Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 31, 2011

Desperate Sometimes Good...

semalam pemantauan daripada PPD Gombak... biasa la lawatan itu sebahagian daripada tugas mereka... memantau perjalanan P dan P serta memantau fail2 yang telah dibuat oleh cikgu2... berita gembiranya adalah keseluruhannya baik... Alhamdulillah syukur sangat.. 24 jam sebelum pemantauan... semua guru berkaitan telah dimaklumkan utk mengemaskinikan fail masing2... termasuklah saya... 2 bahagian yang melibatkan saya... filing HEM kerana saya Setiausaha HEM dan filing kimia sebagai Ketua Unit... hurm terus terang... fail HEM semuanya siap... cuma fail Unit Kimia... yang tak wujud tu terpaksa saya wujudkan... takkan x wujud2... hurm bahagian paling penting adalah... perancangan strategik... perancangan strategik yang tak siap2... tapi kerana terdesak keesokkannya akan ada pemantauan, maka malamnya saya telah berjaya siapkan....

and paling best... bukan setakat itu sahaja siap... malahan keseluruhan fail siap... hehehe well tahniah utk saya... fail wujud dan lengkap...


and... i have a good news... rupanya unit kimia tingkatan 6 akan mendapat anugerah untuk peningkatan prestasi ari sabtu nih... hehehe tahniah kepada guru yang membantu menaikkan unit kimia prau... ehehe walaupun sebenarnya saya sorang saja cikgu kimia form 6.. tp kejayaan ini merupakan kejayaan semua...


rakan2 yang banyak membantu memberi semangat agar tidak mudah putus asa... biar apa juga yang dikatakan org tentang kalian... saya tetap menyayangi kalian... dunia akhirat... saya menilai kalian dari mata saya dan bukan telinga saya... telinga banyak membohong... tetapi mata tidak... insyaAllah...


terima kasih kerana memberi bantuan seadanya... =)


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Monday, March 28, 2011

eh... dah bertambah kepada 50!!!

buga blogger ari ni and tengok follower saya sudah bertambah lagi seorang... erm erm erm... terima kasih yer mengikut saya... blog saya nih biasa2 jek... hehehe... saat ini saya stress... hidung tersumbat sebelah kanan lebih teruk dari sebelah kiri... lappy buat hal... tp skang Alhamdulillah dah oke... broadband pun buat hal... tp syukur sebab skang dah oke jugak... hehe hari ini urusan dibank 50% siap... cuma masih ada beberapa yang belum siap... insyaAllah nti saya uruskan.. =) harus malam ini saya tido awal... tp harus juga saya siapkan dahulu slide utk 4 murni... masa pertama tue... huhu "Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Sunday, March 27, 2011

Selesma Itu Ujian

semalam lagi hidung saya sudah berasa ketat... mengiring ke kiri dan duduk buat hidung saya bertambah ketat... bila berdiri lebih selesa... tp x kan saya nak tidur sambil berdiri... mujur bila mengiring kekanan dan tinggikan sikit kepala... hidung saya terasa luas seluasnya... hehe hurm saya sudah ada tweeter... hehehe demi mengikuti perkembangan beto kusyairy saya sanggup belajar menggunakan tweeter.. hahaha... gila kan... hurm x pe la... gila sekejap... hehehe... semalam pertandingan kawad kaki... pengakap dapat no 3 dan 4... hurm entah la... ape nak jadi yerk... esok pula dengarnya ada pelancaran bulan PPDa... hurm menarik tue... ceramah dadah akan diadakan esok pagi... KPJ plak ape citer? aduiiiii... hurm saya bercita2 utk majukan KPJ tapi semangat saya tros lemah bila ahli yang datang cuma 6 org... huhu sungguh sedih... tapi insyaAllah saya akan cuba juga menjayakan KPJ tue dengan ahli yang seramai 6 org itu... doa saya moga mereka berenam itu tidak putus asa... =) "Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Saturday, March 26, 2011

Mari Contohi Dia...

