Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 30, 2011

Suka Mengarah Tapi Tidak Suka Diarah

saya suka mengarah... sungguh... saya mmg suka memberi arahan kepada orang untuk melakukan kerja... erm tapi saya tidak suka di arah... erm bukan juga tidak mahu mendengar arahan... cuma saya tidak suka di arah oleh orang yg tak sepatutnya...

saya tahu kerja saya... saya tidak suka diingat2 berkali2... mcm la saya ni tak pandai buat kerja... saya tahu saya lebih muda... tp tidak bermakna saya tidak cukup bagus...

saya benci diperlakukan begitu... mcm saya ni budak kecik yang perlu diajar... eh i've been doing those thing for at least 4 years oke.. before you jejak kaki ke sini and rampas everything... so x cukup lagi ker? let me alone finish everything i've start... you?! x payah nak sibuk2... just go on with what you've start... enough...

susah sangat ker? saya tak penah amik tau pun hal you... so kenapa you nak bother pasal hal i!!!

give me a privacy bleh x? biar saya buat apa yg saya selalu buat...  FAHAM KE TAK NI!!!!

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, September 29, 2011

Dialog Dua Sisi Dalam Hati...

saya mencintainya sepenuh hati saya... saya tak mungkin dapat membayangkan bagaimana dan apa yang akan berlaku kepada saya sekiranya dia menjadi milik orang lain... sebenarnya saya takut untuk kehilangannya... saya risau dia jatuh cinta pada orang lain...

bagaimana kalau setelah saya ditakdirkan memiliki dia, dan akhirnya saya mendapati sifat yang ada padanya tidak sesuai dengan saya... bagaimana dengan perbezaan antara kami... mungkin apa yang dia suka, tidak saya sukai... dan apa yg saya sukai tidak dia sukai... mungkin juga ada tindakan saya yang menyebabkan dia kecewa dan begitu juga sebaliknya...

hati adalah kurniaan Allah... jodoh adalah ketentuan Allah... perbezaan menjadikan hubungan lebih indah dan berwarna warni... harus belajar cuba untuk memahami dan menerima segalanya...

erm cakap mmg senang... nti bila dah jadi baru la pening kepala... orang sekeliling mesti akan ckp... erm "dah ko yang nak sangat kat dia... erm skang terima la akibatnya".. itu belum lagi fikir patut ke tidak beritahu dia perasaan hati... agak2 patut tak saya beritahu dia... bagaimana kalau saya beritahu dia dia akan pergi meninggalkan saya atau menjauhi saya mcm yang pernah dia buat dulu...

terima dengan hati yang redha... insyaAllah... Allah ada jalan yang terbaik... kalau dia pergi... ertinya dia bukan jodoh kita...

tapiiiiiii saya tak mahu kehilangan dia...


***itulah yag dua sisi hati saya bualkan hampir setiap hari...***

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Itulah Cinta...


artikel dibawah ni saya copy paste daripada blog Diari Hati... erm sangat kena dengan saya dan bila saya muhasabah diri... hampir benar apa yang saya alami dan rasa dengan encik S... so saya decide nak shared dengan semua reader and follower saya...

Adakah tapak tanganmu berkeringat, hatimu berdebar kencang dan suaramu tersekat di dadamu? Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya? Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu tahu ia ada di sana? Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang? Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.

Adakah kamu tetap mengatakan kamu menyintainya kerana kamu tidak ingin melukai hatinya? Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hatimu melompat? Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya? Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan? Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kamu rela memberikan semua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya? Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi

Adakah kamu tetap bertahan kerana campuran antara kesakitan dan kegembiraan yang membutakan dan tak terfahami … menarikmu mendekati dan tetap bersamanya? ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna itu bahagian dirinya dan siapa dirinya? Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan? Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? ITULAH CINTA.

Adakah hatimu sakit dan hancur ketika dia bersedih? ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia? ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk? Yang demikian itulah namanya CINTA!

