Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 31, 2010

Popiah Berjaya

hurm percubaan pertama untuk buat popiah mcm kak ida berjaya... hehehe actually intinya aku guna inti karipap... hehehe kentang and ayam... Alhamdulillah menjadi... heharap mendapat sambutan esok...


hurm aku tak pasti perkara nie patut aku ceritakan atau tak... tapi ia betul2 mengganggu aku... ari tue dah oke dah... skang dah datng balik... punya la aku berdoa kepada Allah agar menjauhkan aku dengan dia... tapi entah... dua tiga hari nie makin dekat pulak... kalo dia bagi respons positif tak dak hal... aku takut aku yg dok syok sendiri... mcm yang dah pernah2 berlaku...


satu hal lagi aku tak berapa suka kata2 org sekeliling... tak sedap dengar... takut asal mula kata2 dalam bilik sains jek tetibe melarat ke luar... lagi susah... huhuhu Ya Allah... jauhi aku dari segala fitnah dan bawaan mulut manusia...


oke nak gi makan popiah gorengan aku... hehehehe tak sabarrr...

Sunday, March 28, 2010

PWTC

Hari nie gie pesta buku dengan syida...

fuhhh org ramai gilos...

saya mencadangkan tarikh pesta buku di pilih bersesuaian dengan gaji... mcm thn nie tak seswai... sebab ari minggu yang last baru sumerang dpt gaji... makanya hujung2 nie la org terkam...

harap pendapat saya diberi perhatian...

Saturday, March 27, 2010

Hidup Tidak Selalu Indah

Hari ini ada Majlis Anugerah Cemerlang dan Mesyuarat Agong PIBG SMKGS... yang menyedihkan hari ini... majlis anugerah cemerlang yang diadakan awal mendapat sambutan yang cukup luar biasa... ramai ibu bapa yang datang... hampir memenuhi keseluruhan dewan... amazing la... sebab tahun2 sebelum nie susah nak dapat kehadiran sebanyak tue...




tapi yang menyedihkan adalah... habis sahaja majlis anugerah cemerlang... break lebh kurang setengah jam untuk setting mesyuarat agong... sumer ibu bapa balik... dan tinggal cuma lebih kurang 30 orang ibu bapa sahaja... gila betul... yang memenuhi dewan hanya guru...



satu sahaja persoalan yg aku nak lontarkan pada ibu bapa yg tak suka menghadiri mesyuarat agong PIBG... tidakkah anda merasa rugi kerana mensia2kan satu2nya peluang untuk anda melibatkan diri serta menyuarakan pendapat untuk kebaikan anak2?


harapan aku pada sahabat2 aku... semoga bila mereka menjadi ibu bapa kelak... silalah menghadiri mesyuarat agong... dan suarakanlah pendapat sebanyakmana yang anda mahukan...



oke tak mo citer lebey2 tentang itu... dah besar keje dah bagus pikir sendiri... oke lah... hurm aku baru jek selesai mengemas bilik and aku dah rasa cam nak tido... esok plan nak gi pesta buku dengan syida... hehehehe hurm cuma nak tengok buku2 yang boleh membersihkan minda...

Wednesday, March 24, 2010

Tak Ada Tajuk... Malas Pikir...

Otak serabut...
banyak keje...
tatau mana nak mula...
aku dah rasa nak muntah...
huhuhu pening kepala...
esok meeting...
kertas keje blom siap...
BENCILA GINI!!!

Tuesday, March 23, 2010

Saringan... Postpone...

Saringan Postpone...
Hujan Turun...
Syukur Alhamdulillah...

Monday, March 22, 2010

Haih...

untuk kali ke tiganya aku mengupdate blog ari nie... hurm mungkin kerana apa yang ingin aku sampaikan tidak keluar... hahahahaha... TIDAKKKKK!!! aku tak suka begini...


aku nak share video nie dengan sumer... menangis dowh tengok... visit link nie... kadang2 kita tak pernah bersyukur dengan apa yang kita ada... specifically aku la... jarang nak bersyukur... kadang2 hanya bersyukur bila dalam kesusahan... tu pun sebab nak minta bantuan Allah... barulah nak mengakui apa yang dah Allah berikan...


