang jiwa awak...



dalam hati berbunga gembira kerana semua orang jugak bahagia...

p/s: sakit lah sampai nak berdiri pun tak boleh... cuma boleh duduk dan baring... jd aku pilih duduk sebab boleh layan FB dan blog... kurang sket sakit ini...

p/s2: teringat juga pada member lain mcm azlina abdul halim, sharifah radziah dan kawan sekolah rendah yang memang betul2 dah lose contact..

Wednesday, January 13, 2010

Powerpoint...

hidup aku ari nie rerasanya boleh dikatakan seceria bunga matahari... heeeeeeee

hurm semalam call mak...

i'm happy to hear her voice... sihat dan ceria...

aku SAYANG mak aku...

hurm skarang nie plak aku dok struggle buat powerpoint untuk upper 6...

actually dah ada cuma nak touch up and upgrade sket... plan ari nie nak balik awal... tp entah la dapat ke tak...

banyak jugak menda nak kena settle... insyaAllah aku akan try buat yang terbaik...

hari nie bestprenz aku shakiran jadi emcee... hehehe teringat pulak zaman dulu2... masa kat KP... selalu jugak jadik emcee... tapi skang kat skolah nie dah ada yang lebih talented... so aku menyepikan diri la sekejap...

ari nie kelas aku 7.20 sampai 8.50 jek... tapi dapat relief 4 optimis pukul 12 sampai pukul 1... hurm tak pe lepak jek... bawak lappy bleh buat keje...

semalam kat umah aku pakat dok pekena durian... but before that kami marathon pasang langsir dalam bilik masing2... petang balik sekolah pi beli langsir baru... oke ler by 1 free 1... hehehehe kira murah ler... then balik tue aku pun memasang la langsir dan reiling tue... hehehe

malam plak plan nak stay up tapi ngantuk sangat.. so tido awal dengan niat dihati nak bangun awal... memang bangun awal... 4.30 aku dah bangun... tapi ape... aku tido balik... on lappy tapi tido depan lappy... hahahahaha...

bangun dah pukul 6.30 pagi... mandi dan keje tak siap... huhuhuhu...

ajar budak pun sikit jek ari nie... so next monday tak leh buat lab... aku kena habiskan silibus minggu nie... hurm but at least oke la aku sempat bagi derang homework...

esok relax sket... coz tutorial jek... heeeee just bincang soalan yang aku bagi last week...

hurm stop dulu kat sini, sebab aku nak start buat keje balik... hehehe

p/s: masih berfikir nak balik awal atau nak balik lewat?!

Tuesday, January 12, 2010

Puan Dayang

hurm semalam actually aku nak tulis entri nih... tapi celcom broadband aku buat hal... hurm entah ler kenapa... line celcom bengong agaknya...

so terpaksa la aku buat ari nie... hurm semalam (11 Januari 2010) hari terakhir Puan Dayang berkhidmat as pengetua SMKGS... hurm lepas nie dia akan jadi biggest bos di Gombak... hehehehe tak sangka kan bekas pengetua sekolah gombak setia jadik pengarah PPD Gombak...

aku tak banyak kenangan dengan dia... cuma ada beberapa perkara yang aku belajar dari dia... mungkin meluruskan besi yang telah lama bengkok amat payah... tapi aku dapat melihat dia telah menggunakan segala skill yg ada untuk melakukannya.. dan walaupun tak lurus seperti asalnya... at least ia tidak patah ditengah jalan dan sudah nampak hampir lurus...

insyaAllah aku akan cuba berpegang kepada ajaran2 yang telah aku belajar dari dia... dan aku akan cuba menggunakan ilmu2 yg aku belajar dari dia...

semoga Puan Dayang bergembira ditempat baru... semoga selesa disana...

P/S; banyak dengar spekulasi ttg pengetua baru... tapi aku lebih suka bersikap kosongkan hati... lebih baik untuk menerima pengetua baru dengan baik... sebab aku rasa org yg suka sangat menimbulkan spekulasi tue pun bukanlah kenal sangat cuma menambah tokok cerita kecil yg disampaikan oleh angin lalu...

hurm... entah ler... kenapa masih ramai yg belum belajar dari kisah lalu... aku pun tak pasti...