***yang saya bold and italic tue semuanya betul... huhu means saya benar2 mencintai encik S... i wish encik S faham***



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Wednesday, September 28, 2011

Mesyuarat... da da da da bahagianyer!!!

hari ini ada 2 mesyuarat... erm walaupun x suka banyak mesyuarat... tp saya tetap hadir juga... and as usual ada perkara2 yg saya tak minat nak tahu berlaku.. hehe malas cerita sebab hari ini saya nak citer yg best2 jek...

erm saya betul2 jatuh cinta dengan samsung galaxy tab 10.1... erm sebenarnya ada 2 reason kenapa saya suka... sebab pertama adalah kerana encik S pun suka, and sebab kedua adalah kerana saya mmg sudah tersuka... yay!!!


mmg gila betul saya... target saya awal thn depan saya nak beli yang ini... hehehehe... erm itu pun kalau perasaan ingin membeli ini berlarutan sampai thn depan... hehehe tp kalo tak... erm cukup la dengan apa yg ada...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tuesday, September 27, 2011

Rindu itu kadang2 menyesakkan...

kadang2 rindu itu menyesakkan... sesak bila kita tak dapat meluahkan rasa hati... sesak sebab banyak yang tersekat di kerongkong... sesak sebab terlalu banyak yang nak diperkatakan, tapi tiada ayat yang indah... sesak sebab saya harus simpan semuanya sendiri...



"saya rindu kamu..."


"saya harap kamu tahu apa yang saya rasa..."


"saya harap kamu juga punya perasaan yang sama dengan saya"


"tak adakah sedikit pun perasaan kamu untuk saya?"


banyak yang nak saya katakan... tp x terkeluar... banyak yang nak saya tahu... tp bagaimana?

apa yang boleh saya lakukan hanyalah... mendoakan semuanya berjalan lancar... mendoakan moga Allah membukakan hati kamu untuk saya...





"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Monday, September 26, 2011

Entri Paling Popular...




"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, September 22, 2011

Entri Yang Caca Marba

kalau siapa2 yang perasan entri2 saya dua tiga hari ni mmg caca marba... erm mungkin mengikut perasaan... atau mungkin sebenarnya saya tak ada idea untuk menulis tapi mahu menulis... erm mungkin juga kerana saya ada idea tapi saya tak tahu bagaimana untuk konstruk ayat tersebut menjadi lebih gramatis...

sebenarnya banyak benda yang saya nak tulis tp jiwa saya tiada di depan lappy saat saya mahu mula mengarang... jadi itulah yg cacamarba...

kadang2 saya ambil masa yang lama untuk update sesuatu entri... huhu... entah la...



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Wednesday, September 21, 2011

Melawat Baby...

lepas sekolah... pegi melawat baby kak azrina... comel sangat... tapi muka spesen jek dengan abang2 dia... hehehe... terhibur juga dengan telatah Irfan... comel...

erm dalam hati berdoa moga saya punya anak sendiri... mungkin banyak cabaran yang harus saya lalui... tp saya mohon untuk memiliki sebuah keluarga yang sempurna dan bahagia... sama mcm orang lain...

entah la... kadang2 saya rasa seperti saya ini tak seperti yg seorang itu... orang selalu mendoakan dia, mengharapkan yang terbaik untuk dia... tapi tak pernah pun ada yang berkata pada saya... "insyaAllah, akak doakan azni dapat suami yang baik...'


jahat sangat ker saya ni sampai tak pernah pun orang nak doakan saya... sedangkan saya pula yg terhegeh2 nak minta orang doakan saya... huhu... bukan la mengharapkan sangat orang mendoakan... tp seolah2nya saya ni tak diraikan pun... ada atau tak dak sama jek... huhu

erm kenapa yer dari dulu lagi saya slalu rasa cam tue... dimana2 pun saya selalu rasa saya ni bukan penting pun... orang pun x kisah saya ada atau tidak... walaupun hebat mana saya cuma untuk jadi orang yang berkepentingan... tp saya tetap x dak tempat dimata sesiapa pun...

mungkin juga kan kerana saya kurang mendoakan mereka... sebab tu agaknya orang tak mendoakan saya...

erm jadi tak boleh nak salahkan mereka juga... semuanya kan bertimbal balik... apa yang kita beri itulah yang kita terima... dan saya redha.. dan mungkin lepas ni saya harus lebih mendoakan orang disekeliling saya...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tuesday, September 20, 2011

Johan Asa'ri

tengok citer Cinta Elysa... x minat sangat fasha sandha, tapi sebab ada Johan Asa'ri... saya tengok... dulu dia berlakon sebagai Botak dalam juvana, saya tak suka... sebab dia jadi samseng yang jahat... tapi bila dia jadi Aril... saya suka sebab dia samseng yang romantik... masih nampak la walaupun kasar tapi hati dia lembut... x sabar nak tgk dia bercinta dengan Elysa... cemana samseng bercinta... sure sweet...

hehe suka tengok muka dia... walaupun kasar tapi ada cahaya imannnn... hehehe... okeh kat bawah ni ada dua keping gambar dia berambut... saya lebey suka dia berambut dari Botak... erm cuma gambar dia yang chanteq2 tu semuanya bersama Fasha Sandha... and saya malas nak "cut and paste" so saya cari la gambar yang limited nih... hehehe... oke... nikmatilah Johan Asa'ri...








