Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 27, 2012

Aqasha...

tak pasti apa yang mahu di coretkan disini... taip sikit, delete... taip lagi... delete lagi... last2 tutup blogger.com...

tapi hari ni, mau juga menulis... dua tiga hari ni, gila mendownload cerita Gemersik Kalbu... mula2 dulu x berapa minat... ntah la... bukan sebab apa... sebab banyak episod... malas nak follow... tapi lately ni especially bila dha habis baca novel Gemersik Kalbu (x menyesal beli) saya jadi obses nak tengok cerita tu dari awal... =)

wajah Aqasha sebagai Suffian terbawa2 kedalam novel... begitu juga Raihana... bila membaca2 saya terbayangkan Ayu Raudhah... dan pelakon2 yang lain... menjadikan novel yang saya baca penuh dengan senyuman... agaknya kalau saya baca balik novel Ombak Rindu dan novel Adam dan Hawa, mesti saya akan terbayangkan Aaron Aziz... hahaha...

esok last day kat kampung... ahad petang dah gerak balik KL... isnin, sekolah dah bermula... bertemu kembali anak2 didik terchenta... =)

insyaAllah, saya akan terus tabah demi anak bangsa... =)

erm oke tak nak teruskan dengan lebey panjang... sebab saya menghadapi masalah utk menaip panjang2...

p/s1: lately otak dan jari x berapa nak collaborate... jadi kadang2 otak fikir lain, jari taip lain... so kalau ada salah eja... harap dimaafkan...

p/s2: in conjunction dengan perkara diatas... saya bertanya sendiri... adakah saya mengalami masalah otak? dyslexia? atau apa2 sahaja masalah kesihatan yg lain sebab saya selalu salah menaip lately...

p/s3: tajuk entri ini adalah "aqasha" hehehe... sebab saya suka Aqasha jadi Suffian dalam Gemersik Kalbu... and by the way... bila baca blog Aqasha... saya buat conclusion... dia adalah manusia yang tidak pernah bersembunyi... tiada rahsia... mungkin saya salah... tp itu yg saya judge dari blog nya... try la baca, best baca sebab ayatnya educated... =)

p/s4: Aqasha vs Aaron Aziz... hehehehe Aqasha pernah jumpa live, tapi Aaron Aziz dalam mimpi pun x penah muncul...

oke, that's All... cuma saya belum sampai tahap nak letak gambar Aqasha kat tepi ni, sebab saya tak la obses sangat dengan dia... tapiiiii ntah la... kebetulan agaknya... bila buka tv jek saya nampak banyak pulak citer lakonan dia... Jangan Bunuh Matahariku, Metafora, Oh Suzana, Gemersik Kalbu... adehhh... x lama lagi obses la tue... hahaha...

layannnn... asalkan bahagia.... =D

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, January 19, 2012

Sebenar

januari... saat ni... suara saya hampir habis... huhu... entah la... mungkin kerana semangat di awal2 tahun... tp yang pasti... diawal2 tahun ini, tenaga keguruan saya digunakan semaksima nya...

walaupun agak penat... saya bahagia dengan apa yang saya lakukan... walaupun mereka ini agak nakal... tetapi saya masih mampu mengatasi mereka... mungkin sebenarnya...

kita harus memandang dalam sudut pandangan yang berbeza untuk melihat kecantikan yang berbeza... mungkin sudut pandangan dulu tidak menampakkan kecantikannya... dan sekarang, bila saya melihat dari sudut pandangan yang lain, saya sudah melihat perbezaannya... Alhamdulillah...

doa saya pada Allah... moga Allah berikan saya kekuatan untuk saya

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Sunday, January 15, 2012

Semangat Baru...

2012... saya seolah2 seperti menjadi seorang yang baru... semangat baru... jiwa baru... dan perasaan baru... semuanya baru...

Alhamdulillah.. saya suka perubahan ini dan saya berharap berpanjangan dan berkekalan...

readers... doakan yer... =) insyaAllah...

"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Sunday, January 8, 2012

Sogo Sale...


hari ini Sabtu pertama dalam 2012, sabtu pertama dalam cuti persekolahan, bukan juga bermakna harus rehat dirumah... tetapi sabtu pertama ini penuh dengan aktiviti disekolah... pagi saya bangun (walaupun tak terlalu awal seperti mahu ke sekolah), bersiap dan bersedia utk ke sekolah... ada gotong royong... sepatutnya gotong royong bermula jam 8.30, tp saya tiba disekolah jam 9.00 pagi... 

sejak berpindah ke bilik guru atas... kami rakan2 guru telah bersepakat untuk membuat sedikit perubahan untuk melapangkan bilik guru yang nampak sesak mcm stor tue... dan Alhamdulillah, misi kami hampir berjaya!!! yep, satu sahaja kuncinya... kerana kami punya seorang ketua yang boleh bergerak dan menggerakkan... tahniah buat kak Asiah... walaupun ada beberapa perkara yang kadang2 kami tidak sealiran... tp saya amat menyokong apa yang cuba beliau lakukan utk melapangkan bilik guru tersebut...

lepas gotong royong, tros sambung meeting disiplin... tahun ini lebih banyak cabaran yang bakal kami hadapi... moga kami diberi kekuatan dan kerjasama untuk membentuk anak didik kami menjadi insan yang lebih baik... InsyaAllah...

meeting selesai dalam jam 1.30 petang... saya, kak azrina, kak aini, kak noridah dan kak zulailah bersiap untuk keluar makan... sebenarnya, waktu memangku jawatan PK HEM dulu, saya pernah berjanji kalau ada rezeki elaun memangku masuk, saya akan belanja mereka makan... plan asalnya nak ronda2 The Curve... tp last2 minute tukar plan, and kami pegi The Great Eastern Mall, makan kat Cosy House...


makan2, sembang2 sampai jam 3.30 petang... then we go for solat zohor and the plan nak balik... but suddenly bila kat Guardian tingkat bawah menuju ke parking tu... kak azrina came out with the idea nak pegi Sogo since ada Sogo Card sale... actually, saya tak minat sangat nak pegi... tp bila suara majoriti semua nak pegi... so ikut saja lah... =)

sampai depan Sogo, tengok orang mcm ulat... penuh sesak pintu depan... parking Sogo penuh... the kami decide nak parking kat belakang Gulati's... 4 kali pusing tak boleh masuk... last skali, Kak Azrina keluar and minta penjaga parking tu bukakan kon untuk kereta kami masuk... actually masih ada parking kosong, cuma dia nak tunggu banyak kosong baru buka kon tu semula... Alhamdulillah berjaya... 

dalam Sogo, mmg sesak orang... jalan sana ada orang, jalan sini ada orang... erm pening la juga... haish... tp dalam pening2 tue sempat la juga grap satu beg... hehehehehehehehehe... =)

for me... its a great experience... bukan pengalaman shopping time Sogo Card Sale, tp pengalaman manis bersama rakan2... its come coincidently and would never been repeated again... sama mcm breakfast kat meja bulat, di kundasang... even we tried to repeat and feels the moment for the 2nd time... it would never be the same... cuma kenangan sahaja yang buat kita tersenyum... =)

bukan senang nak keluar bersama2... mungkin nanti semua dah mula sibuk... lagi pula masing2 dah berpecah2 di tempat2 berbeza... =(

insyaAllah, pasti ada hikmah disebalik segalanya... saya yakin dengan ketentuan Allah...

p/s: siapa "dia' dlm status2 encik S? entah la... saya merasakan seperti apa yang saya takutkan akan berlaku.. mungkin saya harus melepaskan encik S, and kali ini mungkin utk selamanya... 


Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"

Thursday, January 5, 2012

2012


2012 yang sungguh indah... permulaan untuk segalanya... tahun ini sekali lagi saya bertukar tempat... ibarat kata orang "sirih pulang ke gagang"... saya kembali menetap ditempat lama... bezanya saya tidak lagi berkongsi tempat... apapun terima ajek la... =)

mula2 niat dihati ingin buat trivia for 2011... kira perjalanan hidup saya dari awal januari hingga disember... tp fikir2 balik... buang masa jek... lagi pun saya ni mmg pelupa.. kalau nak review dari januari mmg x teringat... itulah masalah saya... saya mudah lupa apa yang berlaku dlm hidup saya...

permulaan 2012 semuanya berjalan dengan lancar... Alhamdulillah, syukur... cuma... saya terasa seperti bola untuk satu hal itu... dulu waktu mahu saya mengajar form 6, macam2 janji ditaburkan.. begitu juga sewaktu mahu saya menjadi SU HEM, APC dijanjikan (walaupun waktu tu saya bodoh lagi utk mengenal APC)...




tapi sekarang, bila ada yang lebih baik... saya dibuang mcm kain buruk, di baling mcm bola... tapi tak pe... saya bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang... dan peringatan saya kepada mereka2 yg telah membuang saya... SAYA TAK AKAN BALIK LAGI KE SITUASI ITU WALAU APA PUN YANG BERLAKU!!!!

sebab saya boleh menjangkakan apa yang akan berlaku 6-8 bulan lagi... =)

saya selesa dengan apa yang saya ada... saya bersyukur... bak kata kak zaharah... Allah dah mengaturkan yang terbaik... buat la solat sunat 2 rakaat sebelum subuh, insyaAllah ia lebih baik dari dunia dan isinya...



insyaAllah, ini adalah langkah pertama saya untuk kembali menjadi manusia normal... perjalanan saya masih panjang... saya masih perlu menyimpan tenaga untuk menghadapi hari2 mendatang... insyaAllah, mungkin ada hikmah pada masa hadapan... =)


"Dengan Mengingati Allah, InsyaAllah Hati Akan Menjadi Tenang"