tengok video tue... buat aku teringat dengan cerita kak paridah tadi... and aku rasa mungkin ada benarnya... kita as manusia kadang2 selalu merasa yakin dengan apa yang kita ada...

ala gaji masuk tiap2 bulan... bulan nie pun sama jugak...

aku sepanjang tahun lepas tak pernah sakit... mesti tahun nie pun sihat jugak...

rumah tangga aku aman bahagia jek... tak akan bergaduh punya...

adik beradik aku sumer2 pandai... aku pun mesti pandai jugak...

ayat2 biasa yang kita selalu sebut... tapi kita lupa nak selitkan satu perkataan... InsyaAllah... sudah menjadikan kita nampak sangat riak...

ala gaji masuk tiap2 bulan... InsyaAllah, bulan nie pun sama juga...

aku sepanjang tahun lepas tak pernah sakit... InsyaAllah, mesti tahun nie pun sihat jugak...

rumah tangga aku aman bahagia jek... InsyaAllah, tak akan bergaduh punya...

adik beradik aku sumer2 pandai... InsyaAllah, aku pun mesti pandai jugak...


bukankah hanya dengan menambah satu perkataan itu akan nampak kita merendah diri pada Allah...

Subhanallah... ya Allah... ampuni aku... sebab aku juga pernah berlaku riak padaMu...

Serabut Wehhh...

entah kenapa kepala otak aku serabut... hurm perubahan yang aku rasa sangat tidak best... moga2 tidak terbawa2 sampai esok... aku tak tau nak citer kat sapa... sapa yang akan faham... sapa yang akan bantu... hurm entah la...


problem dengan aku adalah bila aku kawan dengan org aku kawan sungguh2... bila aku tak nak kawan dengan org... so aku tanak kawan dengan dia langsung... ambil tau pun aku tanak... lepas kisah ada best fren masa di MRSM dulu... aku dah decide tak mau ada best fren lagi... cukup kawan gi mari jek... bukan kawan close yang kemana2 pun berdua... bukan la aku menyesal ada best fren masa kat MRSM tapi mungkin disebabkan oleh aku nie jenis yang tak banyak kawan so aku menjadi seorang yg sangat suka control kawan... ala2 control laki lak... so aku tanak la itu terjadi lagi...


so aku selalu remind diri sendiri... kawan2 biasa2 jek... gi matrik oke... gi u pun oke walaupun nyaris2... and now aku dah tersilap langkah... aku jadi panas hati... hurm semoga Allah boleh kembalikan aku kepada normal... aku nak hidup dengan bebas hanya terikat dengan family aku jek... bukan dengan org lain... and aku kalo bleh tak nak amik tau langsung hal2 org len... itu harapan aku...


hurm ntah la... sejak semalam asyik suka tengok muka redza minhat... hehehe aktor yang pegang watak faqir dalam Pisau Cukur... cute bebenooo... hehehe tapi bila google... tengok gamba dia tak secute dia dalam citer tue... hehehe... mungkin akan mengulang tengok cerita itu semata untuk melihat Faqir... hahahaha cam gila jek... mcm gak Fahri dalam ayat2 cinta tue...


one of my buddy comment... dia kata "aku tengok muka lelaki yang ko suka sumer stok2 jambu..."

terkejut gak... tapi bila analisis... a ah la... hehehe Redza Minhat, "Fahri", Mr S, Mr MS... and aku notice satu menda lagi kebanyakannya bermula dengan huruf S... wakaka gila la... kebetulah pulak... hehehehe


soalan untuk bakal suamiku... adakah engkau stok2 jambu jugak?! dan adakah nama mu bermula dengan huruf S?! hehehehe semuanya masih misteri...


p/s: tergiang2 ayat seseorang yang berilmu memberitahuku... org yang kamu suka tue tak suka pun dekat kamu, ada org lain yang suka tapi kamu tak pandang... jangan terlalu memilih...

huhuhu betul ker ape dia kata tue? huhuhu hurm entah ler... tapi so far aku tau org yg aku suka tue tak suka aku... tapi aku tak tau plak ada org suka aku... sebab dia tak pernah reveal... hahahaha

1st day school after a week holiday

hari nie first day bersekolah lepas seminggu bercuti... Alhamdulillah dapat bangun awal... cumaaaa tak breakfast di rumah...