saya ingin menceritakan perihal seseorang dalam entri kali ini... bukan utk menghentam tapi utk pedoman kepada semua yang singgah dalam blog ini... jadikanlah ia satu pengajaran... semoga kita mengambil yang terbaik utk dijadikan ikutan...

kisah ini adalah satu kisah hebat yang berlaku dalam sejarah SPM 2010... keputusan yang diumumkan oleh Puan Pengetua pada 23 Mac yang lalu sungguh2 membanggakan warga Gombak Setia... antaranya saya... walaupun saya langsung tidak menyumbang kepada kejayaan SPM... sebab saya tidak mengajar kelas SPM... =)

tapi sungguh membanggakan... air mata jatuh tatkala bertemu dua orang murid pengakap saya, yang mencatat keputusan yang cemerlang... TAHNIAH utk Ayu dan Wanie... sungguh, saya menumpang gembira dan bangga dengan kejayaan kalian...

tapi ini bukan kisah ayu dan wanie... ini kisah orang lain... kisah "dia"...

dia berhenti sekolah sewaktu di tingkatan dua... atas sebab apa... itu saya tidak mahu nyatakan disini... setelah berhenti... dia membantu abangnya bekerja sebagai pekerja kontrak... mengambil kontrak membaiki dan membuat banggunan...

sekolah selalu menggunakan perkhidmatan abangnya... mungkin ini adalah langkah pentadbir utk memberi sokongan memandangkan keadaan keluarganya yang agak susah dan kesemua adik beradiknya adalah bekas pelajar sekolah ini...

3 tahun berlalu, sekitar bulan februari - mac 2010, abangnya membuat permohonan utk memasukkan dia kembali ke SMKGS... atas alasan sudah tingkatan 5 dan mahu mengambil SPM... keadaan ini sebenarnya adalah situasi biasa di sini... berhenti ditingkatan 4 dan mahu bersekolah semula utk ambil SPM ditingkatan 5.

keadaan yang amat2 merisaukan guru... apa tidaknya pelajar ini langsung tidak mengambil PMR dan tidak bersekolah ditingkatan 4... tp kita tidak berkuasa menghalang murid utk bersekolah...

akhirnya dia ditempatkan dikelas terakhir sekali dalam tingkatan 5... ujian pertama bulan mac mencatatkan sejarah apabila pelajar ini mendapat +-50% (saya tidak ingat markah terperincinya) yang rata2nya pelajar kelas tersebut gagal utk subjek matematik... bayangkan baru sebulan belajar sudah mendapat markah sebegitu...

atas budi bicara cikgu2 dia ditukarkan kelas ke kelas yang lebih baik... attitudenya juga berubah setelah bersekolah semua... mungkin seiring dengan perubahan usia... yer la... dulu tingkatan 2 jiwa muda menguasai... belum mengenal erti hidup, kini sudah tingkatan 5 lebih kenal erti kesusahan dan sedar diri..

guru2 banyak membantu memberi kelas tambahan persendirian... dan serius saya pernah melihat dia belajar sains bersama dua rakan guru... dan... sungguh menakjubkan... dia betul2 cepat memahami isi pelajaran yang disampaikan...

dirinya juga lebih humble dan merendah diri... sentiasa mengucapkan terima kasih kepada cikgu...

dan akhirnya apabila 23 Mac 2011 tiba... pelajar ini mendapat keputusan 6A dan selainnya B... bayangkan setahun sahaja diperlukan utk mendapat 6A dan B...

pada saya, itu adalah kerana kesungguhan dia... dan bukan itu sahaja... itu adalah kerana kerendahan hatinya sehinggakan semua guru redha dengan ilmu yang mereka sampaikan...

dan kerana itulah dia berjaya... saya menumpang bangga dengan dia...

saya berharap semoga kisah ini dapat dijadikan pedoman...

menghormati ibu bapa, guru dan bersungguh2 serta yakin... itulah resepi kejayaan...

TAHNIAH saya ucapkan kepada SYUKRI IMANA... anda telah buktikan bahawa keredhaan guru dan kesungguhan adalah kunci kejayaan...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Friday, March 25, 2011

Wajah Baru Lagik...


