Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 29, 2010

Bapak...

hari ni setelah almost beberapa bulan menunggu dan mengatur tarikh... Alhamdulillah bapak dengan selamat keluar dari bilik bedah... operate untuk menukar kanta mata...


saya mahu pulang... tapi mak kata tunggu dulu... hurm oke... tapi mungkin saya akan menyusul nanti... dan di sini saya sentiasa mendoakan kesihatan bapak...

Wednesday, July 28, 2010

Relief...

saya merasa sungguh lega hari ini... sebab saya dah jumpa penyelesaian untuk masalah saya... dan sebenarnya saya dah mencuba pun... dan berjaya...


saya tak mungkin dapat berterus terang dengan pihak berkenaan... walaupun nampak saya seperti banyak mulut dan suka cakap lepas... tapi itu hanya kepada mereka2 yang saya tak kenali dan tak rapat... jarang berlaku kepada mereka yg saya kenal... sebab tue sampai sekarang saya tak pernah menegur housemate saya dan memberitahu mereka apa yg saya rasa... biar saya jek tau... dan biar saya jek rasa...


langkah yg saya ambil adalah... sekiranya saya diberi tugas yg tidak berkaitan... maka saya akan passkan kepada mereka yg berkenaan... itukan lebih senang...


hurm dan tadi saya sudah melaksanakannya... kerja yg diberi semalam saya berikan kepada S/U Disiplin... org yg lebih berhak utk melaksanakan kerja tersebut...


hurm hari ni sedikit tenang... saya mahu lebih tenang... sepertinya nak lari ke suatu tempat yg org tak kenal saya... dan saya berada di situ dengan tenangnya... sya berkira2 nak lari ke pangkor... at least disana saya tau selok belok tempatnya... saya mahu duduk di sana menikmati keindahan pantai... tapi cam x best pulak seorang... hurm tapi yg pasti vacation ke pangkor akan saya realisasikan juga suatu hari nanti...


asyik ke sana kerana kursus saja... nak juga pergi utk release stress...


masih berusaha dengan slide haloalkanes... hurm harap dapat selesaikan malam ni jugak...

Tuesday, July 27, 2010

Rojak...

perasaan hari ini sungguh rojak...


1. sakit... ntah kenapa awal2 pagi dah pening kepala...


2. penat... bukan fizikal tapi hati...


3. annoying, dengan sesetengah manusia yang selalu menjadikan sesuatu yg tak sepatutnya sebagai gurauan


4. irritating sebab anak murid saya yg sorang tue... (x mengajar pun dia and x kenal sangat pun dia) asyik pomot bisnes baju dia di setiap status saya... fedup weh



5. rimas bila setiap kali telefon berbunyi... adakalanya hati jahat menyuruh saya membaling sahaja telefon tue ke dinding... syukur sebab iman masih menyuruh saya berfikiran rasional... kalo tidak... handfon baru la gamak nyek



6. letih sebab terpaksa memikul beban kerja org lain... kerja saya yg ada ni pun banyak... di suruh buat kerja org lain... huhuhu... aritu disuruh mencari data kebajikan... bukankah sudah ada penyelaras kebajikan? dan sekarang disuruh mencari data disiplin... SU Disiplin ape gunanya? goyang badan jek... huhu... tu belum lagi tugas2 yg lain... taip surat gantung... itu BUKAN kerja saya... itu KERJA SU Disiplin... HUHUHU... saya betul2 penat and letih... bila saya terbuat salah... saya disalahkan kononnya saya berangan la... pasal berjiran dengan org bujang bawah la... ape kaitan... kenapa nak heboh... huhuhu


mood saya tros bertukar 360 darjah kerana peristiwa nombor 6... huhu esok lagi harus di hadapi... lusa tulat dan hari2 seterusnya...



p/s: kepada yg berkenaan saya minta maaf... nombor anda telah sy assign as no tone... so kalo tak angkat tue means saya tak sedar kewujudan panggilan anda... saya nak concentrate kepada core bisness saya yg utama... MENGAJAR!!!!

begini lah perasaan saya hari ini... bercampur baur... cuma bezanya rojak ini nampak sedap... perasaan saya tidak...