sampai jek sekolah... terkejut... awal betul guru bertugas hari nie menyusun kerusi dan menaikkan bendera... syabas pada Puan Mazlinda dan Encik Azhar... wacayalah!!!


hurm hari pertama dah stress... aku bosan ler berdepan dengan org yang pandai bercakap... aku ckp cam nie dia cakap cam tu... aku cakap cam tue dia cakap cam nie... bosan beb


lagi satu... aku cukup bosan la bila berdepan dengan org yang suka sangat nak nyebuk keje aku... sebab aku tak penah nak nyebok keje derang... huhuhu... tolong la... aku tak suka...


and lagi... kenapa la aku selalu tersepit antara masalah2 org... org itu tadak aku kena ganti... last2 org tue senang2 aku pulak yang susah... mungkin bila ada yang baca entri nie akan ckp... ala nti bila kita tolong org, org akan tolong kita... huhuhuhu aku fed up jugak dengan ayat nie... sebab selama nie aku tak penah pun di tolong dalam bab2 keje nie... yang tau pun org menyalahkan jek...


BOSANNNNNN!!!!

Sunday, March 21, 2010

Awareness...

jumaat lepas aku uploadkan ke facebook aku gamba pemandangan di kampung... memandangkan sekarang adalah musim buah gajus di kampung... makanya aku juga mengambil gambar buah gajus... sebelum2 nie banyak juga jenis pokok yg pelik2 yang aku upload... tapi yang ni mendapat sambutan... hurm nie link nyer...


hurm baru sekarang aku sedar mereka yang di lahirkan di luar bandar lebih beruntung... sebab mengenali dunia lebih luas dan lebih baik... ada yang tak pernah tengok langsung rupa gajus... dan aku bettt... mungkin ada yang hanya pandai makan nasi tapi tak pernah tau nasi berasal dari padi, pokok padi pun mungkin tak pernah tengok dengan mata sebenar... apetah lagi melihat bagaimana padi di proses...


bila melihat situasi nie... aku risau... sebenarnya bila kita banyak mengetahui tentang alam maka kita akan lebih dekat dengan pencipta... dan kita akan lebih mengambil berat dengan keadaan sekeliling... itu yg penting...

p/s: ada juga cadangan dalam hati nak wat program homestay dikampung aku... bukan bertujuan untuk pelancongan tapi tujuan untuk pendidikan... nak bawak anak2 murid aku yang berpotensi untuk berjaya menikmati hidup secara kampung...

Friday, March 19, 2010

Kisah Seekor Kucing

kerana tersilap langkah... dia berada dalam kegelapan... dalam hatinya mungkin berdoa moga ada yang menyelamatkannya... namun dia tidak pasti lama mana lagi dia harus berada dalam kegelapan ini...


berdoa dan terus berdoa semoga dia selamat kembali ke dunia asal... dan akhirnya setelah hampir 7 jam berada dalam kegelapan... dia terselamat apabila ada manusia yang memberikannya cahaya... namun... dia kini berada di tempat baru... huh!!! mampukah dia survive di dunia baru... tampat yg penuh tipu daya...


itulah kisah seekor kucing yang telah masuk ke dalam tempat letak beg semalam di stesen bus kangar yang akhirnya telah sampai ke hentian duta pagi ini dengan selamatnya... best nyer dia naik bus free... huhu tapi kesian... tercengang2 kat tempat baru...

Thursday, March 18, 2010

Remember The Titans


semalam biasa lerrr... rabu kat tv mana da citer best... tekan sana tekan sini... jumpa la cuci cuci services kat TV2... layan jek ler... habis jek citer tue tekan2 lagi tapi stop kat tv2 balik... hehehe tertangkap dengan satu citer nih... Remember The Titans...


hurm for me... aku bagi 5 bintang... ***** yeah!!! sebab banyak jugak ler pengajaran nyer... hurm nak tau sinopsis citer... sila lawat website nie... atau tekan jek kat google...


dalam citer nie:


1. menunjukkan betapa bongkaknya mat salleh... specifically org kulit putih...


2. org kulit hitam sangat dipandang hina, tapi semangat juang untuk hidup mereka sangat kuat...


3. work together, sure we can win!!!


4. 'sunshine' tue hensem sungguh!!!


5. menangis aku untuk certain2 part dalam cite nih!!!