"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tabah Dan Kuat



semalam x boleh tido... entah kenapa saya juga tak pasti... tapi takut juga ada petanda negatif... pukul 12.30 saya belum dapat tido... mula awalnya saya ingatkan yang saya excited membaca novel, menyebabkan saya tak mengantuk... tp bila novel dah habis baca pun, saya masih belum tido... entah la... tiba2 teringatkan Shakiran... then saya sms dia... "kawan, harap semuanya baik2 saja" 


didn't expected dia untuk reply pun sebab dalam hati saya sentiasa mendoakan yang terbaik dan sebaiknya utk dia... sejak dia ke IPOH weekend lalu... entah, saya mcm ada bad feeling...

then this morning Shakiran reply dengan 2 berita... 1 kereta ada problem and kena hantar workshop and satu lagi mengenai suami bestfriend dia yang hilang di laut dan ditemui meninggal dunia... huhu trajis...

erm part kereta rosak tue mmg biasa bagi saya... tp bila part kehilangan suami... yep sangat menyentuh hati saya... kebetulan seorang adik kepada rakan guru saya juga kehilangan suaminya secara mengejut... memang satu tamparan yang hebat... satu kenyataan dan perubahan yang mendadak... semalam baru kita bergurau senda, hari ini insan itu telah pergi untuk selamanya...

pergi dan tak akan kembali... pergi dan sudah tidak boleh dihubungi lagi... dan bayangkan la yang pergi tu adalah yang terdekat dengan kita... mak, ayah dan suami... pada saya kehilangan 3 insan ini cukup meninggalkan kesan yang mendalam...

bagi yang belum berkahwin, mcm saya... pergantungan pada keluarga especially mak dan ayah cukup kuat.... x dapat saya bayangkan kehidupan saya sekiranya saya kehilangan mereka sekarang... saya selalu berdoa moga Allah ambil nyawa saya dulu sebelum mereka... saya tak mampu kehilangan mereka...

erm adakah saya sedang mementingkan diri sendiri? huhu apa juga pun harapan saya... akhirnya saya harus berserah pada ketentuan Allah... saya yakin apa yang terjadi adalah anugerah terbaik dari Allah untuk saya dan juga kita...

berbalik kisah Shakiran... serius saya terkesan dengan kisah sahabat baik Shakiran yang kehilangan suami... apakah reaksi yang harus saya berikan?  kehilangan suami... tempat berkongsi segalanya... mmg satu kehilangan yang perit... walaupun x bersuami... saya seperti memahami apa yang dirasainya... saya seperti mahu pergi bertemu sahabat Shakiran itu dan memeluknya (huhu pe kaitan kan) tapi itulah yang saya rasa... saya memahami kehilangannya... bayangkan dahan untuk kita bergantung... suami yang selama ini bersama kita, mengenali kita lebih dari segalanya... menjadi bahu untuk kita menangis, menjadi sahabat utk bercerita kini pergi untuk selama... ya Allah, hamba yakin dugaan Mu hanya untuk mereka yang kuat... dan hamba yakin sahabat Shakiran mmg kuat... berikan dia kekuatan dan kembalikan dia kepada jalanMu ya Allah... jangan kau pesongkan dia dari jalan Mu (ada reason kenapa saya berkata begini)...


ayat ini saya tujukan kepada sahabat baik Shakiran itu... mungkin Allah ambil sesuatu yang kita sayang untuk lebih dekatkan kita kepada Nya...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Monday, September 19, 2011

560 - Tak dek ape yang best pun...


hari ini hari yang membosankan... tiada cerita menarik untuk diupdate... seperti biasa saya hanya memusingkan kitaran yang sama seperti mana setiap hari... cuma bezanya hari ini sedikit relax sebab saya hanya perlu masuk untuk latih tubi... erm menarik juga... akhirnya saya dapat satu ilmu dan knowledge yang mantap untuk sains form 3... almost 2 minggu saya involved dalam program ni... ada pro dan kontranya... pronya adalah pelajar fokus dengan apa yang saya sampaikan... mungkin kerana mereka kurang kenal saya, jadi mereka lebih mahu mendengar... tapi kontranya adalah kesian kepada mereka2 yang ditugaskan membuat relief... sebab terlalu ramai yang mahu di reliefkan... tapi biasa la apa juga yang mahu kita buat... ada pro dan kontranya... sekarang yang menentukan keberkesanannya adalah hasil... kalau hasil menjadi lebih baik, yang kontra perlu di tambah baik dan yang pro perlu dilebih baik kan... kalau hasil nya x memberangsangkan, maka mungkin kita harus post mortem kenapa berlaku begitu...