Monday, July 26, 2010

Not In The Mood Of Writting


Malam ni tak dak mood nak menulis...


hari ni...


1. pegi pos GL utk mak dan bapak... hope sampai esok dengan selamatnya



2. pegi beli bantal kekabu... balik baru tau apa beza kekabu kat KL and kekabu kat perlis... dan rasa menyesal dengan tindakan membeli bantal tersebut... kalo bersabar lagi sebulan bleh beli kat perlis... huhu tapi hati kecil cuba memujuk... tak pe utk kegunaan seorang jek... tapi ttp x puas hati sebab harganya mahal... (lately saya menjadi seorg yg kedek... entah kenapa...)



3. pegi OTK utk beli barang dapur... dah beli susu and nescafe... huh mahal sungguh sepeket kecil nescafe... huh... (kan saya dah kata, lately saya menjadi kedek...)... hurm cuma menunggu kerajinan utk buat karamel resepi kak ida...



4. OTW balik dari beli bantal saya beria2 survey tilam baru... budget kalo dpt tilam tebal dengan harga bawah RM 100 saya dah beli... tapi pusing punya pusing tak jumpa... paling saya suka harganya RM 189... yg lain semua lebih mahal... dan paling sakit hati bila masuk kedai perabut dekat setapak tue... mentang la saya pakai mcm mak cik2 dia ingat saya pokai sangat... siap tanya u punya budget berapa? kalo budget kecil u amik yg ni la... sambil tunjuk kat saya tilam murah gila... hurm x pe sabarkan hati...



5. balik... tros mandi dan tengok tv... rupanya hero yg belakon citer series baru kat ntv 7 tu ada lah hero citer yg sebelum nya... sudah jatuh cinta wooo... hahaha tak la suka tgk dia berlakon jek... hati saya hanya untuk dia, yang Allah telah pilihkan utk saya... (bak kata nasrah)



6. sekarang saya sudah solat Maghrib dan Isyak (Alhamdulillah diberi kekuatan kalo tak selalu kena bangun tgh malam dlm keadaan malas)... dan kini saya didepan lappy...



7. sy perlu berhenti... kerana kerja utk esok belum siap...



p/s: tu x dek mood nak menulis... kalo ada ntah la panjang mana...
*********************************************************

Sunday, July 25, 2010

Baru Online Dah Ngantuk...

Jumaat x online sebab pagi2 dah kena pegi PPD Gombak... org cakap PPD Gombak susah nak parking... hurm Alhamdulillah untuk saya tak la susah sangat...


lepas habis kursus... saya pun tros balik ke umah kak ida... hurm actually amik dia kat skolah... then hang out ngan member dia kak farah and kak maliza... hurm gi makan kat SACC Mall, then shopping kat Plaza Alam Sentral (rembat satu blause and 1 suar)... then balik tros gi amik kete kak ida kak bengkel and tros balik umah... hehehe


sabtu kuar gi mydin subang jaya... happy gilos... and dah lama tak pegi sana... hurm satu hari nti saya akan pegi sendiri ke sana... hehehe leh berlama lamaan... hurm tapi ntah bila laaa...


ahad tak gi mana2 just duduk umah... sejuk punya pasal pukul 4 baru mandi... hahaha gila sungguh... hurm then kul 6 gerak balik Gombak... maka disinilah diriku... kini dan mata juga sudah mohon utk tidur awal...




SELAMAT MALAM...

Wednesday, July 21, 2010

Ghostbuster...

pagi2 lagi saya dan kawan2 makmal ke kantin... masuk2 saja dalam kantin... guru2 lelaki baru selesai makan... kami decide nak makan di kantin... malas nak tapau... baru jek nak ambil makanan... dengar cikgu azhar cakap... "hah... tu dia geng ghostbuster dah mai..." mula tak faham... tapi akhirnya aku ketawa sendiri... hahaha ape tak nyek... rupanya kerana peristiwa semalam kami dipanggil geng ghostbuster...