Syahnurazni Space berwajah baru... hehe penat memilih layout... huhu nak letak kaler merah tp kena ubah banyak benda... warna2 font tu semua kena tukar... so x jadi...


sedang menaip... tiba2 tergelak2 mendengar perbualan cikgu lelaki hujung bilik guru... kadang2 kehadiran mereka menceriakan...


itulah warna warni kehidupan... blog ini diprivatekan sementara aritue... hurm tapi saya membuat keputusan utk membuka semula... sebab pada saya itu bukan salah saya... Allah tahu apa yang terbaik...

hurm jalanilah hidup dengan lebih baik... x perlu mengambil tahu urusan org lain... tidak perlu meyibuk hal org lain... itu kan lebih baik... =)


apa yang saya ceritakan disini adalah apa yang akal saya arahkan kepada jari saya utk menulis... TIADA kaitan dengan sesiapa... hanya saya... saya tidak pernah menghentam sesiapa disini secara peribadi... kalau mungkin pun ada individu yang terasa dengan entri entri saya mungkin adalah kerana itu juga berlaku dalam hidup anda...


ala biasa la tue... sedangkan dalam tv pun ada drama yang memaparkan kisah kehidupan yang kadang2 lebih kurang dengan kisah kita... hurm so... logik la kan... dunia ini bukan hidup kita sahaja...


even dulu saya pernah dihentam dalam sebuah blog kaw kaw punya... tp bukan stail saya utk baca blog org kemudian membalas balik dalam blog saya...


sesiapa yang terasa... mohon maaf... berhenti baca blog saya... takut takut nti heart attack pula bila baca blog saya nih... huhuhu...


sudah2 la membebel... nti melalut pulak... huhu... oke mahu meneruskan hidup pulak... housemate sudah berkurang kepada dua... harapan saya akan dtg la housemate ketiga...


p/s: terfikir2... adakah saya ini cerewet org nyer? hurm entah la... apa juga pun saya sedang cuba menjadi baik...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, March 24, 2011

Birokrasi itu memenatkan...

birokrasi itu sungguh2 memenatkan... hurm entah la... saya rasa sungguh penat... nak berjumpa dengan seseorang pun, kena mengisi borang itu dan borang ini, then kena menunggu berjam2 hingga yang sakit menjadi sihat... atau mungkin yang sakit menjadi lebih sakit... sudah la kena tunggu...

ditolak2 pula bagaikan bola... aduiii na... sungguh penat...

mengapa begitu... huhu... dengan dunia teknologi kini, yang menggunakan sistem e-itu dan e-ini sewajarnya perkhidmatan menjadi lebih cekap... tetapi ini tidak... perkhidmatan menjadi sangat lembab... kerana masa 5 minit utk melayan tetamu sudah terpaksa digantikan dengan 10 minit menekan maklumat tetamu... dan akhirnya tetamu terpaksa menunggu selama lebih 30 minit... oke lagi 30 minit... ini tidak... 4 jam kena tunggu... adui naaa... ***tepuk dahi***

hari ini adalah hari keempat keletihan... tapi bila dimuhasabah diri balik... sebenarnya dapatan saya adalah habuk... entah la kenapa... mungkin kerana saya banyak berangan... hurm...

tapi insyaAllah minggu hadapan saya akan cuba menjadi produktif... moga2 saya kuat...

dugaan ini menjadi sungguh hebat... sepertinya saya harus lebih kuat utk menghadapinya... tp syukur kerana hubungan saya dengan "dia" sudah kembali normal... Alhamdulillah... saya benar2 yakin Allah sentiasa bersama2 dengan org yang benar... mengapa perlu takut kalau tidak melakukan kesalahan... tidak perlu sibuk2 membersihkan nama kita, Allah akan tolong bersihkan... =)

saya sekarang sedang cuma menyenaraikan kerja2 yang harus saya siapkan... masih banyak janji yang saya buat tp tidak tertunai... adui na... **tepuk dahi lagi***

saya tidak berjanji, tp janji itu terjadi sendiri... hahaha alasan... manada janji jadi sendiri...