6. budak perempuan kulit putih tue bukan ker pelakon dalam series Heroes tue?
7. sebenarnya aku tak tau pun cemana nak main American Football nie... tp best la citer nih...


hurm aku rasa sumerang patut tengok... especially to those yang racial fanatic tue... belajar menghormati budaya, bangsa dan agama org len... bukan nyer susah pun... kau percaya dengan budaya, agama, bangsa dan kepercayaan kau... tp takkan susah sangat nak terima dan faham bahawa org lain jugak ada budaya, agama, bangsa dan kepercayaan sendiri... so terima dan hormat... perkara yang nampak senang... tp ramai yang susah melakukannya...


p/s: malas nyer la plan nak balik malam nie... huhuhuhu...

Wednesday, March 17, 2010

Rutin Pagi Ini...

bangun pagi bekfes roti canai...


then follow mak gi belakang umah... isi tanah dalam poli beg... dia nak tanam cabai... aku nak cucuk pokok bunga cina... kalo hidup bulan 6 nie bleh bawah gi sekolah...


aku balik dulu, bagi makan anak2 kucing yatim piatu tue... yang sudah ku namakan... putih, tompok, kelabu dan kuning... hehehehe...


masuk dalam rumah... mandi dan akhirnya mengadap blog nie and FB...


pasnih nak gi masak kari tulang pulak... and maybe udang goreng bawang kotttt... hehehe tapi sebelum helping mak... aku nak pi pekena dulu bubur kacang semalam yg aku dah store dalam peti ais... hehehe best makan sejuk2...

chow chin chow... ♥♥♥

Tuesday, March 16, 2010

Ayam Goreng Kunyit + Bawang Besar

menu lunch hari nie is ayam goreng kunyit dengan bawang besar... letak halia sket2 bagi bau wangi... mak plak buat kerabu buah gajus tambah mangga... terliur plak rasa nya bila memikirkan mangga tue... walaupun xberapa gemar tapi aku memang nak try kerabu tue... hehehehe


adik dah balik kampus... wahaha mcm jauh nooo bunyi nyer... malangnya IC aku dibawanya sekali... huhuhu jadi pendatang haram la aku sekejap... maybe esok baru gi amik...


hurm ada 2 hari lagi nak mengharung hidup di kampung... rasa cuti nie pendek sangat... tak mcm cuti masa CNY ari tue... panjang sungguh... mungkin emosi berbeza jadi suasana jadik lain... dulu time cuti CNY aku rasa semak... rasa panas dan rasa ketat... sebab tue aku rasa masa bergerak lambat... lagipun banyak benda diperngaruhi oleh setan... huhuhu diri sendiri yang salah disalahkan pihak yg lain.. tp memang pun... setan kan sentiasa berjanji akan menyesatkan hamba Allah... dasar syaitan durjana...


balik kali plak... keadaannya berbeza... lebih sejuk, lapang dan luas... sebab tue masa bergerak laju... tapi apapun Alhamdulillah semuanya berjalan lancar... syaitan sudah semakin menjauh... dan semoga ia tidak kembali...


hurm masih ada beberapa perkara yang aku belum tunaikan:
1. nak buat solat taubat... alhamdulillah dah jumpa caranya cuma belum berkesempatan... mungkin balik gombak boleh buat...

2. berkira2 perlukan aku melakukan rukyah syaariyah yg disarankan tue... huhuhu... takut ada konfius pun ada... Allah berikanlah aku hidayahMU...

Monday, March 15, 2010

Panduan Untuk Semua

PANDUAN MENGERJAKAN SOLAT SUNAT DHUHA

1) Bilangan rakaat : 2 hingga 12 rakaat (2 rakaat 1 salam)


2) Waktu : Pagi anggaran 8.00 pagi hingga 11.00 pagi

Niatnya:


"Sahaja aku sembahyang sunat Dhuha 2 rakaat kerana Allah Ta'ala"


Baca ketika sujud yang terakhir - 3 kali




Baca doa ini selesai solatMaksudnya:


Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikannya adalah kecantikanMu,keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu, kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu.Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah.Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

SEMOGA KITA AKAN SALING INGAT MENGINGATI...