sudah makan... saya balik ke makmal... sampai di makmal... kak kiah call ckp en. bohari dah dtg utk ambil order barang... keluar saja... jumpa Pn Pengetua... hurm sembang dengan puan pengetua ttg hal semalam... saya, kak azrina dan kak hasni mencadangkan pada puan pengetua untuk membuat sesuatu... sekolah ini perlu dibersihkan supaya perkara semalam tidak berlaku... mungkin susah tapi kita harus berikhtiar... tgh bersembang... kak rafidah datang... "azni, akak nak cari charger laptop yg mcm ni... cikgu lelaki cakap kat bilik geng ghostbuster ada..."... saya gelak lagi... sekali lagi kami di gelar ghostbuster...



hari ni masuk saja kelas 6 ASH... sumer pelajar (4 org jek pun sebenar nya, sorg absent tinggal 3) bertanya tentang hal semalam... seolah2 saya adalah heroin... sebenarnya secara kebetulan saya berada dalam situasi tue... jadi terpaksa la saya mengambil tahu dan membantu... sekali lagi cerita semalam di ungkit...



disini... saya tak mungkin akan menceritakan apa yg berlaku semalam... yang tahu... diamkan saja... doakan semoga keadaan menjadi bertambah baik insyaAllah... percayalah dunia ini bukan untuk kita semata... ia adalah hak semua makhluk Allah... kita sebagai hamba yang berkongsi dunia ini harus percaya dan cuba sedaya upaya supaya tidak mengganggu hak yg lain... doa dan harapan saya... semoga keadaan bertambah baik... insyaAllah dengan sokongan semua... keadaan pasti akan bertambah baik...

Tuesday, July 20, 2010

Kuatkan Hati Mu Dengan Ibadah...

saya tau kamu kuat... saya nampak... bukan kuat fizikal... tapi spiritual yg saya maksudkan... saya tahu kamu kuat... saya nampak... dan kamu harus lebih kuat... kamu harus yakin... tiada kuasa yang lebih hebat melainkan kuasa Allah... dan Muhammad itu pesuruh Allah... percayalah pada 2 perkara itu... hanya Allah yang layak menghidupkan dan mematikan apa juga makhluk dimuka bumi Allah ini mengikut kesesuaianNya...








yakin la Allah yang paling berkuasa... dan penuhi hati dengan amalan2 ayat2 Al-Quraan... insyaAllah... dengan izin Allah, ayat2 ini akan membantu kita bila kita memerlukan...






Saturday, July 17, 2010

Tak Perlu Pura - Pura...

saya tau kamu suka saya... saya tau bila kamu pura2 tak nampak saya... tak layan saya... sebenarnya kamu tengok saya... kamu suka saya... hahaha yg bernama E.G.O itu sungguh tinggi... sebab tue kamu begitu...


saya tak kisah walaupun sebenarnya saya sakit hati... saya tak kisah... tapi saya sakit hati... selagi hati saya boleh bertahan... selagi itu saya akan bertahan... tapi kalo awak tak bertindak segera... mungkin hati saya akan berubah...


tadi baru lepas dengar ceramah dari Hajah Norbi Husin... hurm mungkin ada yg pernah dengar... cuma saya jek yg tak pernah dengar nama org hebat ini... tapi bersyukur sebab mengenali dia walaupun sedikit terlambat...


banyak dapat info and banyak menyuntik semangat... cuma saya tak pasti boleh tak bertahan hingga ke isnin ini... huhu... harapan saya dapat la bertahan...


mula nya saya mmg x nak ikut LADAP ni... bukan apa serik dengan LADAP2 yang sebelum nih... panggil penceramah entah hape2... ada ker panggil penceramah motivasi yg syok sendiri... tunjuk gambar dia dengan artis itu ini jek yg lebih... penyampaian nya entah hape2... ada penceramah yg satu tu plak nak pomot barang dia... entah hape ntah pandent?! haish sumer rasa buang masa... and yg paling best yg ujung thn lepas... tajuk kemahiran komunikasi... pi ajaq cara nak bersajak and berpantun dan bersyair segala... ada ker... haish... serik dengan itu saya pun x berminat nak ikut yg ini... rasa sangat mmbuang masa... mmg la pn Maimun cakap ilmu tu luas... tapi kalo dah mcm ketiga2 LADAP diatas... rasa nya tak berkaitan pun dengan apa yg kita kerja skang...