ntah ape yang saya sedang merepek ntah... oke sebelum melalut sehingga memudaratkan diri... ada baiknya saya berhenti disini...

sekian, wassalam...

p/s: dalam perancangan utk buat projek surprise utk adik... tapiiii mungkinkah nti kakak akan berkecil hati kalo x buat surprise utk dia juga... huhu...

p/s2: sedang cuba mengubah diri menjadi lebih mengambil berat ttg hal org lain... hehehe... lebih caring la kunun...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Monday, March 21, 2011

Hibernasi...

seminggu berhibernasi... memberikan saya semangat yang baru serta memulihkan hubungan2 yang retak...

banyak yang telah saya lalui dan serius inilah cuti yang paling menenangkan hati... terasa seperti setiap hari dilalui dengan penuh bermakna...

bermula dengan fasa pertama di Pinggiran USJ... mak datang menemankan adik sebab kak ida balik ipoh... saya? of course la menemankan mak bila adik pegi keje...

cuti ni merealisasikan impian mak utk berjalan ke I-City... hehehe sebelum ni datang, ada saja kekangan... kali ni berjaya menunaikan impian mak... hehehe impian tue...

cuma... terkilan sebab x dapat jamu mak ABC... syukur sebab balik kampung jek, bapak beli ABC... so tercapai juga la hasrat mak utk makan ABC...

balik kampung pulak... biasa la... pagi2 menonton... and perkara biasa yang akan saya buat adalah keluar utk amik gambar pemandangan di Kampung saya... hehe walaupun setiap kali balik itulah rutinnya... tp pemandangannya tidak habis... tetap berbeza dari sebelumnya...

and hari ini, saya terus ke sekolah dari Pinggiran USJ... paling penting... terus ke sekolah dengan penuh semangat... penuh keazaman utk menjadi yang terbaik... bukan yang terbaik dalam kalangan guru2 lain, tetapi terbaik dalam sejarah prestasi saya... =)

moga esok dan hari mendatang juga begitu...

p/s: housemate saya, a.k.a Kak Mar sudah diluluskan permohonan berpindah ke Kelantan... tumpang bahagia dan gembira... akhirnya dapat berdekatan dengan suami... moga Allah merakmatinya dan keluarganya... hurm tinggallah saya berdua dengan sorang lagi housemate...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, March 10, 2011

Stalker...

rupa rupanya ada agent CIA, FBI dan KGB sedang stalker FB dan Blog saya... huhu... hurm baru perasan glamer and ada peminat setia atau secret admire sedang mengintai blog saya... rupanya, agent KGB, CIA and FBI...


jangan salah sangka... CIA bukan la singkatan ape2 juga... CIA adalah Central Intelligent Agency, FBI pulak Federal bureau of Investigation... and KGB pulak bermaksud Agent Perisikan Rusia... hehe x caya ni link dia... click disini...


saja saya memberi penerangan takut2 singkatan2 saya dalam blog ni mendatangkan keraguan kepada sesiapa...


hehehe... apa juga pun, saya redha... saya terima... sebab apa yang saya buat mmg saya berfikir 2 - 3 kali... jadi saya tahu apa yang saya buat...


esok jumaat... hehehe Puan Paridah bakal ke sini... actually banyak sudah perancangan yang saya rancangkan... I-City, Situ Sini... hehehe


kegembiraan yang tidak terkata bila cuti hampir menjelma... hehehe saya nak release tensyen... saya nak pergi bercuti... hehehe... bak kata shah kawan induksi ku... cuti seminggu adalah waktu untuk refresh...


p/s: terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata terima jek la akibatnya... apa juga perkataan yang dikeluarkan, harus bertanggungjawab... apa juga yang berlaku harus terima... Allah tahu apa yang terbaik, Allah tahu bentuk ujian apa yang Dia berikan kepada hambaNya... andai itu ujian utk saya, saya terima dan andai itu adalah balasan untuk dosa saya, juga saya terima... moga Allah meringankan azab kubur saya nti... insyaAllah...