“Pada tiap-tiap pagi lazimkanlah atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah; tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah (sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat solat Dhuha .” (Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

Sunday, March 14, 2010

Sudah Di Kampung...

currently aku berada di kampung... Alhamdulillah aku lebih tenang berbanding balik cuti sebelum ini... nama Allah sentiasa dalam hati aku... dan semoga aku dapat kekalkannya selama 44 hari berturut2... sebab menurut buku yg aku baca... kalo kita dapat kekalkan sifat baik tue selama 44 hari berturut2 insyaAllah ia akan sebati dalam diri kita... begitulah hendaknya...


pagi nie bangun dan solat subuh... Alhamdulillah syukur... pagi nie dok cari buku panduan solat sunat tapi tak jupe... so aku nak try google cara2 nak wat solat sunat dhuha... aku nak try buat... gelakkanlah aku sebab aku tak atu buat... memang aku tak tau buat dan aku dah lupa cemana nak buat... i admit that... tapi insyaAllah aku akan cuba... ikut nasihat kak ina... lagipun jadual kelas aku sumer mula pukul 10.30 ke atas... so at least pagi aku ada ruang untuk buat... doakan aku mampu...


hari nie ada 4 buah rumah kenduri... so dapur tak berasap... tapi jenuh jugak memikirkan nak makan kenduri kat 4 buah rumah nie... 2 buah pun rasa macam sengkak semacam jek... inikan pulak 4 buah... so plan btol2 jangan makan banyak2 di dua buah rumah pertama wahaha...


pagi2 tadi lepas breakfast aku pi bagi makan 4 ekor anak kucing... kesiannnn entah manusia mana ntah kejam pi buang depa kat umah aku nie... dah la tue buang anak jek... yg mak tak bawak sekali... bayangkan lah anak kucing sekecil tue nak idup tanpa mak... sedih la tengok... huhuhu Alhamdulillah depa mau makan ikan yg aku bagi... At least nti bila aku dah balik KL bleh la pak aku bagi depa makan... nak bawak balik KL tak dak tempat nak letak... huhuhu... kalo ada tempat aku dah bawak balik dah...


p/s: Ya Allah... aku dapat merasai perubahan itu... doakan aku kuat dan istiqamah...

Friday, March 12, 2010

Ho Ho Ho...

minta maaflah kalo statement aku nti menyebabkan sesetengah org melenting... tapikan org kelantan ni memang suka hidup puak2 dia jek kan... cam duarang hosmate aku nih... masak makan pun untuk diorang berdua jek... kalo jalan2 pi mana2 bertiga... sure aku akan ketinggalan dibelakang... dok lepak2 pun cam tue... sembang mengadap depa jek... wehhh aku pun paham juga bahasa korang... apesal plak aku kena sisih... tapi aku rasa yg tue untuk hardcore kelantan la kan... sebab member2 aku masa kat mrsm, matrix and u tak cam tue pun... rumate aku time MRSM pun kelantan gak... oke jek... especially Ros... kiubmate masa form 5... kelantan hard core jugak... tapi oke jek ngan kami... bleh jek sembang elok...

hosmate aku time matrix... farah... pun oke... siap ilang slanga kelantan dia walaupun duduk di bumi sebelah kelantan jek...

member masa u... wan... oke jek... siap bleh baik and kamcing lagi...

tapi entah ler... kekadang aku merasa menyesal membuat keputusan mengajak hosmate lama aku nih duk ngan aku...

tapiiii mungkin ada hikmah nyer... semoga Allah selalu bersama ku... dan semoga aku cepat kawen... tinggalkan semua nih... insyaAllah...


hohoho... balek kampung hati giranggggg...

Monday, March 8, 2010

Kuat Dan Tabah

mungkin dulu baru... jadi tak nampak kelemahan... so skang dah lama sket... dah terlondeh satu demi satu kelemahan... mungkin sebab tue menjauh... hahahaha... agaknya kalo org yang berkahwin tue mcm tue la kan... masa mula2 kahwin... sumer oke... tp bila dah lama2 banyak kelemahan yg terpapar... jadi banyak la yg merenggangkan... sebab tulah Allah wujudkan mawaddah dan rahmah... hehehehe... disamping cinta ada kasih sayang dan rahmat Allah...