serius sebab wajib saya datang... tapi so far saya berpuas hati... sebab penceramah ni realiti dan berpijak dibumi yang nyata... saya nampak apa dia ckp ada sedikit sebanyak dalam organisasi Gombak Setia cuma yg saya tak pasti adakah mereka yang berkenaan perasan yg itu adalah mereka atau tidak... saya harap mereka perasan... so mereka boleh ubah diri utk mantapkan organisasi...


hurm ceramah sudah... luahan perasaan pun sudah... makanya sekarang saat untuk tido... agaknya kalo pegi Care4 hari ni mungkin x ramai orang kan...sebab sumer dah habis duit... tapi kalo pegi minggu depan mungkin sangkut kat depan entrance kot... huhu... nti lepas bangun kita decide nak gi mana yer...

Friday, July 16, 2010

Saya Rindu Tapi Saya Ego...

ntah la... saya mmg rindu tapi saya ego... lagipun saya rasa kekosongan mak dah terisi bila adik ada kat umah... jadi tak perlu lagi saya call hari2... bukan la saya tak ingat mak... tapi saya tau banyak program mak and adik... so saya tak mo kaco daun...


kalo saya call pun... dah tak semesra dulu... kenapa yer? ntah... mak asyik diam... tanya baru jawab... tu pun kadang2 sampai saya sendiri tadak idea nak cakap... ntah la...


mak... kok ni sayang mak... tapi entah la kenapa begini... tak pasti... mungkin ini berpunca dari kok nie... minta ampun sumer salah dan dosa kok nie...

Thursday, July 15, 2010

Nak Luah Tapi Tersekat Di tekak...



rasa nak luah semua yg ada dalam hati... tapi selalu tersekat kat tekak... ntah kenapa aku merasa sangat annoying berada di sesetengah tempat... dan skang saya paling annoying berada di rumah...




entah la kenapa... mungkin kerana saya merasakan tidak cukup dengan apa yg saya dapat... selalu saya mengingatkan diri saya supaya melakukan segalanya kerana Allah... tp kadang2 rasa penat mengusai diri dan saya rasa seperti ingin membebel cuma skarang saya tahankan saja hati saya...




saya merasa penat setiap kali cuci toilet... sebab asyik saya jek yg buat... yg lain hanya pandai guna...




saya rasa penat bila setiap kali buang sampah... ntah la, mungkin mereka juga buang... tapi kadang2 bila sampai thp sampah kronik dan teruk... selalu sangat saya yang kena...




saya penat bila setiap kali ais dalam peti sejuk penuh... saya yg kena tekan butang defross... dan saya yg kena selenggara peti sejuk tue... saya tau la peti sejuk tue sy yg punya... tapi bukankah guna bersama2...



saya penat bila sumer kain lap dapur saya saja yg cuci... mereka hanya tau pakai dan pakai...



saya penat setiap kali saya nak buat keje rumah, saya kena betulkan niat saya... ini semua kerana Allah... barulah saya boleh ikhlas... saya penat dan sangat penat...



saya tak mau menegur... sebab semua sudah mampu menjadi mak orang... sumer dah besar2 dan tinggi lampai... tak kan itu pun x faham dan perlu diterangkan...



saya tak mau buat senarai tugas... pada saya itu tanggung jawab bersama... awareness amat penting... nampak toilet kotor tolong la basuh... bukan payah sental pun... berus sikit2 jek... tu pun sumer dah saya sediakan... nak sabun cuci lantai, nak mr. muscle, nak ape? sumer ada...



bukan payah pun nak tekan butang defross kat peti ais tue... tak payah tunggu pun... tekan then biar... nti org lain atau saya nampak tank kat belakang penuh... buang la... itu pun susah...



bukan susah pun bila nampak tong sampah penuh... ikat dan turun buang... kalo awak penat... saya juga penat... kita sama2 keje... sama penat... so jangan jadikan penat itu alasan...



kalo nampak kain lap dapur dah kotor... rendam jek dengan sabun yg saya dah beli tue... tak payah berus susah2 pun kalo pakai sabun tue... rendam sehari, esok dah boleh sidai... tak payah pakai softlan pun kalo malas... kain lap dapur jek pun...