sungguh obses dengan incik ini sekarang... hinggakan saya sanggup selongkar koleksi video lama semata2 utk tengok dia berlakon... juga sanggup google video Elergi Sepi nyanyian Azharina utk tengok dia... obses bukan? hehehe tapi saya tau... dia sudah kahwin... saya suka tengok dia berlakon jek

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Sunday, March 6, 2011

Reunion Batch 15...

semalam ada reunion MRSM... of course untuk batch 15...

and as usual saya mmg tak pegi... even sebenarnya saya tak tahu pun... hehehe

dapat tau pun dari shakiran... itupun setelah saya dah sampai ke Shah Alam... kalo dekat gombak lagi mungkin fikir 3 kali jugak tue...

apa juga pun saya mmg tetap tak akan pegi ke reunion MRSM atau mana2 reunion... tiada tempat untuk saya di sana...


saya bukan orang yang dikenali... even ramai yang tak kenal saya pun... di MRSM saya bukan la somebody... saya cuma tumpang belajar disitu... yang kenal dengan saya cumalah classmate saya and homeroom saya... and kiubmate saya... itu jek la org yang kenal saya... rata2 sahabat yang say add di FB semuanya akan PM atau chat dengan saya... tanya saya kelas mana, blok mana, and what so ever... last2 skali minta maaf, minta maaf la, tak dapat recall la awak ni yang mana...

kadang2 saya fed up dengan alasan sebegitu... seolah2 saya seorang jek yang terhegeh nak add di FB...

di MRSM... saya tenggelam... langsung tenggelam... serius saya katakan... hati saya tidak ada sikitpun pada MRSM...

banyak kesilapan yang saya lakukan dan antaranya adalah membuat keputusan masuk ke situ... itulah satu kesilapan yang paling salah pernah saya buat...

tapi saya redha... Allah ada ketentuan terbaik untuk saya...

apa juga pun, saya tetap ingat semua peristiwa yang berlaku di MRSM... sikit pun saya tak pernah lupa...


kalo nak suruh saya ceritakan, saya boleh cerita dari hari pertama saya daftar sampai hari terakhir saya ambil result di MRSM... tp terlalu panjang untuk ditaip dan saya juga tidak berniat untuk mengungkit kembali kisah2 lama...

saya sebenarnya sudah berjanji dengan diri sendiri... saya tak akan pergi mana2 reunion MRSM, DERMARIAN, SK SANTAN mahupun MATRIX mahupun UMS... saya tak akan pergi... tiada tempat untuk saya disana... cukup la berhubung dengan rakan2 di FB... itu memadai untuk saya... lagipun, saya tidak tahu sebenarnya bagaimana harus saya berdepan dengan beberapa orang tertentu... daripada saya kekagetan... lebih baik la saya tak pegi... =)

*alasan...

entah la... saya tidak tahu kenapa dengan saya... dimana juga saya pergi saya sepertinya tidak disukai... erm mungkin sudah nasib saya...

apa juga pun... saya doakan yang terbaik untuk semua... biarlah mereka disekeliling saya bahagia... saya?! saya yakin Allah ada rencana yang terbaik untuk setiap hambaNya termasuklah saya...

apa yang penting... jalani hidup dengan tabah dan kuat... menghadapi segala kemungkinan dengan kuat dan redha... insyaAllah ada yang terbaik menanti di hadapan...



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Wednesday, March 2, 2011

Luka

rasa bahagia melihat kawan2... tp kadang2 cemburu jugak...

itu sahaja yang ingin disampaikan, sekian terima kasih...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tuesday, March 1, 2011

Tiada Duka Yang Abadi

Kashaf Imani tue mmg best, bertambah best bila heronya adalah Beto Khusyairi and heroinnya Sharifah Amani...





paling best dalam citer ni adalah part bila Kashaf menyedari ada seorang perempuan menyukai dia... pendek kata obses dengan dia... saya betul2 suka part tue... =)


hari ini berlalu dengan tenang...

syukur kelas bersama 4 Murni berjaya terlaksana...

dan saya berjaya menggunakan LCD...

dan akhirnya saya boleh mengajar dengan baik...


readers... doakan semuanya berjalan lancar...




"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"