kisah kedua... lain dari yg di atas... ari nie aku lalui pengalaman yang aku sendiri tak sangka akan termasuk dalam nya... hari nie seorang sahabat di sekolah pengsan lagi... untuk kali yang kedua... hurm masa kali pertama pengsan, aku berada bersama... tapi kali ni lain dari sebelumnya... ada unsur lain berada di dalam dirinya... unsur yg bersifat kebudak2kan... dan aku tak pernah deal dengan semua tue... aku takut nak dekat sebab takut diri tak mampu... sekadar membantu dari jauh...


unsur itu seolah2 ingin bermain... sekejap keluar dan sekejap masuk... menyebabkan sahabatku ini sekejap sedar dan sekejap tidak sedarkan diri... mujur suami dan adik beliau sempat datang... dan menguruskan... panggil ustaz yang sudah biasa menguruskan dia... dan ustaz datang membantu...


menurut ustaz... dia harus di bawa keluar dari kawasan sekolah seketika... mungkin untuk ke tempat yg lebih selesa... dan pertama kali nya aku pegang org yang tak sedarkan diri... dan Alhamdulillah aku tahu aku kuat...


Sahabatku... sembuhlah engkau kembali... sebab kami benar2 rindu untuk melihat senyumanmu...


p/s: tak leh tulis panjang sebab soalan untuk budak pekse esok belum siap... huahuahua mati aku kalo tak siap... isu besar nanti...

Sunday, March 7, 2010

Naik Dan Turun

aku selalu rasa kadang2 Allah tue dekat dengan aku... dan aku selalu rasa kadang2 Allah tu jauh dengan aku... kenapa yer? huhuhuhu...

mungkin Allah tak jauh dengan aku, cuma aku yang menjauhi Dia...

aku kadang2 tergelincir... hurm bukan kadang2 tapi selalu... entah mcm mana nak kukuh langkah kaki nie supaya tak tergelincir... aku pun tak pasti...

mungkin kerana akar aku tak sekuat org lain, maka aku selalu tergelincir... Semoga Allah selalu bersamaku...

aku suka tengok kak ina... cikgu Sains sekolah aku... akar dia kukuh sangat... datang cabaran sehebat mana pun dia tetap kuat...

sama mcm Kak Hunnah... walaupun ada sesetengah perkara aku kurang bersetuju dengan dia... tapi satu yg aku kagum dengan dia... kepercayaan dia pada Allah dan kebergantungannya pada Allah begitu kuat... sehingga kadang2 aku melihat dia benar2 berserah pada Allah... aku selalu tak sekuat itu... aku selalu gagal untuk meletakkan pergantungan aku kepada Allah sepenuhnya...

p/s: "DIA" yang mencintai Allah dan Rasul... datanglah dalam hidup aku... bawa aku bersama2 disisi mu menuju ke jalan itu...

33...

semalam 32 ari nie 33... tanbah seorang lagi... follower aku... thanks iza... kawan masa di Matrix dulu... seorang yg banyak aku belajar daripadanya tanpa sedar... kekuatan dan ketabahan yg ada pada dia memang betul2 buat aku rasa aku serba kekurangan...

iza... thanks dan syukur sebab kita dipertemukan... dari awak saya belajar banyak... tanpa sedar sebenarnya... kekuatan, ketabahan dan erti hidup...

hari ni hari untuk melepak... kao tengok bilik aku nie serabut nak mampus... huhuhu kaki and tangan ni plak malas betul nak mengemas... tengoklah lepas nie... harap2 rajin lepas pekena cucoq bawang... hahahaha...


happy yeah yeah... happy happy yeah... kami suka pengakap saja...

Saturday, March 6, 2010

Serabut...

entah kenapa kepala otak nie serabut... tapi tadi la kan sebelum balik umah... perasaan bercampur baur... mungkin kerana kesilapan sendiri atau kesilapan org lain... huhuhu biarlah kau simpan kisahnya...


tapi ceramah tadi buat aku rasa macam2...

1. terasa nak kawen... hahaha

2. terasa diri tak layak pun untuk "dia" huhuhu aku ni jahat "dia" baik mcm malaikat...