entah la... bila fikir2 sangat hati sakit... sebab tu setiap kali buat selalu ingatkan hati saya buat kerana Allah... tapi serius saya manusia biasa... saya tak terlepas dari keluhan... saya penat... saya betul2 xlarat nak hadapi semua ni...



bila fikirkan ini, mahu saja saya pinang mana2 lelaki utk saya kahwini... dan akhirnya saya boleh keluar dari environment ini... tp kadang2 akal waras selalu berkata... mungkin suami yg saya grab and go tue nanti berperangai buruk seperti itu... huhuhu entah la...



redha dengan segala ketentuan Ilahi... saya harus sabar dan kuat hingga ke hari itu...



p/s 1: dimanakah lelaki itu? saya merindui kamu... kenapa kamu tak nampak saya disini





p/s 2: saya rindu saat ini... saat yg tak perlu fikir nak bayar itu dan ini, saat yg tak perlu sakit hati kerana sesiapa... saat yg selalu saya nantikan hari esoknya... saya rindu saat ini...



p/s 3: TAHNIAH buat mas... kawan sejati... kawan yg slamanya akan selalu dalam hati... kawan antara 3 kawan terbaik sewaktu di UMS... TAHNIAH... kerana kamu sudah bertemu kebahagiaan kamu... kebahagiaan bersama lelaki tercinta selepas semua derita yang kamu dah lalui... dan kini saya dapat melihat kebahagiaan itu berpanjangan... TAHNIAH... atas berita gumbira itu... serius saya tumpang gembira...

*************************************************

Tuesday, July 13, 2010

Semoga Kamoo Sihat Sihat Selalu...










saya selalu tersenyum dengan gelagat kamu yang manja... begitu juga ahli keluarga saya yang lain... kami semua saya kamu... semoga kamu cepat sembuh... supaya kecomelan kamu terserlah... semoga kamu cepat sembuh supaya saya boleh bermain dengan kamu...
CHIPUI... SEMOGA KAMU CEPAT SEMBUH...
**************************************

Monday, July 12, 2010

Saya Bukan Pilihan Dia

saya mungkin bukan seperti apa yg dia mahukan... saya mmg tidak cantik, saya rendah, saya tidak pandai bergaya... inilah saya seadanya... terima saya atau pergi jauh dari hidup saya... saya redha... saya terima segalanya... inilah saya... dan begini lah saya seadanya...







GAMBAR - GAMBAR YANG TAK PERNAH SAYA REVEAL...

gambar pasport tahun 2008... hehehe ni antara gambar pasport yg saya paling suka... sebab saya nampak cute disini... hehehe


ni masa kat umah lama... hehehe melayan kebosanan diri...



fikir apa ntah ni... hehehehe... accept me or leave me... i dont mind even i;m a little bit hurt...




juga masa di rumah lama... erk pandang saya saja... jangan pandang belakang saya... hahahaha...




buat2 juling... hehehe sebenarnya tengok sawang2 kat atas tue...
*******************************************************

Sunday, July 11, 2010

Mengantuk...

semalam tido sekolah... serius saya tak bleh tido... bila jaga saja mulut saya akan membaca ayatul kursi... bila jaga saja itulah yg saya baca... huhu... jauh disudut hati saya sangat takut... tapi saya kuatkan diri demi anak2 murid saya... mereka mengharapkan saya...


Alhamdulillah... semua nya berjalan lancar... segala ketakutan sudah berakhir... kini saya selamat di 20D...


tapi kesan mengantuk pagi tadi tak habis lagi... jadi saya nak tido awal malam nie... selamat malam...

Saturday, July 10, 2010

Saya Sayang Kamu...

saya sangat sayang kamu...


kamu tahukan... sebab setiap kali bersama kamu... saya selalu menyatakan perasaan saya pada kamu...


saya selalu menyatakan betapa kamu amat penting dalam hidup saya...


betapa saya bertuah memiliki kamu dalam hidup saya...


bila kamu terluka... saya turut merasa terluka...


saya sedih... saya minta maaf atas kecuaian saya menyebabkan kamu terluka...


insyaAllah saya akan cuba ubati kelukaan kamu dengan segera... maafkan saya..


SAYA SAYANGKAN KAMU HAZE!!!

Thursday, July 8, 2010

Hidup Ni Kadang - Kadang...

banyak kadang2 dalam hidup saya... tapi sebelum tue saya nak tunjuk dulu... sekarang saya sedang mengerjakan ini... untuk students saya next week... hopefully berjalan lancar dan memudahkan kerja saya...





oke then back to the topic... sometimes duduk saja2 saya selalu terfikir... beberapa perkara... dan selalunya perkara tersebut dimulakan dengan perkataan "kadang2"...




kadang2 alangkah bagusnya hidup ni adalah seperti yang saya mahukan... saya mahu ada segalanya... saya mahu complete... saya mahu semuanya lengkap... saya mahu sempurna... (lately baru saya sedar saya adalah perfectionist in the imperfectionist)... =(



kadang2 tu saya rasa baiknya kalo saya sentiasa bahagia... baik nya kalo saya tak perlu bersedih dan tak perlu marah... tapi hakikat dunia tak akan sempurna tanpa sifat kekurangan.







kadang2 pulak... saya alangkah baiknya kalo saya tahu apa tanggapan dan kata2 orang ttg saya... alangkah baiknya kalo saya tau ape yg kurang pada saya... mungkin saya boleh baiki diri saya...



tapi kadang2 juga saya tak pasti adakah apa yg saya mahukan adalah yang terbaik untuk saya... dan kadang2 akal waras saya selalu kata... apa yang saya ada sekarang, itulah yang terbaik untuk saya...




saya saya harap sangat saya akan dapat terima apa yang ada dalam hidup saya dengan hati terbuka... positif atau negatif... saya akan cuba menerima dengan seikhlas hati...

cuma saya berharap... saya akan mendapat yang terbaik pada pandangan mata Allah... dan bukan menurut pandangan mata saya...






p/s: tetibe rindu air buah sedap yang penah saya and geng 8 sekawan minum di sabah, tmpt tue diperkenalkan oleh akmal

p/s 2: saya memang teringin nak bercakap heart to heart dengan beberapa orang... tapi ntah la... masih belum ada kekuatan...

p/s 3: kena sejak dua menjak ni saya semakin malas... ya Allah, dekatkanlah aku dengan Mu... agar aku tidak malas lagi...

**********************************************

Wednesday, July 7, 2010

Yang Indah2...

nak cari tajuk entri pun satu hal... mungkin lepas ni saya kena jadi seperti kahuna... hehehe merekayasa tajuk yg tiadak kaitan dengan entri... minta maaf saudara Kahuna... sebab saya terpaksa berhenti follow blog anda...





bukan tidak suka... tp sudah cuba beberapa kali untuk masuk tapi tak dibenarkan... entah la kenapa... security katanya... perlu dijemput oleh writer untuk masuk katanya... jadi saya pun delete lah... huhu buat ape follow dah tak leh tengok kan... ibarat buah diatas pokok yang dah masak... nampak sedap tp tak bleh amik... so baik tebang jek pokok tue...





hurm hari ni ingatkan bleh la relax... datang sekolah pun dengan hati yang tenang.. tup2 dapat call dari puan nik... hahaha... aku ingatkan dia call aku dari lumut sana rupanya dia call aku dari bilik dia... hahaha naik bilik... heh... xjadi pegi lumut... suruh Kak azlinawati pegi... hah melepas masa lepak ku... hahahaha...





ari ni saya dah buat jahat... minta maaf... tak bleh bagitau... hanya mereka yang terdekat jek tau ttg ini... heh...

Tuesday, July 6, 2010

Kalau Itu Takdir Mu...

saya kenyang...


saya mengantuk...


rasa nak tertutup jek mata... tapi cuba tahan... malam ni selepas beberapa lama x pasang ayat ruqyah... saya pasang semula... mungkin kerana hati saya mula berdebar kembali... dan saya tau debaran itu syaitan...


sambil dengar cd rukyah... saya buat power point untuk esok... huhu... hurm esok sangat penat... saya ada kelas tambahan dengan pelajar... huhu actually saya tak ready lagi utk extra class... kata tingkatan 6 kena treat cam org besar... habis nak wat kelas tambahan pun kena paksa ker? huhu

Dapat Award!!!



award ni saya dapat dari Puteri... ucapan saya... terima kasih banyak2... sayang kamoooo...
dan dari blog cik Puteri juga saya tengok cik Puteri menghadiahkan anugerah ini kepada 10 org rakan blog nyer... hurm oke saya juga mahu bagi... pada 10 org...
tapi masih terlalu awal utk decide kepada siapa... hurm next time sy bagitau yer pada sape saya nak bagi... sebab sekarang otak saya bercelaru...

Monday, July 5, 2010

Jauhkan Saya...

Ya Allah... dulu saya mohon utk punya perasaan pada dia... saya lihat dia dari sudut yang positif... mungkin sebenarnya... saya paksa diri saya melihat dia dari sudut yang positif... kerana saya sudah jatuh cinta dengan dia... tp kini... saya mula rasional... saya mula berfikir... mungkin kerana hikmah yang Allah berikan... Allah mendekatkan jarak antara kami... Allah juga mendekatkan hubungan antara kami... dari zero kepada satu hubungan yang baik... tapi tidak lah sampai kepada cinta...


dengan hubungan itu saya nampak sesuatu yang ada disebalik dirinya... yg sebelum ni saya dan org lain tak nampak bila berjarak jauh dengan dia...


ntah la... kalo inilah orang nya... mungkin saya tak boleh hidup dengan dia... mungkin dia bukan the right person untuk saya... tapi entah... balik2 saya berserah diri kepada Allah... saya redha dengan apa yang telah Allah tetapkan...


tapi serius saya takut nak menghadapi kemungkinan itu bila saya melihat diri nya sekarang... saya takut saya tak mampu... saya takut sangat...


ya Allah... bantulah hambaMu ini...

Sunday, July 4, 2010

Minggu2 yang penuh suka duka...


HARI2 YANG PENUH DENGAN KESERONOKAN...



JALAN-JALAN IKEA... (24 JUN 2010)

kali ni kak hasni a.k.a Eline drive... hehehehe... dapat la naik waja dia...





yo... its me... hehehe seperti biasa snap gamba sendiri....





ni menu yang saya order... meat ball... sedap... next time nak order fish and chip lak...









ni pun saya order juga... daim cake... special hanya di IKEA... teringat pulak kat coklat DAIM yang ada dalam peti ais kat rumah....





ni kak azrina order... sungguh sedap...









JALAN - JALAN CARE4 (25 JUN 2010)







gelagat diba yang berposing atas basikal orang... hehehehe... erk tangan siapakah itu?






konun konun kawen dengan Lt Muda la kan... kawen bawah pedang... hahaha... roy x mo join...




setelah bersusah payah mengambikkan bitah buku... hehehehe dengan bangga nya mempersembahkan...





wajah2 ceria... serius time ni saya tak berhenti ketawa... bukan saja di wajah tapi juga dihati...




KURSUS KEPIMPINAN PENGAWAS (26 JUN 2010)


dua orang... bakal memimpin negara... proud to know u both and proud to have u as my students...




Diba and Hajar... agaknya mereka ni banyak persamaan kan? hehehe...



puas kebasahan mengisi air kedalam paip tue... hehehe kesian...





yeah... ni kumpulan yang bakal kena mandi...



BOWLING DENGAN GENG SMKGS (2 JULAI 2010)

walaupun kena tunggu turn yg agak lama... tapi tetap ceria... hehehehe...



orang lain dah dah dapat mata... at least la dah jatuhkan satu pin... tp aku?! hahaha satu pin pun x jatuh jatuh lagi...





tapi selepas balingan ini... ahaks... aku terus strike...


lihatlah saya... leading beb... hahaha kenapa?! tidak percaya? diri sendiri juga tidak percaya...



terima kasih kawan - kawan... anda menceriakan hidup saya... dan anda juga mengajar saya bagaimana untuk main bowling...

Saturday, July 3, 2010

Rindu Pada Mereka...

Farahin... yang dah berada di UITM... good luck!!! selamat menjadi mahasiswa...





Rohaimi... yang saat sy menulis entri ini, telah selamat tiba di Perlis... selamat bermastautin di bumi Perlis yang Permai lagi Mempesona... juga selamat bergelar Mahasiswa Unimap...