Thursday, January 7, 2010

Hidup Kita Betul2 Macam Roda



hidup nie memang macam roda kan... tak kisah lah roda beskal ker, roda kereta ker, roda motor ker atau pun roda bigfoot sekali pun... hidup memang mcm roda...

kadang kita kat atas, kadang kita kat bawak... kadang kita kat tengah2...

sekarang aku rasa aku dibawah... tapi aku rasa jugak aku di atas... hehehehe...

hurm entah ler... tapi cantik kan tayar nie?

esok last day for the first week... hurm banyak menda kena settle... kadang2 aku minta untuk diringankan kerja... dan sekarang aku rasa kerja aku dah kurang mencabar...

lately aku rasa hidup aku hambar... sebab hari2 yg aku lalui kat sekolah amat membosankan... hurm entah ler...

semoga situasi ini cepat pergi... aku mahu gembira!!!

Wednesday, January 6, 2010

Hormat

aku nak ckp sikit pasal hormat menghormati...



Pesan Aku!!!


1. hormat pada ibu bapa kerana mereka mengandung, melahirkan, membesarkan dan mendidik kita


2. hormat org yang lebih tua dari kita sebab mereka lebih berpengalaman dari kita.


3. hormat guru-guru anda kerana mereka memberikan ilmu... walaupun bukan secara terus atau secara langsung


4. hormati diri anda kerana tidak ada org yang akan menghormati anda selagi anda tidak menghormati diri sendiri...


5. hormatilah semua org, kerana hidup akan lebih berkat dengan menghormati...


Tuesday, January 5, 2010


sajer jer aku nak test setting... tapi... chanteq kan gamba nih?!!gamba nie pun chanteq gak kan?!!!

Wajah Baru!!!

hurm blog aku sudah ada baju baru... hurm janji ku untuk mencantikkan blog aku nie... and also membanyakkan gambar serta mengurangkan tulisan... hehehehe

semoga aku berjaya...

6 ptg... kunun nak mula buat keje dari pukul 4 tadi... tapi masih lagi tercongok didepan fb... huhuhu





Monday, January 4, 2010

Hari Pertama


hari nie hari pertama persekolahan... aku rasa tak dak cikgu kat SMKGS tu yg duduk saja... sumernya bergerak ke sana sini untuk menguruskan itu ini... jalan pun dah 60 langkah sesaat... hahahaha rate yg aku sengaja bagi untuk menunjukkan betapa hebatnya cikgu SMKGS...

cikgu form 4... uruskan orientasi form 4...

cikgu form 2 & 3... uruskan penempatan form 3...

cikgu form 5... dah mula mengajar... kejar silibus supaya cepat habis...

cikgu form 6... pun sama mcm form 5...

cikgu form one... uruskan orientasi...

so mana ada yg dok relax saja... ahaks... esok perhimpunan pertama sekolah... hurm harap hari tak hujan...

ada kisah kecil yg aku nak share... tadi masa aku tengah tunggu pelajar... aku duduk depan office... ada seorang ibu berbangsa india membawa anak nya untuk didaftarkan disekolah aku... aku tak berapa faham sangat masalah mereka... cuma pada pendapat aku, aku rasa budak tue dulu sekolah rendah di taman melawati... dapat sekolah smk lembah @ taman keramat... mak dia ingat dapat kat gombak setia... datang check nama, nama tak dak... pi lembah @ taman keramat... kata nama ada kat gombak setia... pi PPD pun kata nama ada kat gombak setia... tapi bila dtg sini... nama tak dak... so budak nie tak dapat mendaftar ari nie...

bukan kisah birokrasi yang aku nak citer (sebab dah lalu dengan kerenah birokrasi)... cuma aku nak cerita dari sudut pandangan budak tue... aku tau dia excited nak masuk form 1... sape yg tak excited... nak masuk sekolah baru... walaupun result UPSR tak sebagus mana... tapi alih alih banyak pulak masalah... aku faham kerisauan dia... aku dapat tengok mata dia hampir menangis... masa tue aku rasa kalo dia menangis... sure aku pun akan menangis... sedey wooo tak dapat masuk sekolah... tapi doa aku walupun dia berlainan bangsa, aku harap budak nie dipermudahkan urusan supaya dapat belajar dengan baik dan membersar menjadi manusia yg berguna...

SELAMAT MEMULAKAN SESI PERSEKOLAHAN... SEMOGA KITA LEBIH BERJAYA PADA TAHUN INI BERBANDING TAHUN LEPAS... INSYAALLAH...