Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 2, 2010

2 Kisah Berbeza...

ari nie aku pi settle kan keje2 yang dah stuck almost a day... maklumlah semalam sumernya tak jadi sebab Hari Wilayah... then ari nie aku gi lah settlekan segalanya... dan Alhamdulillah syukur semuanya dpt disettlekan... tapi ada kisah disebaliknya...

firstly aku gi servis kete... sampai2 jek kat pusat servis tue... aku pun disambut oleh owner dia... tak sempat aku nak buka pintu kete, dia yg tolong buka kan... and terus greet... selamat petang, ada apa masalah? tanya dia... and aku pun ckp aku nak servis untuk 10000 punya... and dia pun amik buku servis aku and bawak aku msk ofis... duk depan komputer dia and dia tunjuk la spec and apa yg akan dia servis... dia bagi penerangan and tanya mana yang aku nak... so bila dah pilih dia pun suh aku duduk...

masa tu jam pukul 2.15 pm... tunggu punya tunggu kat bilik ber air cond dia... siap ada air mineral free and surat khabar and also tv... so aku pilih nak tengok tv... almaklum lah dah lama tak tengok tv... hehehe jakun kejap... then after sejam dia pun bagitau kete dah siap servis...

aku pun pi payment kaunter and bayar... full servis and siap basuh lagi... then bila dah siap aku pun terus ke destinasi seterusnya...

Bank Rakyat milik bumiputra sepenuhnya... sampai jek aku masuk dalam bank tue, terus aku ckp nak bayar insurans kete, then guard dia kata naik atas... aku pun naik atas... and amik nombor... tunggu punya tunggu, sampai la turn aku... aku pun ckp kat girl yang dok kat kunter tue aku nak bayar insurans... and dia ckp:

"owh sekejap yer... cik kena jupe encik manan..."

aku pun oke... then cari encik manan tak jupe... dia pas aku kat sorang mamat nie... yang mungkin muda atau sebaya aku... aku pun explain condition aku, and dia minta aku tunggu sebab org yang sepatutnya incharge tue tadak... refering tu encik manan la kan... then dia try call encik manan... aku dapat dengarla beberapa patah ayat dan as a degree holder aku paham ayat tue...

encik manan tue siap tanya kat mamat tue, aku nie perempuan ke lelaki... and mamat tue pun explain yang kata aku perempuan muda... and ayat yg paling aku tak tahan skali... bila mamat nie tanya dia kat mana... then aku dengar mamat nie ulang balik 7 ELEVEN!!! apekess kat 7-11 time opis hour nih... curi tulang ke hape!!!

mulalah sejuk aircond tak terasa nie... then tak per, sabar lagi... mamat nie pun datang and minta aku tinggalkan no fon... aku pun apa lagi... mula la panas bertambah...

aku pun minta kalo bleh nak settle ari nie... then dia pun cuba settlekan dan Alhamdulillah aku tak payah datang balik lagi dah untuk payment cuma aku perlu datang untuk amik road tax tue jek...

cuma kat sini ada beberapa perkara aku nak highlight:

1. aku puas hati giler dengan servis pusat servis kete tue... sebab dah 3 kali aku mendapatkan khidmat servis kat sana dan aku puas hati ketiga2 kalinya... dari A sampai Z... aku puas hati...

2. aku heran jugak la, sebab dah 2 kali aku datang bank rakyat tue nak jupe encik manan... dan 2 kali jugak encik manan tue tak dak... herankan...

3. aku heran jugak ape staff lain buat kat bank rakyat tue... sebab semuanya tak tau itu dan ini... ape kes...

4. cuma bank rakyat cawangan tue jek aku tak puas hati... kalo bank rakyat kangaq tue bagus sungguh... sebab memang treat costomer baek sangat.. (hehehe kredit to encik Irwan and encik Farizan) 2 org yang pernah aku berurusan...

5. kalo mcm nie lah treat costomer, susah la nak untung banyak...

6. ralat sket, sebab guy cute kat pusat servis tue tak dak ari nie... cuti ker dia?! hopefully dia masih bekerja di situ... bleh ler aku cuci mata setiap kali pi servis kete...

No comments: