Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 30, 2011

Inilah Masalah Saya...

saya sebenarnya ada satu masalah... dari dulu sampai sekarang saya tak boleh nak bersederhana... semuanya saya nak lebey... huhuhu cemana nak buat ek... tp selalunya kemahuan saya jek yang nak lebey... tp saya tak penah pun dapat lebey... huhu...

kali ini, saya terlalu la sangat obses dengan pelakon nih... huhu obses sangat... huhu... tak boleh nak kata ape dah... huhuhu... sangat obses dengan Aaron Aziz...

hahaha nak2 plak filem lakonan dia akan mula ditayangkan esok... huhu menggedik la bertambah minat... kehkehkeh... minta jek ek... bukan jatuh cinta... hehe

erm ombak rindu... pernah dulu lepas baca novel nih yg dipinjam oleh adik saya dari kawan dia... saya dan adek bercerita... alangkah bagusnya kalau novel ni difilemkan... kami dok bercerita juga pelakon2 yang boleh membawa watak2 dalam cerita ini... hehehe tak sangka akhirnya menjadi kenyataan... erm bila nak pegi tengok nih?! huhuhuhu...

tapi saya akan pegi juga tengok sebelum balik kampung... and lepas ombak rindu... ada satu lagi filem Aaorn aziz akan masuk panggung... Datin Ghairah... hehehe tp yg tu mungkin x dapat tengok sebab saya dah ada di kampung... huhu... xpe... saya akan beli cd dia... hehehe...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tuesday, November 29, 2011




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

 
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

 
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

 
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

 
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

 
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

 
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku







"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Ombak Rindu...

weekend... melepak di rumah kak ida... satu habuk keje pun x siap... huhu...

semalam... entertain abah dan umi... erm layan jek la, walaupun sebenarnya depa tu ada banyak lagi anak angkat lain yg boleh entertain depa...

hari ini... mengawas exam... nasib setengah hari jek... mengantuk bhai... huhu

hari ini juga... servis kereta... huhu... hangat hati saya dengan pengurusan baru tempat servis kete tu... selalunya dulu kalau dengan bos yg lama tue... atau pekerja2 dia yang cina, kalau dorang x boleh buat atau repairing tu takes time... dorg akan ckp... and kita yg decide nak buat atau tak... tp ni tak... tatau buat tp buat juga... last2 x jadi... bila tak jadi baru nak ckp... kena tunggu lagi utk buat lagi... huhu... nak marah juga... last decision... saya kata tak payah buat... saya dah tunggu almost 2 jam utk itu... huhu buang masa jek... balik buat kat bang nan lagi baik... huhu

skang... lepak kejap... jap gi nak pegi cuci baju 2 baldi yang dah direndam dari semalam... huhu pastu nak buat keje sket... malam ni... nak layan NCIS LA Season 3... hehehehe...

p/s: bestkan lagu nih... tajuk nyek OMBAK RINDU... skang x glamer lagi lagu ni... tunggu 1 disember nih... comfirm penuh la feedjit saya, akibat orang singgah dengan meng"google" ombak rindu...

p/s: x sabar juga nak pegi tengok filem ombak rindu nih... hehehe

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Friday, November 25, 2011

Aaronator...

erm sejak citer Nora Elena... follow by Stanza Cinta... and now Badai Semalam... saya mula suka mamat nih... hehehe senyum... jangan kata apa2...


truly... bukan sebab wajahnya... tp sebab wataknya... saya suka watak itu... watak lelaki nakal, kasar, tidak berperasaan tetapi akhirnya cair kerana cinta... sweet sungguh...


dan tak mustahil juga, Aaronator yang lain juga minat dia sebab ini... erm ada saya kesah? hehehe 


sungguh... Badai Semalam tue mmg buat saya tersenyum sendiri... waktu drive, waktu jaga exam, waktu makan... setiap waktu... hehehe wajah Erra Fazira dan "karim" sentiasa menjelma... dah almost seminggu dah lepas tengok teater tu... tapi dalam kepala otak masih terlekat...


mungkin itu sebabnya harga tiket teater lebih mahal dari harga tiket wayang... sebab teater meninggalkan kesan yang mendalam kepada jiwa penontonnya... hehehehe... mungkin lepas ni boleh pegi lagi tengok teater2 yang menarik... 


tapi apa juga pun... target terdekat saya sebelum balik kampung ni adalah nak pegi tengok Ombak Rindu... hehehehe... Haris yang sama mcm Seth Tan, Karim dan Irfan... hehehehe


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Sunday, November 20, 2011

tak punya banyak waktu...

saya tak punya banyak waktu utk berbicara lebey... jam sudah menunjukkan pukul 10.40 pm... perlu tidur dan esok perlu bangun awal... perlu berada di tempat bertugas jam 6.30 pagi... jadi dibawah ini adalah ringkasan apa yg berlaku...

1. beli kasut baru, semata2 nak jumpa Aaron Aziz... saya kan minat Aaron Aziz... x percaya? tengok kat tepi tue... =)

2. tengok teater Badai Semalam... Erra Fazira cukup kiut dan ada satu scene tu... Erra mcm patung... comel sangat... of course yang menarik perhatian saya adalah Aaron Aziz, walaupun endingnya amat tidak saya sukai... tp sungguh... saya suka Aaron Aziz...