tengok gambar kat atas ni buat saya teringin nak pegi berkelah... makan sambil mandi manda tepi laut atau sungai... x dapat tepi laut atau sungai pun, dapat tepi padang pun jadi la... saya nak duduk dan menikmati keindahan alam... erm masalahnya ada ker orang nak teman saya? itulah masalah saya... semua saya buat sendirian... saya tak banyak kawan, yang ada pun x berapa nak baik sangat and masing2 ada komitment sendiri... ya Allah, hadirkan untuk saya, encik Tulang Rusuk dengan segera... supaya saya boleh melalui hidup2 ni berdua2an... hehe



oke fokus saya petang ni adalah untuk marking paper upper 6 sejahtera... sejak datangnya cikgu kimia form 6 yang baru nih saya seperti sudah tiada hati nak teruskan upper 6... tp apakan daya batch ini adalah batch yang saya mulakan... jadi saya tak sanggup nak lepaskan... tinggal beberapa bulan jek lagi...

erm jadi... kesabaran itu sangat penting... hehehe...



ohh... selain kesabaran... fokus juga penting... hehehe utk menenangkan hati dan perasaan... hehehe...

encik S... harap kamu baik2 saja... tak berani nak comment takut serkap jarang... kalau status kamu itu menggambarkan diri kamu... saya harap kamu tabah... kalau utk orang lain, saya doakan moga kamu tenang dan kuat selalu...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Sunday, September 18, 2011

Obses Dengan Blog Sendiri...



serius saya katakan... saya sedang obses dengan blog saya sendiri... hari2 buka... hari2 update and hari2 review... huhu...

erm... kenapa jantung saya berdegup laju? ada apa2kah di IPOH sana? huhu... saya berharap itu cuma lawatan sosial... ya Allah, mohon tiada apa2 yang berlaku...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

I Wish...



i wish i could write his name here over and over again...

i wish i could say his name and tell a story about him in front of anyone over and over again...

i really wish so... i really wish i could do all those thing without worried of anything...

Allah, please help me... i wish he could be mine... i wish he is the one, that Allah create for me... i wish so...

Allah, All my wishes is only about him...





"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"




Friday, September 16, 2011

Hatiku MilikMu



Pernahkah engkau

hargai cintaku yang sejati

Pernahkah engkau mengerti~kan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu

Memberiku sejuta pilu


Betapa agungnya asmaramu

Membuatku terpaku


Disisimu aku terdiam seribu bahasa

Dihatiku bergetar sejuta rasa

Namun sukar untuk aku meluahkan


ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu

Terasa pantas degupan jantungku

Mungkinkah hatiku milikmu jua

Ku sayang padamu


Kan ku abadikan dikau

Sewaktu kenangan yang manis

Yang tak mungkin aku lupa

Untuk selamanya


Kanku coretkan kenanganmu

Dalam sanubariku ini

Agar jadi yang terindah

Di dalam hidupku ini


Bagai bahtera dilanda badai

Gelora cintamu mengoncang jiwaku

Berombak mencari daratan yang damai

Oh Cintaku



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, September 15, 2011

Lama X Bersua...

lama rasanya x bersua di blog nih... huhu bukan bz mana pun... cuma saya tak dak idea untuk menulis... sebab tue menyepikan diri...

erm skang saya dalam proses menulis proposal utk permohonan hadiah latihan persekutuan... harapan saya adalah rezeki saya disitu... huhu

reader semua doakan la yer...

gambar2 bawah ni semuanya indicates tentang saya sejak dua menjak nih... hehehe...

saya teringin nak pegi tenguk citer ni... The Smurfs... hehe ada sape2 x nak ikut?




semalam, saya pegi tengok citer Hantu Bonceng sorang2... and as usual... kalo tgk wayang sorang2 saya mesti duduk ditengah2 antara dua lelaki yg tidak dikenali... hehe tapi oke sebab apa... sebab dorang gelak tak ingat dunia... so saya pun boleh gelak tanpa kontrol2... dari awal asyik gelak... sampai keluar panggung batuk2... hehehe terbaik la... sape2 nak ajak utk 2nd time pun saya sanggup...