Rabitah... jiwa kita sama saja... hati kita juga sama... selamat meneruskan perjuangan... di Puncak... hehehehe... doa saya moga kamu cepat2 grad dan dapat kerja...







Adiba... selamat juga untuk kamu... selamat meneruskan perjuangan... doa saya moga kamu tidak di postingkan ke Borneo... hehehehehehe...






Lepas nieee... tinggallah saya berseorangan di bumi Gombak nie... ohhhh mungkinkah hidupku akan ceria seperti dulu... hehehehe... *gediks****
*****************************************************************

Friday, July 2, 2010

Patut La Adi Suka Bowling...

hurm saya rasa dah almost 7 tahun saya tak ke tempat nie... hehehe yeah dah 7 tahun... first and last saya masuk adalah 7 tahun lepas... masa saya tahun 2... tahun yang saya betul2 "hanyut"... menurut pandangan mata mariah la... dan menurut pandangan saya juga... tahun gelap untuk saya...


ingat lagi permulaan kisah nie adalah bila saya join geng Kurnia Perdana pegi Bakti Siswa di Kg Kerukan... disinilah saya kenal abah dan umi... dan disini juga saya kenal Rozaidi, Jad, Abang ***** (aku tak ingat nama dia), dan Butet...


start dari sini juga saya suka hang out dengan derang... tapi dalam banyak2 saya close dengan jad dan adi (Rozaidi)... actually saya tak suka panggil dia adi... sebab nama tue pada saya sungguh menggelikan... saya prefer panggil dia Rozaidi... hehehehe...


hurm selalu saya ikut dia pegi main bowling... Rozaidi ni kaki bowling... tapi bila ikut... saya hanya akan duduk dan tengok dia main... selalunya kami pergi bertiga... saya, jad dan dia... selalu nya dia sorang jek main... and sometimes jad main dengan dengan dia... tapi saya prefer tengok...


hurm tu kenangan dengan Rozaidi... then after 7 years... saya masuk kembali ke pusat bowling... even its not in KK... tapi words Bowling tue mmg suit dengan adi... yeah ada curtain word yg remind me to people around me... mereka2 yg pernah hadir dalam hdup saya...


kalo bowling teringat Rozaidi, kalo karok teringat Akmal, kalo masak2 teringat ija, nor dan izzah... hurm banyak lagi kalo nak diingat sekarang mmg x ingat...


saya masuk ke Pusat Bowling kat Wangsa Walk... ada dua perkara yang saya buat utk pertama kali hari ini... satu... masuk wangsa walk untuk pertama kali... hehehehe "darat" sungguh... lama dah dok sini ni pertama kali masuk... kedua main bowling for the first time... hahahaha... 2 kali masuk longkang... lepas kali ke tiga dah oke... hehehehe... and masa game ke dua berjaya strike... hehehehe...


dan akhirnya saya tau kenapa Rozaidi suka main bowling... hehehehe ketagih beb... hahahaha... insyaAllah next time kami akan dtg lagi... kali ni kena rancang betul2 supaya tak balik lambat lagi...


cuma hari ni... saya sangat enjoy... saya ingat Rozaidi... i wish he read this... and call me... sms pun xpe... xnak lose contact la kawan... cukup la sorg tue pegi entah kemana...


gambar main bowling... insyaAllah nti akan menyusul...


oke... nak tido... chill yah!!!

Hari Ini 2 Julai 2010

hari nie majlis persaraan Puan Siti Ramlah... mantan PK HEM...

ucapan dan doa saya:

SELAMAT BERSARA PUAN SITI... selamat melalui kehidupan yang baru dengan penuh dengan kesenangan... semoga masa2 yg akan berlalu ini penuh dengan ibadah2...

minta maaf atas semua salah silap yang saya sengajakan atau juga yang tidak sy sengajakan (sebenarnya saya sudah minta maaf tadi)


terima kasih atas semua jasa2 dan ilmu2 yang diturunkan... saya amat terhutang budi... sebab kalau tak kerana Puan Siti, saya tak mungkin berada ditempat yang saya duduk sekarang... TERIMA KASIH (sudah pun saya ucapkan tadi)