3. sampai saat ini dan mungkin esok... sy akan terfikir2kan Aaron Aziz... =)

hehehe sebenarnya tujuan entri ini adalah utk menyatakan... saya mmg asyik terbayang Aaron Aziz... =)



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tuesday, November 15, 2011

Tanpa Tajuk Yang Sesuai...

dulu time kat u... bila rasa cam apa yg saya rasa skang... sy akan call kawan2... cerita2, ketawa2 then everything akan back to normal... skang bila rasa itu kembali, saya hampir tak tahu nak call siapa... nak cerita dengan siapa... huhu...

kawan2 yang dulu semuanya sudah punya kehidupan sendiri (how i wish i have the same life like them...)

saya tak pernah salahkan takdir... saya tak pernah persoalkan apa yang berlaku... tp entah... kadang2 saya tertekan... tertekan dengan persekitaran... terasa nak melarikan diri ke tempat yg tak ada orang kenal saya... tapi saya masih terikat dengan tanggungjawab kerja dan ibu bapa...



"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Monday, November 14, 2011

terlalu lama...



terlalu lama rasanya tak update blog, FB apetah lagi mengadap encik Black... lama sangat...

banyak perkara yang berlaku sepanjang kehilangan saya ini...

last saturday ada majlis Hi-Tea akhir tahun... and the best part is... manusia yang tak pernah bertuah ini telah mendapat cabutan bertuah... hehehe dapat satu pinggan chanteq berwarna merah... terima kasih Allah...

sebelum tue... saya juga dah pandai jahit manik... yeah!!! hehehe setelah bersusah payah... jahit sket, gunting balik... jahit semula, gunting lagi, jahit lagi... dan akhirnya saya iron kain tu and spray starch... pastu baru berjaya mendapat jahitan manik yg saya mahukan... walaupun agak tidak kemas... tapi boleh la cara "saya budak baru belajar"...

hari ini... permulaan SPM... rabu and khamis saya ada meeting untuk pengawasan MUET dan STPM... then next week saya dah mula mengawas STPM... school holiday pun dah start...

actually bagus juga mengawas exam nih... boleh la sambil tu saya merancang apa yang saya akan buat thn depan... (walaupun sebenarnya saya sedang memujuk hati yang sakit kerana ke mengawas exam)

plan saya... lepas sekolah nak pegi cari bunga... terasa bilik tu kurang ceria... nak ceriakan dengan roses... and maybe diasy... hehehe...

oke la x tau lagi dah mau cakap apa... stop kat sini dulu...

p/s: dalam hati masih menaruh kecintaan kepada encik S...


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Wednesday, November 2, 2011

~~Rantai Silaturrahmi~~

malam ni chat dengan seorang sahabat lama... erm specifically KiubMate masa kat MRSM... dia minta address untuk anta poskad... TAHNIAH untuk Qhalilah... akhirnya bertemu dengan si tulang rusuk... moga bahagia hingga ke syurga...

sembang punya sembang... Qhalilah bagitau yang bakal suami dia is budak MRSMB juga... erm terkejut dan penuh tanda tanya siapakah dia...

desak punya desak, akhirnya diberitahu jugalah namanya dan saya mmg kenal dengan mamat nih sebab kami bukan sahaja satu MRSMB tapi juga satu matrix, satu kuliah and satu amali... tutorial x pasti pulak... maybe sama la juga kot... Azmir Iqbal namanya...

erm masin mulut cikgu Salim, batch 15 akan banyak berkahwin sesama mereka sebab time kat maktab dulu putera and puteri selalu gaduh...

oke bukan itu yang nak saya ceritakan walaupun konklusinya nti juga berkisar ttg jodoh juga... tp ceritanya begini...

sengaja tadi saya pun menengok la FB Qhalilah dan Azmir... and paling best bila tgk FB Azmir, saya nampak satu gambar family and teringin nak usha... bila saya tgk baru saya tau yang Azmir ni ada kembar, and paling best lagi kembar dia juga berkahwin dengan kawan saya... ahahaha kawan satu matrix... means azmir pun kenal la dengan budak tu, walhal kembar dia bukan satu matrix dengan kami...

sungguh kecil putaran silaturrahmi dalam dunia ni... kawan saya kawan kamu, suami saya kawan kamu, isteri saya kawan kamu... mcm2 cerita...

persoalannya adakah jodoh ni sebenarnya berada disekeliling kita sahaja? erm saya nak cari kat mana ya encik tulang rusuk saya nih?

persoalan kedua yang timbul adalah... time kat maktab dulu pernah x Azmir Iqbal dan Qhalilah terfikir yang mereka akan berjodoh?

miracle kan? kuasa Allah...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Tuesday, November 1, 2011

~terima kasih 55~


many2 thanks to Hawa (if not mistaken) kerana follow blog ni dan dengan rasminya menjadi follower ke 55... terima kasih banyak2...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"