sebenarnya itulah harapan saya kepada hati kesayangan saya... semoga dia kuat, tabah dan bersabar dengan segalanya...



ini pulak harapan saya pada encik S... berharap sangat!!!

baru2 ni saya godek2 CD lama2 dulu... terjumpa satu CD yang dalamnya ada folder bertajuk nama encik S... bila buka dalam tue ada movie maker yg saya buat untuk encik S, tulisan hati saya untuk encik S, gambar2 encik S dan juga saved YM antara saya dengan encik S... bila di review2 balik... saya rasa saya lebih close dengan encik S dulu berbanding sekarang... huhu kenapa yer? harap ini bukanlah petanda yang encik S akan menjauhi saya...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Saturday, September 10, 2011

Hari Raya Kami...

oke... nak shared gambar raya kami... hehehe erm tak banyak and tak profassional... amatur ambil gambar... apa juga pun terima kasih kepada encik Sam kerana membantu saya menjayakan misi penggambaran keluarga ini...


mak lang and mak su bersama anak2 saudara...
dah 6 rupanya anak saudara ku... huhu bila nak ada anak sendiri nih?!

keluarga kak ida...

keluarga abang didi...

tok dan wan bersama cucu - cucu...

"big" and happy family...

oke... lately nih ada pulak yang rajin men"stalker" blog saya... erm entah siapa... Secret Admire atau Stalker... huhu apa juga pun terima kasih kerana melawat blog comel ini...

Encik S...

setahu saya encik S ada keje lapangan diluar negara... erm saya cuba sms, tapi x bereply... saya cuba comment di FB... ada pulak respon... erm mungkin kadang2 saya ni jenis yang tak pandai control... bila dah oke saya lebih2 pulak... huhu... erm insyaAllah akan cuba belajar dari kenyataan... hehehe

Kerja...

tentang kerja... entah la... saya sepertinya tidak bersemangat untuk meneruskan perjuangan saya dalam bidang ini... saya tak pasti adakah dari saya yang cepat jemu atau persekitaran kerja yang merimaskan atau kerena birokrasi atau apa faktornya... saya juga tak pasti... saya betul2 berharap saya dapat rehat secukupnya... saya betul2 berharap permohonan di luluskan... saya mahu berehat seketika...

mahu berpindah sekolah... terasa malas... banyak urusan yang perlu saya buat dan banyak juga wang yang akan mengalir... huhu... erm saya menetapkan aim... kalau permohonan saya ini tidak diluluskan... tahun depan insyaAllah saya akan mohon untuk berpindah sekolah... itu tekad saya...

readers... doakan moga Allah memberikan saya yang terbaik... =)
"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Friday, September 9, 2011

Marah Bukan Kebencian...

hari ini saya telah menghalau seorang pelajar kelas sains saya keluar dari kelas... bukan tidak warning... tp sudah berkali2 saya beri amaran... kalau tidak mahu belajar sekalipun, tidak apa asalkan jangan mengganggu rakan lain dan guru yang ingin belajar dan mengajar... kalau rasa tidak boleh duduk diam... keluar dari kelas saya...

tapi pelajar ini merasakan amaran saya suatu ucapan biasa... ancaman yg tidak memudaratkan... saya harus bertindak tegas... saya terpaksa menyuruh beliau keluar dari kelas saya...

seluruh kelas menjadi senyap... diam... dan membisu... mungkin ramai yang tak pernah tengok saya menyinga... =)

tapi Alhamdulillah... kali ini saya berjaya neutralkan suasana... lawak saya menjadi... dan ketegangan yang dirasakan oleh pelajar lain dapat dikurangkan... mungkin selepas ini saya harus memanggil murid yang saya halau ini utk berbincang dari hati ke hati...

ingatan saya... bukan apa... ada juga antara follower saya merupakan murid2 dan pelajar2... ingatan saya cuma satu... marah bukan tanda kebencian... tapi marah adalah tanda sayang...

cikgu sayang kamu... sebab itu cikgu marah... kalau cikgu benci... cikgu dah buat tak tahu pada kamu... buat apa cikgu nak pedulikan orang yang cikgu benci... tapi masalah cikgu adalah, cikgu sayang kamu... sebab itu cikgu marah... sebab cikgu mahu kamu jadi orang yang lebih baik... cikgu harap kamu faham...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"