3. terasa nak menangis... dan akhirnya aku menangis...

aznie kuat... tapi kat luar jek... hati serapuh kaca... sentuh sikit jek menangis... huhuhuhu...

tapiii... aku bersyukur sebab aku masih mampu menangis... thanks kak amy sebab tumpangkan bahu untuk air mata ini mengalir... seriusly masa aku nangis tadi... kontrol gila takut air mata kena tudung kak amy... hahahahaha... siooottttt betul kan... hehehehe

Friday, March 5, 2010

Hati Semakin Tenang

hari nie bermula dengan kelam kabut... tapi setelah mengharungi pagi dengan rutin yg baru... hati menjadi semakin tenang..



hari nie bermula rutin baru disekolah aku... bacaan yassin... Alhamdulillah... semoga aura aura positif semakin menular dalam environment sekolah nie... semoga berterusan dan semoga Yassin yang dibaca mendatangkan keberkatan daripada Allah kepada kita..



cuma sewaktu bacaan yasin tadi dalam hati mengucapkan syukur... sebab beberapa pelajar yang aku kenal dengan kenakalan nya... mahu juga mengucapkan dan menyebut ayat suci dar jantung Al Quraan tue... Alhamdulillah... semoga aura positif dari surah yassin ini meresap kedalam diri kita...


semoga kita juga kuat dan tabah menempuh dugaan hidup... insyaAllah...






p/s 1: tetibe aku rasa nak minum teh ais... huhuhu

Tuesday, March 2, 2010

Syukur...


baru on lappy ari nie and update blog... syukur Alhamdulillah... ada sorang lagi follower... thanks to puteri... blog aku biasa2 jek... citer ape jek yg jadi kat aku hehari... sure bosan bace nyer...
hurm oke terima kasih kepada semua 32 follower blog aku... terima kasih kerana menjadikan blog aku glamer... kikiki...
dan hari ni jugak ada sesuatu yg menggumbirakan... iaitu aku dah dapat surat pengesahan pelantikan... syukur Alhamdulillah... and ini bermakna aku dah dapat amik ptk... insyaAllah aku akan cuba buat yg terbaik... gila tergedik2 nak amik pekse plak... hahahahaha...
yer la aim aku... muda2 nie lah nak mengejar tue semua... bila dah tua dan tak larat aku nak duduk dan relax jek... ahaks... persoalannya boleh ker relax... hehehehehehe...
hurm ari nie aku dah listkan 10 kerja yang harus aku buat... dah 2 siap... masih ada lagi 8 yg perlu disiapkan... huhuhu 3 darinya perlu dateline sebelum jumaat nie... mampuker nih... heharap aku mampu lah...
kadang2 suka bila keje banyak... sebab tak yah fikir melalut... tp kadang2 tak suka jugak sebab aku tadak ruang untuk diri sendiri...

Monday, March 1, 2010

Kejam!!!

aku pasti belum terlambat untuk mengucapkan Salam Maulidurrasul kpd semua... semoga dengan kehadiran hari ini akan lebih mengingatkan kita kepada Rasulullah... menambahkan kecintaan kita kepadanya serta mendedahkan diri kita kepada sunnahnya... insyaAllah... peringatan untukku jugak...


dalam mengingati Rasulullah yang sangat mulia... masih ada juga manusia yang bersikap seperti arab jahiliyah... walhal sudah beratus2 tahun Baginda menyebar luaskan ajaran Islam... tapi masih ada yang sanggup membunuh...

aku sedih mendengar kisah adik syafiyah yang didera oleh teman lelaki mak dia... kejam sungguh... pada aku... bukan sahaja lelaki itu yg patut ditangkap... tapi mak dia jugak harus dihadapkan sekali ke mahkamah... gila ape duduk serumah tanpa berkahwin... pastu sampai mengandung anak luar nikah... memang perangai buruk betul... Ya Allah minta dijauhkan diriku, ahli keluargaku, sahabat2 ku serta sesiapa pun dari berkelakuan buruk seperti itu...

dari peristiwa nie kita dapat memahami sesuatu... hubungan manusia dengan Allah sudah semakin renggang, sunnah Rasulullah sudah kurang menjadi ikutan... aku nasihatkan diriku dan semua yg membaca... marilah kita kembali kepada Allah dan Rasul... semoga hidup kita selamat dunia dan akhirat...

persoalan ku juga di sini... dimana sikap ambil berat org2 sekeliling yang melihat peristiwa itu? takutkah kita untuk menegur... risaukah kita digelar buzy body bila mengambil tahu...

hish entah la...